На море в България 2020 г.! - 1

• 46 401
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Има и нещо друго ! Разсъждавайте малко по-глобално !

Платили сте на ТА, те са платили на хотела, хотела ги е вложил в нещо тези пари. Ако всеки започне да си иска парите, ще са принудени да обявят фалит.

Приморско бийч/Форест бийч/Комплекс Форест или както и да са там са си същите алчни  лай*а с новия визия.

п.с. значи не е само в мен проблема. Grinning
Не са само Форест Бийч. Явно всички ще действат по един и същ начин.Сутринта четох информацията на TUI , че на сайта на Ник Травел нищо не пише. Еми същото пишат и те. До 7дни преди датата на нстанаване може да искаш анулиране без неустойка, но като цяло не казват, че ще връщат пари, а ваучери или да си резервираш друга почивка за 2021г. Ако хотелът, пакетът ти излиза по-скъп за друг период, или за друг хотел, дестинация,  ти си доплащаш разликата. Аз вече съм убедена, че масово това ни чака - промяна на резервации и отлагане във времето. Пари няма кой да ни върне. И така става, стига да сме здрави, да не се окаже, че този вирус няма да го има и следващата година и да можем да си позволим почивка.

# 346
  • Стара Загора
Морето тази година ще е мираж.....

# 347
  • ВАРНА
За който се е психясал максимално след всекидневно слушаните брифинги в продължение на два месеца и половина до 1 юни - да.

За всички нормални след 15 юни  ще има лято.

# 348
За който се е психясал максимално след всекидневно слушаните брифинги в продължение на два месеца и половина до 1 юни - да.

За всички нормални след 15 юни  ще има лято.

Съгласна съм! Или поне ми се иска да е така...

Предпочитам да бъда положително настроена,вместо да бъда черногледа. Все пак никой не знае какво ще стане утре и колко ще продължи тази неприятна ситуация. Малко позитивизъм никога не е излишен!

# 349
И аз колко много искам да сте прави Hands Pray  и всичко да е преувеличено и всъщност да не е толкова страшно положението.
Макар че рядко попадам на брифинги, сега пуснах едно клипче на БТВ, Генералът меко казано изглеждаше отчаян Sad

# 350
  • ВАРНА
Той винаги е трагичен и аха да каже до септември ще сме в извънредно.     Убива ти всичкия ентусиазъм.

Иначе става все по-зле - от 1 април до 1 май  смята да въведе пълна карантина - забрана за излизане от дома.

# 351
  • here and now

Платили сте на ТА, те са платили на хотела, хотела ги е вложил в нещо тези пари. Ако всеки започне да си иска парите, ще са принудени да обявят фалит.

Когато съм платила, съм имала пари, работа и отпуск. Сега много хора ползват платения си отпуск за да останат на работа, което означава, че за почивка няма. Много хора, които са загубили работата си със сигурност не ги интересуват вложенията на хотела и биха предпочели да свият разходите.
Сигурна съм, че недопускането на личен фалит е приоритет на всеки разумен индивид.
Глобалното мислене не е за ИП, в такива ситуации мислиш глобално за себе си.

# 352

Платили сте на ТА, те са платили на хотела, хотела ги е вложил в нещо тези пари.

Това не е вярно. Туроператорите превеждат парите ви на хотелите, едва когато започне сезонът и туристите се настанят, а някои  - дори и след това. Когато Томас Кук фалира, много хотели бяха завлечени с милиони, защото цяло лято бяха обслужвали клиенти на туроператора, без да им е платено предварително за тях.
Хотелите сключват договори с туроператорите още есента за продажба на целия хотел и те им плащат на големи траншове, не им превеждат пари за всяка нощувчица или всяко капаро поотделно.
Парите на туристите към момента са в туроператорите и не случайно се поставя въпросът, как те ще си гарантират клиентите  в настоящата ситуация. Ако туроператорът е превел парите към хотела или ако самите туристите имаха да вземат пари от хотела, щеше да е много лесно, защото не е особен проблем да си вземеш парите от юридическо лице със солидно недвижимо имущество. Но пък никак не е лесно да го направиш, когато длъжник ти е един посредник, обикновено с никакво имущество.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 01:57 от GG_BG

# 353
Да, да, добре.
Туроператор ли си ?

# 354
И аз не съм туроператор но съм сигурна че парите ни са в агенциите ,а не в хотела.Моя колежка анулира два дена преди извънредната ситуация и парите й бяха върнати веднага.

# 355
Ами грешите !

ТА ви искат капаро, да не мислите, че хотелите работят на добрата дума на ТА ?

# 356
Да бе, днес по телефона ми заявиха, че Александрия няма опция за канселация на резервация за клубен хотел - тоест собственост на ТА - или ваучер, или ходиш или изместваш периода.

# 357
Когато ТА е и собственик на хотела е малко по-различно. Те казват, но реално можеш и законно да си ги искаш обратно.

Но съвета ми е, ако те устройва - отложи.
По принцип ги мразя, но ако и ние не се съобразим ще пием студена вода.

# 358
  • В.Търново
И аз не съм туроператор но съм сигурна че парите ни са в агенциите ,а не в хотела.Моя колежка анулира два дена преди извънредната ситуация и парите й бяха върнати веднага.
Парите отиват в хотелите, не стоят в агенциите.А, агенциите, които връщат пари си ги вадят от техния джоб.

# 359
  • Sofia
Парите не са превеждат на хотелите в момента на резервацията. Не съм много сигурна, но мисля, че преводът се извършва най-рано 30 дни преди датата на почивката. Нека някой, който е по-запознат да каже! Защо мисля така - защото туроператорите не са луди да връщат пари, които вече са платили на хотела и същевременно да ти дават възможност за безплатно анулиране, описано в договора до 45 дни, преди датата на пътуването. Ако това, което твърди Aiwabg е вярно, то тогава всички ТО/ТА биха били благотворителни дружества.

Общи условия

Активация на акаунт