Цветята в нашия дом - тема 78

• 28 394
  • 749
  •   1
Отговори
# 420

и снимано "в гръб"

За пръв път виждам с 4 цвята. Имам няколко с по два. Този ме изуми, при все, че бях ги забравила и ги засадих луковичките края на февруари.

# 421
Здравейте. Малко нахлувам в темата, но ми иде да заплача.
Имам си една драцена, която вървеше супер. Но хвана нещо и по листата и започнаха да излизат такива неща.

Скрит текст:

По препоръка ми казаха, че са акари и да ги третира с актара и сапунена вода.
Направих го, но цветето почна да линее, почнаха да падат листата и да пожълтяват. Просто виждам как загива. Мина ми през ума, че може би е влязло в почвата от сапуна или от препарата и реших да го  пресея в нова почва. Това е единственото, което ми дойде наум. Приемам всякакви съвети. Цветето ми е много скъпо, това е първото цвете, което се хванах да отглеждам. Като дете си го имам. Sad

Скрит текст:

# 422

Вася, имам с три цвята на една дръжка, с четири не бях виждала...

# 423
Аз с болести по цветята не се справям. Не ми се удава. Успех!
Имам няколко празни сандъчета. Наскоро една сутрин като сви -6 и сакъзчетата ми загинаха. Трябва да се снабдя спешно с други. Мисля да си купя, ако намеря отворен магазин във вторник.

Китките не са някакви специални, но ми се снимаше.

# 424
  • София
Павлина ,черните неща по листата ми приличат на щитоносни въшки.Можеш да пробваш да махнеш с памуче напоено в спирт.От цялостната снимка цветето ми изглежда преполято.

# 425
  • на острова на мечтите

Стерлицията и първата латинка!
 Честито възкресение христово"

# 426
polin_a в HomeMax  имат страхотни градински цветя. Купувах си тази седмица за вилата, поне като ще сме затворени, да ни е красиво Simple Smile Ако имате във вашия град, провери. И хора нямаше като ходих.

# 427
Аз латинките вчера ги посях. Дано са различни нюанси поне.
Миналата година нещо не им потръгна, надявам се тази да са по добре.

# 428
  • Вестерос

pavlina_hrist0va

Назад съм писала няколко поста за въшките, дадоха ми се и съвети, прегледай.
В крайна сметка на мен не ми помогнаха до край да се преборят със сапунена вода, водата от тютюневия извлек, вода от накисната пепел от цигари, пепел върху пръстта, кафе върху пръстта, както и два пъти по три дни един след друг ги пръсках с разтвора от хл.сода, вода и йод. Добрах се до агроаптека и ми препоръчаха две прахчета- газел и цитрон ( или нещо от сорта беше), които разтворих заедно в 4 л вода. И сега три пъти през 4 дни трябва да опръскам.
Успех!
Ако отиваш в агроаптека си вземи някое листо, защото въшките, акарите водят и разни гъбични болести след това по листата като пожълтяване и изсъхване и ще трябва препарат и за това.

# 429
polin_a в HomeMax  имат страхотни градински цветя. Купувах си тази седмица за вилата, поне като ще сме затворени, да ни е красиво Simple Smile Ако имате във вашия град, провери. И хора нямаше като ходих.

В малък град живея, няма такива магазини тук. Докато ни разрешат свободно придвижване, ще стане късно за всичко, но здраве да е. Ще намеря от местните цветарски магазини, макар и по-скъпо. Flowers Hibiscus

# 430
  • София, Лагера
Здравейте, мили дами! Flowers Hibiscus

Аз съм начинаеща в гледането на цветенца. Там ме удари изолациата - да си направа градинка на терасата. Накупих си цветчета. Пред единия прозорец сложих 3 малки сандъчета с турти, пред другия - 3 с върбинки.
Избрах тези по съвет на продавачката, защото са с малки корени. Ако сложа голямо сандъче и ми спира светлината в стаята.
Пак в малки сандъчета на пода си наредих бегонии, калдаръмчета, циганчета и още едни красиви жълти, чието има забравих.

Въпросът ми е: Може ли да ми препоръчате и още видове цветя, които нямат необходимост от много почва и големи саксии?
И да не са много претенциозни. Вече почти ми умряха теменужките.

Харесвам и просто обикновена трева с маргаритки и жълтурчета, като в кварталните градинки. Гледах, че се продава смес за такава. Дали би издържала в саксия?

Благодаря ви предварително! Blush

# 431
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Здравейте, мили дами! Flowers Hibiscus

Аз съм начинаеща в гледането на цветенца. Там ме удари изолациата - да си направа градинка на терасата. Накупих си цветчета. Пред единия прозорец сложих 3 малки сандъчета с турти, пред другия - 3 с върбинки.
Избрах тези по съвет на продавачката, защото са с малки корени. Ако сложа голямо сандъче и ми спира светлината в стаята.
Пак в малки сандъчета на пода си наредих бегонии, калдаръмчета, циганчета и още едни красиви жълти, чието има забравих.
Въпросът ми е: Може ли да ми препоръчате и още видове цветя, които нямат необходимост от много почва и големи саксии?
И да не са много претенциозни.
Скрит текст:
Вече почти ми умряха теменужките.

Харесвам и просто обикновена трева с маргаритки и жълтурчета, като в кварталните градинки. Гледах, че се продава смес за такава. Дали би издържала в саксия?

Благодаря ви предварително! Blush

седуми и ешеверии Simple Smile

# 432
  • София, Лагера
Благодаря, st. Dobri! А зимата къде се държат? Аз не мога да си позволя да гледам цвета в апартамента, че мацата ми ги разкопава и ръфа.
Затова съм се ориентирала по-скоро към едногодишни.

# 433
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
повечето издържат навън.

запознай се с "хот-дога" Simple Smile
саксийката е направена от сина преди 2-3 години - половин шише от малка кола, пълни се с цимент, с палец е направил дупка за садене и после засадих тази "пустинна роза" Simple Smile
качвах снимка на други цветя, но някой в темата забеляза творението му и попита какъв е тоя хот дог вътре, та оттогава е "хот-дога" Simple Smile
можеш да си представиш колко пръст има  дупка, направена с палец на десетина годишен змей. Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 10:48 от st. Dobri

# 434
повечето издържат навън.

запознай се с "хот-дога" Simple Smile
саксийката е направена от сина преди 2-3 години - половин шише от малка кола, пълни се с цимент, с палец е направил дупка за садене и после засадих тази "пустинна роза" Simple Smile
качвах снимка на други цветя, но някой в темата забеляза творението му и попита какъв е тоя хот дог вътре, та оттогава е "хот-дога" Simple Smile
можеш да си представиш колко пръст има  дупка, направена с палец на десетина годишен змей. Simple Smile

Значи това цвете ще издържи на тераса? Подариха ми го миналата година, за съжаление боядисано в оранжево Sad , по необясними за мен причини, но то оживя и още не съм го присадила. Живее си добре на южен прозорец.

Ако го сложа на южна тераса, дали ще може да зимува там, в каква саксия или сандъче да го засадя?

Общи условия

Активация на акаунт