На море в България 2020 г.! - 1

• 46 380
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Проверете кога изтичат застраховките на вашите туристически посредници!

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/turizmyt-ostava-bez- … en-pred-zakrivane

"Затова в настоящия момент, всички туроператори у нас, чиито полици изтичат в идните месец-два, не могат да намерят застраховател, с когото да подпишат нов договор, защото вероятността туроператорите да изпаднат в несъстоятелност в рамките на новата застрахователна година, е напълно реална.'
"Така за пореден път става ясно, че обещанието на министъра на туризма Николина Ангелкова, изречено по всички телевизии, където я поканиха, че ваучерите за отложени туристически пакети ще са валидни в срок от 24 месеца, е плод на творческа измислица."

Има и още един тревожен момент- масово туроператорите сключват полица за възможно най-минималната сума - 25 000 лева:
https://ntr.tourism.government.bg/Registration.nsf/alltato.xsp

И в случай, че тръгнат анулации на резервации, застрашените фирми са доста. И няма никаква гаранция, че клиентите на тези фирми, ще могат да си вземат парите обратно, в случай на фалит. Защото покритие от 25 000 лв. е нищо. Така че е добре като потребители, освен да следим срока на валидност на застраховката, да обръщаме внимание и на застрахователното покритие.

# 391
  • There I was on a July morning
Няма как да се случи в разгара на лятото.  
За стотен път се пише и забравяте че ковид 19 е вид разновидност на грипа и колко и милиони дрънканици да има че неубиваем едва ли не - има дпубликации в сериозни статии че не може да живее повече от 24 часа на темп. над 32 гр. и с много ниска влажност.
Тоест тук от юни до края на септември няма как да съществува.
Къде са тези сериозни публикации?
Очевидно е, че в Южното полукълбо вирусът също се разпространява успешно, нищо че е лято и температурите са над 30 градуса.
В крайна сметка ще преценим, всеки за себе си, какви са ползите и вредите от евентуалната почивка. Дали ще успеем да релаксираме пълноценно или повече ще се притесняваме относно хигиената в хотела, ресторанта или разстоянието между чадърите,. Четох за Китай, че били отворили кината, но на следващия ден ги затворили, защото никой не искал да ходи в тях.
Затова се подготвям психически, че е възможно да пропусна почивката това лято, а ако нещо се осъществи, това ще е една приятна изненада.

# 392
Няма да оспорвам изказванията на Варненеца, защого явно е от хората, на които ситуацията им се струва шега. Само ще споделя, че синът ми работи в една от болниците, в които има заразени пациенти и персонал с корона вирус. Нещата са много сериозни и скоро няма да се стигне до отмяна на ИП. Дори да го отменят, за да се движим свободно и спокойно трябва да минат поне още 28 дни, в които да няма данни за ново заразени.
Аз поне се надявам, да не удължат ИП и през юни, но така както се развиват събитията, е по-вероятно да потретят. Пример - Китай от декември до март, че и още продължава в най-засегнатият град.
Запитайте се, утре ако съобщат, че ИП се отменя, дали ще хукнете навън или пък да тръгнете на почивка?!
Русалка, сега като е затворена границата от половин месец, да не би положението да се е подобрило. Достатъчно е, че стотици хиляди хора се върнаха обратно в България и продължават да се връщат, които априори са носители на корона вируса и доста повече спомогнаха заразата да се разпространи поголовно. Днес отново имаше информация за един ц... от Лом, който се е върнало от Германия, с явни симтоми на болестта, който добре е обиколил цяла Монтана, магазини, инситтуции и т.н.преди да отиде в болница, за да го прегледат и хоспитализират. Сега се оптиват да установят контактните лица. Дали ще намерят всички, да ама не! Ето едно ново прогресивно заразяване. Достатъчно е един такъв да се пръкне на плажа и сме до там. И не,този вирус няма нищо общо с останалите.
Няма да ни стане нищо, ако не посетим морето това лято.
Предлагам темата направо да я прекръстим ...- 2021.😁

# 393
  • ВАРНА
Най-добре  на 2023г.  я прекръстете и напишете че  за йордановден ще падне извенредното!   
Да мирясате сектантите.

# 394
Аз пък съм оптимист за лятото и няма да търся анулиране- поне за сега /моята резервация е за юли/...Ще решаваме според ситуацията в последния момент Simple Smile
Иначе Великденската ми резервация я отложиха с възможност за по-късна почивка до края на годината,пари за сега не връщали....

# 395
  • В.Търново
Да, това за 28-те дни го знам.И не мисля,че ще стане до лятото. Sad
До скоро се надявах,но едва ли...Лошото е,че може назима да тръгне с нова сила.И така да се протака няколко години. Sad

# 396
Това лято предполагам ,че ще има страхотни оферти ,,last minute" за морето(разбира се ако отмине карантината). Според мен,чужди туристи почти няма да има ,и хотелиерите които предлагат Allinclusive, ще са принудени да пуснат оферти на цени нормални за българския турист. Имайки в предвид ниските данъци и заплати в България, цените са ,,ненормално" високи ...и достъпни главно за чужденци. Аз лично бях в подобен хотел(голям) ,и българите бяхме много малко..при пълен хотел. Попитах едно момче от персонала колко получава и ми отговори :700лева на месец... .

