Цветята в нашия дом - тема 78

• 28 392
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • пак там
Полин а, след малко ще ходя до Метро, ако искаш - да ти взема нещо?

# 436
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
кърли сю, аз имам няколко вида на двора, това е "бебе" от единия вид. и трите са навън целогодишно и не съм забелязала нещо да им има. ако има някакъв надпис на твоята саксийка, дай да го видим. може би ще намерим инфо за него.
и молба за помощ - някой може ли да подскаже какво съм си насяла тук?
за острите листа питам, другото са тагетеси. Simple Smile

# 437
Имам няколко висящи кашпи. Миналата година засадих там висящи петунии, но не ми харесаха. Почнаха да лепят по едно време, станаха рехави....и тн. Какво би било добре да засадя тази година? Ще са на слънчево място. Мушкато? Сакъсчета? Други?

# 438
винка, върбинка каскадна Simple Smile
лобелия, калибрахое, бакопа...

# 439
Калибрахоето не е ли пак от рода на петуниите, да не вземе и то да лепне?
За сукулентите, аз не бих препоръчала да се оставят навън през зимата. Едно така уморих, до към 4-5 градуса нямаше проблеми, но като падна под нулата, си измръзна и умря Sad

# 440
сигурно зависи от вида.
моите са навън и са добре. да ви покажа нещо, което винаги ме е карало да се усмихвам.

# 441
Полин а, след малко ще ходя до Метро, ако искаш - да ти взема нещо?

Това към мен ли? Ако е така - много мило, но почти съм сигурна, че си на около 300 км от мен.😘

# 442
кърли сю, аз имам няколко вида на двора, това е "бебе" от единия вид. и трите са навън целогодишно и не съм забелязала нещо да им има. ако има някакъв надпис на твоята саксийка, дай да го видим. може би ще намерим инфо за него.

Мисля, че е като хот-дога Simple Smile. Няма надпис Sad

# 443
Дебела Мара е това. Simple Smile

# 444
Сукулентът не е умрял от студ,а от твърде много почва. При мен пада до -25градуса, имам и в кашпи и целия алпинеум е в сукуленти. Но на тях им трябват каменисти терени да виреят,не почва като другите цветя.
Това е ешеверия.

# 445
Ако говориш за моя - точно от студ си беше, защото почва нямаше много и без това, в чашка от свещ го бях сипала. И допреди да паднат под нулата температурите, си вървеше много добре, но декемри за една нощ се спаружи и изсъхна. Трябваше да си го прибера вътре, но изпуснах. А растения, които живеят в градина, са друга бира, много различни са условията спрямо обикновена саксийка и няма как да се сравнява.

# 446
Друго е било, но нейсе. Кактусар съм и всякакви видове сукуленти имам 😉

# 447
  • Бургас
Добри, аз имам такава,, пустинна роза,, даже не знаех как се казва. Моето зимува навън. За една зима стана огромно.

# 448
  • София
Добри, аз имам такава,, пустинна роза,, даже не знаех как се казва.
Пустинната роза не е Адениум?

# 449
Точно така,адениум е пустинната роза. Това  е някакъв семпервивум или ешеверия. Имат адски много разновидности, но май е по-скоро семпервивум.

Общи условия

Активация на акаунт