На море в България 2020 г.! - 1

• 46 377
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Искам си и лятото, и морето ... Дори да е през юли или през август все още мечтая ...

# 406
Всички се надяваме положението да се оправи и да имаме лято и море! Моята дата за доплащане вече влезе в новия срок на ИП, така че няма как да имам надежда, че ще почивам от 13-ти юни. Като му дойде времето ще пробвам да си променя резервацията или ако ми предложат ще ползвам ваучер. От това което чета, явно пари няма да видим.

# 407
  • В.Търново
Не ви ли прави впечатление, че от управниците постоянно говорят за 3 месеца това, 3 месеца онова, 3 месеца за бизнеса...., 3 месеца ще има пари държавата, министъра днес каза, че и без това хората няма да имат пари за почивки лятото, заради неплатените отпуски или освобождаване от работа....той от къде си мисли, че ще е така, освен ако наистина не са предвидили да ни държат до 13 юни вкъщи.Днес го каза като съобщи, че децата от детските градини ще продължат с материала до 15 септември.

# 408
  • София
Аз като говорих няколко поста по-назад, имаше сръдни и обвинения. Очевидно положението никак не върви на добре. До 13 юни вкъщи не съм убедена, че някой ще може да издържи. И като не работят детските градини, как ще ходят на работа родителите до 15 септември?

# 409
Направо ви се възхищавам на големия оптимизъм и дух, съвсем искрено ви говоря, искам и аз така. Не, че съм песимистка, по-скоро съм реалистка и гледам реалността около нас.
Откъде сте сигурни, че ние няма да станем като Италия, Франция, Испания и прочее, едва ли и те са мислели, че ще стигнат дотук. Наистина се надявам вие да сте прави и да се разминем със световните тенденции. Дано пак сме наопаки, поне в това ни бива, дано сега да ни помогне.

# 410
Направо ви се възхищавам на големия оптимизъм и дух, съвсем искрено ви говоря, искам и аз така. Не, че съм песимистка, по-скоро съм реалистка и гледам реалността около нас.
Откъде сте сигурни, че ние няма да станем като Италия, Франция, Испания и прочее, едва ли и те са мислели, че ще стигнат дотук. Наистина се надявам вие да сте прави и да се разминем със световните тенденции. Дано пак сме наопаки, поне в това ни бива, дано сега да ни помогне.
Никой не знае какво предстои,все пак!
То какво друго ни остава освен да вярваме и да се надяваме?!

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 23:57 от Anelia20

# 411
  • ВАРНА
В Одрин вече почнаха продажбата  на лекарството против  Ковид 19.

В Одрин започват продажбата на лекарство против Covid 19 от другата седмица!!!! Водещата в Турция фармацевтична компания "Абди Ибрахим", която има големи производствени съоръжения в Одринска Тракия, е започнала серийно производство на лекарствен препарат против малария, който се счита за най-ефикасен при лечение на новия коронавирус. Първата партида от 70 хиляди опаковки са били доставени безплатно на турското министерство на здравепазването.

Това съобщи президентът на компанията Незих Барут пред турски медии. По думите му препаратът дава сериозни надежди за успешно лечение на пациенти, заразени с коронавируса.

Президентът на компанията обясни, че на един пациент се полагат по две опаковки от лекарството, като първия ден се поемат по 4, а в следващите дни по 2 таблетки на ден.

"Ние получихме патента на това лекарство в края на 2019 г. В момента нашата страна, както и целият свят, се бори с Ковид-19. Първата партида предоставихме безплатно на здравното министерство, понеже министерството на търговията, здравното министерство и нашето посолство в Индия положиха много усилия, за да внесат суровината за лекарството. Така че за неговото производство имат принос мнозина", каза президентът на компанията "Абди Ибрахим", която е най-старата и най-известна турска марка за производство на лекарства.

Втората партида от 90 хиляди опаковки се очаква на 15 април, съобщава БТА.

📷Турция вече ще тества за коронавирус всички кашлящиТурция разширява тестуването за новия коронавирус

Първо здравните власти във Франция започнаха да използват препарата против малария за лечение на заболели от Ковид-19 и огласиха, че резултатите са положителни, допълни Незих Барут.

Предвижда се произведените от "Абди Ибрахим" лекарства да посрещнат нуждите на около 90 хиляди пациенти.

# 412
  • София

А по-добре ли Ви става като ни попарвате ентусиазма?
То какво друго ни остава освен да вярваме и да се надяваме?!
Е то сякаш вие сте засегнати, другите не.

# 413
  • There I was on a July morning
Не сме сигурни, то и никой не знае, но ни сравнявам с Китай, тъй като при нас много рано взеха рестриктивни мерки. Затова мисля и силно се надявам, че няма да повторим италианския и испанския модел. Hands Pray

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 23:55 от Скубиду

# 414
Естествено, че няма. Всичко ще приключи до края на май, ако се спазват мерките обаче или не ги разхлабят под натиск. Също и ако границите  останат затворени. Западните държави късно взеха мерки, но все пак и там случаите започнаха да спадат.

# 415
  • Варна
Аз ви завиждам благородно на смелостта. Плажовете и туристите не са стерилни.

# 416
  • Варна
Аз ви завиждам благородно на смелостта. Плажовете и туристите не са стерилни.
Плажовете не са стерилни, но ако не сте на някой претъпкан плаж веряотността да се заразиш би трябвало да е нищожна. Постоянно повтарят, че вирусът не издържа на слънце и топло, което си е времето по плажовете. Все се чудя на новините като дават едни хора облечени с костюми как пръскат наред по улиците, след като по принцип вируса на издържа на открито, а и едва ли някой е тръгнал да опипва и лиже плочките по тротоарите ...

# 417
# 418
Това не  нищо ново. Просто сега освен в директива на ЕК, която е от месец вече, ще е облечено в закон. Въпросът беше, като се гласува тази мярка, да капитализират ТА/ТО, за да може да ни изплатят тези суми или да имат средства да покриват ваучерите. Да публикуват закона и ще видим, точно какво е записано.

# 419
  • В.Търново
Да, да знам.Но сега вече официално така ще се процедира.Обаче се питам, ако юли, август вече не сме в извънредно положение, а искаме да анулираме почивките си дали ще важат тези условия?

Общи условия

Активация на акаунт