# 397
Най-добре  на 2023г.  я прекръстете и напишете че  за йордановден ще падне извенредното!  
Да мирясате сектантите.
Ей Варненеца, хайде малко да се успокоите и да не ни наричате сектанти! Ако на Вас нещо  Ви е прекипяло, че тази година няма да може да напълните портфейлите, няма нужда да ни облъчвате с подвеждаща информация. Ако искат всички безотговорни хора и най-вече хотелиери, ресторантьори и т.н. бизнеснемени, да отворат туристичеси си обекти, с риск за  клиенти, персонал и лично за тях самите си, нека го правят. След като не ги е страх от строгостта на закона и от заплахата за живота и здравето на хората, да си счупят главите. Това ни значи, че хората ще хукнат да им запълнят обектите. Прави впечатление, че Вие много усилино се опитвате да ни убедите в прекрасната и абсолютно безопасна атмосфера във Варна. Ами ползваати си я, но не ни я пробутвайти и на нас!  И, да може и по Йордановден да почиваме на море, стига да няма вирусна обстановка, но не във Варна, разбира се.

# 398
Всъщност ситуацията "На море в БГ - 2020" е перфектно отразена със заглавната снимка по темата - слънце, море, празни шезлонги и сгънати чадъри.
Крайно време беше мутро - хотелиерите - ресторантьори да бъдат повалени и отрезвени след всички престъпления, които сътвориха (и продължават да се опитват) в страната.
И когато законите и системата им позволяват и помагат, тогава се намесва едно "нищо и никакво китайско менте-грипче", за да въведе равновесие (някои го наричат отрезвяване) в системата.   

# 399
  • София
Пирин сигурно е от Банско, знае ги тези неща и плаши в темата, но това е симптом на короната му Stuck Out Tongue Winking Eye (  да не се обидиш сега Пирине, шегувам се, че инак излезе тъпо)

# 400
  • София
Браво, много се радвам на малко хумор сред целия ужас напоследък!
И аз обичам да се шегувам. Нищо, че от тази седмица съм неплатен, съпругът ми постоянно е сред хора(страхувам се) и имам забити 2.500 лв в тур агенция, които не виждам как ще ползвам...
Здрави да сме.... и толкова се надявам пак кротко, любезно и добронамерено да си споделяме за почивки, както последните 15 години, откакто съм във форума...а варненеца... за негова сметка си е, не придиряйте и не се ядосвайте.

Кураж, здраве, надежда и положителни емоции Ви желая, мили съфорумци!

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 16:35 от pileto

# 401
  • В.Търново
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/turizmyt-ostava-bez- … uHP_k5lIsWvqtCMzc

Извадка от статията:
Туроператори получиха официални писма от застрахователя Армеец АД, в които са уведомени, че задължителните им застраховки „Професионална отговорност“ се прекратяват едностранно 15 дни след получаване на уведомлението.

Не всички, застраховани в компанията, са получили уведомлението и неофициалната информация е, че се отнася до фирми, чиято застрахователна сума е по-голяма от 25 хиляди лева. Това автоматично би означавало, че всички туроператори, застраховани в тази компания, които изпълняват изходящ туризъм, който включва чартърни полети и самолетни билети, остават без застраховка. И не само това! Всеки туроператор, който изпълнява входящ туризъм, макар застраховката за пътуващите се поема от изпращащата страна, също може да остане без лиценз, защото според Закона за туризма, е длъжен да разполага с такава застраховка.

За щастие Съни турс нямат договор с Армеец и не ги лови това за сега.Те имат договор с Лев инс.Дано удържат до лятото.

Знаете ли Ник травел с кого имат договор?
Намерих ги, с Евроинс са.

# 402
  • София
Аз пък ще си остана 99% оптимист за лятото в полза на позицията, че все пак лято ще има и слънце и море. Е, няма да е като други години, може да е слаб сезон, може да не отидат много хора или кой знае. Но все нещо ще има и цялата истерия ще поотмине. Дори да не съм права, ще живея с тази надежда. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 403
  • В.Търново
И аз тайничко се надявам, че ще поутихнат нещата.Все пак до края на август има време.Те и баловете уж ги отлагат за юли.Надявам се, че границите официално ще бъдат затворени все още.В Италия, Испания, Франция и др. държави ще им трябва поне половин година още , за да се поизчистят от болните.

# 404
  • софия
Аз пък ще си остана 99% оптимист за лятото в полза на позицията, че все пак лято ще има и слънце и море. Е, няма да е като други години, може да е слаб сезон, може да не отидат много хора или кой знае. Но все нещо ще има и цялата истерия ще поотмине. Дори да не съм права, ще живея с тази надежда. Stuck Out Tongue Winking Eye

Колко ми се иска да си права! Ние от 10.06 трябва да сме в Серенити , платили сме цялата дума, все се надявам на положително развитие...

Общи условия

Активация на акаунт