На море в България 2020 г.! - 1

• 46 373
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Аз като говорих няколко поста по-назад, имаше сръдни и обвинения. Очевидно положението никак не върви на добре. До 13 юни вкъщи не съм убедена, че някой ще може да издържи. И като не работят детските градини, как ще ходят на работа родителите до 15 септември?
За да сме сигурни, че няма да се случи като в изброените държави ни е необходимо да знаем какво действително се случва там, а ние знаем само това, което ни позволяват да знаем. Искам цялата тая истерия да приключи по-бързо, но явно са решили да ни мъчат с месеци. С корона или не, аз август на море не бих отишла, та остават юли и септември.

# 421
Да, да знам.Но сега вече официално така ще се процедира.Обаче се питам, ако юли, август вече не сме в извънредно положение, а искаме да анулираме почивките си дали ще важат тези условия?
В случай, че не е обявено ИП, си действат клаузите в договора с ТА, които посочват в какви срокове и при какви условия, може да се анулира дадена резервация или цяла платена почивка. За съжаление, не очаквам да признаят нещо в наша полза.

# 422
  • София
Да, да знам.Но сега вече официално така ще се процедира.Обаче се питам, ако юли, август вече не сме в извънредно положение, а искаме да анулираме почивките си дали ще важат тези условия?
Да не вкарвам някакъв нерв а темата, обаче , въпросът май е, да не би ТА-та да не съществува вече към юли , август … Инак имаме си резервации и можем да искаме ваучер, отмяна... Обаче от кого? Thinking

# 423
  • В.Търново
Има такава опастност за по-големите тур агенции.Съни турс ще се мъчат до последно да удържат на положението, но ако продължат извънредното и след 13 май ще капитулират много агенции.Особено след като Армеец прекратяват договори с агенции.За сега Съни турс са с Лев инс.

# 424

Това пише , че са приели  . Аз вече трета седмица си чакам договора от Ник травел . При плащането на капарото съм получила само фактура ( освен , ако договора не е бил  в друг мейл , който да съм изтрила ) , казаха , че ще ми изпратят нов , но никакви ги няма .Искам да си прочета условията за анулиране ,макар че за сега не бързам.

# 425
Питане:как плащате нещо като нямате договор не знаете условията и на какво основание правите плащането?

# 426
Питане:как плащате нещо като нямате договор не знаете условията и на какво основание правите плащането?
Smileех, Митко, ами едва ли масово хората четат и обмислят всичко по договора. И аз съм така, гледам да хвана ранните, питам най-важните неща и резервирам. Превеждам онлайн капаро, за да запазя датите и цените и чак след това взимам договора.
И понеже съм с малки деца, едно от нещата, което задължително питам е за анулацията или сменянето на датите. Тогава казаха условията за това и все пак и те разчитат това да са броени случаи. А сега се оказва масовост, при коята те няма как да реагират стандартно.

# 427
Абе и аз съм с две малки деца ма никога не си позволявам да платя нещо за което нямам никакви ясни условия,защото от такова бързане да не се изпусне "супер "офертата накрая винаги се оказва че има нещо гнило и се гризва дървото Sad

# 428
Е, къде съм казала, че нямам ясни условия. Точно това написах, че се интересувам от основни неща, касаещи моето семейство, но не чета договора с всичките му подробности. Като най-вече за мен е важно да имам анулация и смяна на дати. Изкоментирах точно тези случаи и получих информация кога и как мога да си взема парите. Отговорът сега е, че не са очаквали всички клиенти да се откажат и да е такава ситуацията.

# 429
Е, къде съм казала, че нямам ясни условия. Точно това написах, че се интересувам от основни неща, касаещи моето семейство, но не чета договора с всичките му подробности. Като най-вече за мен е важно да имам анулация и смяна на дати. Изкоментирах точно тези случаи и получих информация кога и как мога да си взема парите. Отговорът сега е, че не са очаквали всички клиенти да се откажат и да е такава ситуацията.
От споделенето от теб, започвам да се притеснявам, че и аз като му дойде времето трудно ще открия някой от Ник Травел, но смятам да действам само писменно, чрез ел. поща и с писмо с обратна разписка.  В моят случай, с имейла за потвърждение за резервация и начините за плащане, беше прикачен договора. Можа да си провериш в този имейл, ако го пазиш. Иначе от текста на моя договор, по клаузте за непреодолима сила, не виждам нещо по различно от това, което е прието и със ЗИП. В случай, че почивката ти съвпада с периода на форсмажорните обстоятелства, т.е. както сме сета в ИП, можеш да поискаш отмяна на резервацията или почивката, ако е платена цялата. Те имат няколко варината да ти отговорят. Да ти предложат, да я преместиш за друг период. Да ти предложат друга почивка и ако тя е в хотел с по-ниска категория да ти възстановят разликата. Да ти предложат да закупиш нова почивка, за разлика в цената нищо не упоменато, но явно ако е по-скъпа си я доплащаш. Клиента има 3 дни да реагира и да приеме някое от предложенията, ако не пак си иска парите и ТА/ТО е длъжно да ми възстнови сумата до 1 месец, след отпадане на непредвидените обстоятелства. Това обаче ще бъде валидно, само ако те са в състоятелност да го направят. Иначе ако обявят несъстоятелност или фалит, трябва да си търсим парите от застрахователната компания към която имат затраховка - в случая е Евроинс. Полицата им е до някой си януари 2021 г. Лошото е обаче, ако тази полица е за малка сума и не може с нея да се покрият всички искове на клиенти. При други нормални условия, можеш да поикаш отмяна или промяна на резервация или почивка, 7 дни преди датата на настаняване. В този случай, нищо не пише за плащане на неуостойки от страна на клиента. Ако се свържеш с тях по накакъв начин и имаш отговор, моля те да споделиш и тук или на ЛС, за да може тези с договор с Ник Травел да са нясно как да процедират. При мен тези действия по отмяна на резервация, ще се наложи да ги правя чак в края на този месец. По скоро обаче, ще си преместя за друг период или за друга почивка, която дори може да не е на морето.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 14:02 от fatalina

# 430
  • В.Търново
aDream, моля те, сподели тук за отговор от Ник Травел, тъй като с моята приятелка щяхме да ходим на Албена на море и тя си резервира през Ник травел.За да знаем и тя как да процедира, ако се наложи да отменяме резервации. Че и аз я навих да ходи ол инклузив на почивка за първи път, и малко ми е терсене, не й се ходеше много на Албена, че цената й беше висока също.

# 431
  • София
Да споделя, че след куп нерви и заплашителен последен мейл, с КЗП и МТ, най сетне Ник Травел ми върнаха парите. Но не стоят така нещата с мои приятели, с които заедно щяхме на ходим на море. На тях им писаха, че ще им удържат 30 %, от сумата и още куп глупости, та пари няма. Аз явно извадих късмет!

# 432
  • В.Търново
Мисля, че нямат право да удържат от парите , предвид създалата се обстановка.

# 433
Пак казвам, който може да отлага.
Не могат да отказват, но вече са похарчили парите.
Като ги притиснем, ще обявят фалит, а ние ще пием студена вода.

# 434
  • Варна
Отлагането също си е рисков вариант, в смисъл че не всички отлагат, някои ще си търсят парите, а ТО и ТА не държат едни налични пари в брой. Обикновено с парите се предплаща някакво капаро по хотелите, а и ако помните имаше туроператори миналото лято които дори не можеха да платят за туристите си когато туристите пристигаха по хотелите. Така че и фалитите не са изключени, затова са важни застраховките, иначе нищо освен върнатите пари не е сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт