На море в България 2020 г.! - 1

• 46 382
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Мисля да ви приземя. Живея в морски град. Собственици на хотели са предупредени за краха на сезона. Вирусът няма да си изпари и честно казано всеки турист ще е заразоносител. Постарайте се да си вземете парите.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 00:04 от Viviana91

# 376
За мен нама проблем, да ползвам парити за следващ сезон, или за друго място, различно от море. За това не държа да ми връщат парите, ако не могат.

# 377
  • София
Проверете кога изтичат застраховките на вашите туристически посредници!

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/turizmyt-ostava-bez- … en-pred-zakrivane

"Затова в настоящия момент, всички туроператори у нас, чиито полици изтичат в идните месец-два, не могат да намерят застраховател, с когото да подпишат нов договор, защото вероятността туроператорите да изпаднат в несъстоятелност в рамките на новата застрахователна година, е напълно реална.'
"Така за пореден път става ясно, че обещанието на министъра на туризма Николина Ангелкова, изречено по всички телевизии, където я поканиха, че ваучерите за отложени туристически пакети ще са валидни в срок от 24 месеца, е плод на творческа измислица."

# 378
Проверете кога изтичат застраховките на вашите туристически посредници!

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/turizmyt-ostava-bez- … en-pred-zakrivane

"Затова в настоящия момент, всички туроператори у нас, чиито полици изтичат в идните месец-два, не могат да намерят застраховател, с когото да подпишат нов договор, защото вероятността туроператорите да изпаднат в несъстоятелност в рамките на новата застрахователна година, е напълно реална.'
"Така за пореден път става ясно, че обещанието на министъра на туризма Николина Ангелкова, изречено по всички телевизии, където я поканиха, че ваучерите за отложени туристически пакети ще са валидни в срок от 24 месеца, е плод на творческа измислица."
Благодаря за информацията! Беше много полезна.

# 379
  • ВАРНА
Не знам как ще издържим. Аз морето го прежалих, макар още да имам искрица надежда. Едното ни е септември за Гърция. Сигурно няма да отворят границата. Sad
Още ли има хора, които се надяват, че децата ще се върнат на училище след 12 април?

На 14 май тръгват ученици и студенти.  
На 13 май  приключва окончателно извънредното положение и всички масови забрани окончателно.

Които са си заразени ще си ги следят изкъсо дали са си в къщи.
Никой няма да чака карантината на последния болен да свърши - защото това ще е по Коледа.

Няколко собственици на заведения тук до морето познавам - обновявят си и освежават интериора и чакат с нетърпение средата на май и стопляне на времето.
Не са се психясали и отдали на масовото овчо насадено мислене от 10-тина дни насам че ще измрем от глад всички българи от по-бедните   -  напротив...знаят си че и без вируси до средата на май месец си е мега умряло по бг.морето!

# 380
  • София
Абе то, ако има нещо "хубаво" все пак в това безумно нещо, е че по отношение на планински и морски курорти, горе - долу периода е добър. В смисъл, тъкмо свършиха ски ваканциите през март и сега корона 2-3 месеца, и хайде хоп, до края на юни да са приключили драмите, че морските курорти да отворят. Ми така де. Grinning  То короната можеше да плъзне в по-кофти период, я баш по Коледа, я баш по ски ваканциите през февруари, я в разгара на лятото? Сега има мегдан/време да отмине... Thinking

# 381
  • ВАРНА
Реално почна началото на март - но ооще никой не изследваше.

Няма как да се случи в разгара на лятото.  
За стотен път се пише и забравяте че ковид 19 е вид разновидност на грипа и колко и милиони дрънканици да има че неубиваем едва ли не - има дпубликации в сериозни статии че не може да живее повече от 24 часа на темп. над 32 гр. и с много ниска влажност.
Тоест тук от юни до края на септември няма как да съществува.

# 382
Варненец, малко ме съмняват твоите писания. Кое от последните лета е било все над 32 градуса и без валежи? Последните години е все лошо лятото, а пък и по морето защо ли знам, че винаги влажността е висока....
Може и да греша, дано.

# 383
  • Сф
Реално почна началото на март - но ооще никой не изследваше.

Няма как да се случи в разгара на лятото.  
За стотен път се пише и забравяте че ковид 19 е вид разновидност на грипа и колко и милиони дрънканици да има че неубиваем едва ли не - има дпубликации в сериозни статии че не може да живее повече от 24 часа на темп. над 32 гр. и с много ниска влажност.
Тоест тук от юни до края на септември няма как да съществува.
Нищо лично...но
явно всеки чете както му отърва..а и ниска влажност на морето..добре..Така както в Сф в момента хиляди хора останаха без работа и морските хора може да пропуснат един сезон, колкото и да не им се иска.

# 384
  • В.Търново
Лошия сценарий е да продължи и след 13 май извънредното положение.Ако това стане, се убеждавам за себе си, че приказките за Световния ред, който искат да въведат са истина.Ако увеличат и след 13 май така могат да ни влачат дори и година.Народа трябва да се надигне.Не може да ни ограничават чак толкова.Има и други начини.Зимата имаше много повече болни.Всеки подсмърчаше и кашляше.Преди 3 години малкия ми син беше след грип с пневмония.Отделението беше препълнено и ходехме само за инжекции.Всички бяха болни наоколо.По време на свинския греп масово народа беше болен, хора умираха също.Просто сега е много концентриран вируса в Италия, Испания, Франция , защото масово ходеха по концерти, мачове, фестивали....
Ние какво сме виновни, че някои ограбиха държавата ни, унищожиха здравеопазването ни, образованието ни, пари не се осигуряват за децата, не се влагат в детски лагери и други облаги за децата, пенсионери, болни хора......
Ако ни отнемат и летния сезон ще е върха.Сега се притесняват от властта, защото толкова са окрали парите и ще лъсне всичко.Нямат пари за оборудване на нови болници, апаратура, лекарства.На медицинските сестри заплатите не искаха да вдигнат, сега им пляскат.Абе ............смешна работа.Ядосах се.
Просто не трябва да отварят границите.А и според мен ще се разпадне евро съюза.Италия е на път да излезе от там.Ще повлече и испания и други държави.Четох случайно френски коментари, не знам как попаднах случайно във фейсбук, и французите не искат да са в Евросъюза.
Светът ще е друг след всичко това.Ами в края на краищата, Черно море ще си остане само за нас-българите след всичко това. Simple Smile

# 385
  • Варна
Варненец ти ли ще унищожиш вируса?
Не се съмнявам, че алчни ресторантьори ще се възползват от ситуацията. Но, ако всички се втурнат масово на море, какво ни очаква? Една пропусната почивка не е фатална. За държавните дефицити сте права. А с маски и ръкавици на море, няма да е комфортно.
Аз се простих с екскурзия в чужбина. Не бих рискувала здравето на детето си, а и нямам хъс за почивка на фона на трупове. Визирам Италия.
Аз също съм от Варна. Русалка, екскурзиите не са жизненообходими. И съм убедена, че след карантината ще е анархия.
Моля, стойте си у вас. Не ни идвайте на гости! Пазете нашето и вашето здраве 😎

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 17:46 от Viviana91

# 386
  • В.Търново
Аз екскурзии нямам.Имам си почивка за 25 август.Ако карантината падне, тур операторите няма да имат основание за връщане на пари.А хора, които от страх няма да искат да идат на море ще изгорят с парите.Почивки ще се анулират само , когато има карантина и извънредно положение по време на резервираната почивка.

# 387
  • Варна
Всеки сам преценява дали да жертва пари, или рискува здраве. Съмнявам се някой мераклия за море да се тества превантивно. Заразата пламна именно от чужди туристи.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 18:58 от Viviana91

# 388
  • В.Търново
Аз за това казвам, трябва границите да останат затворени за дълъг период от време.

# 389
Не знам как ще издържим. Аз морето го прежалих, макар още да имам искрица надежда. Едното ни е септември за Гърция. Сигурно няма да отворят границата. Sad
Още ли има хора, които се надяват, че децата ще се върнат на училище след 12 април?

На 14 май тръгват ученици и студенти.  
На 13 май  приключва окончателно извънредното положение и всички масови забрани окончателно.

Дали приключва окончателно други ще решат .
Според ме пак ще се удължи .

Общи условия

Активация на акаунт