На море в България 2020 г.! - 1

• 46 322
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Тук там се промъкват писания, даже по една телевизия питаха сутринта, да се разредят чадърите за сметка на свободните зони.Как пък концесионерите не предложиха да се разредят на сега установените 50%.Живея в град на морето и чувам от познати колко е сладко и финансово прекрасно да имаш парченце плаж, ама може и мааалко . Каква борба е зимата при разпределяне на концесиите в министерството на туризма, уговорки , заплахи, разследване кои са другите подали оферти и как да ги обезвредим подмолно😂 А неуспелите да задържат концесийката с години жалят за пропуснатите ползи.Не им лежа на плажа, плувам и си тръгвам, ама все пак съм местна.Чакам да видя как ще е с бетонния Сл.  бряг, там целия плаж се държи от известна групировка, чудя се кога ще отворят развъдника на ковид 19, там интересите са на живот и смърт.

# 496
Здравейте! Пропуснала към темата.  За море не мисля изобщо, противно на други години. Най-вероятно ще отидем, но няма да е ОИ.

# 497
  • Варна

Sad  Въпреки надеждите поне за нашето море съвсем не е изключено да сложим по едно корито на балкона и да го кръстим море , нещо като рекламата дето Дядо поп ни убеждаваше , че сланината е постна
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 498
  • ВАРНА
Телевизия България он Еър 20 април 2020 г. 12.47 часа - обедна емисия Новини -  интервю с председателя на хотелиерите от южното черноморие Налбантов и собственик на хотел:    

- Хотелите в Слънчев бряг/Поморие - Равда  отварят на 18 юни!
 - това е и датата на първият полет до летище Сарафово/Бургас.

Според председатeля на хотелиерите от старта на сезон лято 2020 г. - 18 юни до  1 август ще има само български туристи.    
  Надяваме се след 1 август да пристигнат малко израелци и германци.

Хотелиерите искат помощ от държавата и застрахователите заради условието ако бъде открит заразен в хотела - всички да останат заключени в стаята си 14 дни  за сметка на хотела!

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 13:05 от Варненец

# 499
  • В.Търново
Това по другите канали не съм го чула.Дано да дадат малко повече информация.Аз се надявам да няма никакви чужди туристи.Дано!

Варненец, това последното написано хич не ми хареса.Не искам да ходя на море и да стоя заключена 14 дена. Sad

# 500
  • ВАРНА
Нали виждаш че на големите телевизии им е наредено да говят цялата емисия новини само за заразените и брутално нагло казаха само по една думичка за смърта на Милен Цветков!    

Ти искаш за хотели да ти говорят....тях ги вълнува само Мутафчийски.

Това последното за 14 дни карантина на всички в хотела - ако открият заразен -  важи за всички хотели в Европа докато открият ваксината - лятото на 2021 г.

Но и ако не бъркам при настаняваня ще има изискване да бъде премерена температурата.

# 501
В това положение е трудно на всички страни, то е ясно. Все пак и на хотелите няма да им  е лесно при откриването на заразен да останат 2 седмици на техни разходи. Не знам в такъв случай дали наистина ще има смисъл да отварят.

# 502
  • В.Търново
Абсолютно не!Няма да има смисъл да отварят.И аз съжалявам, че отделиха само 1 минута за Милен Цветков.Още повече ми станаха противни тия от щаба.Голямо пуфтене и сумтене някой като ги попита нещо.За Туризма нищо не казват вече.....замазаха ни очите, че ще има сезон юли, август и до там.

# 503
  • Варна
Абсолютно непредвидима е обстановката и нито некви хотелиери , нито Генерали , нито Професори или СЗО си имат понятие  как ще е след ден , седмица или 1 - 2 месеца.То хотелиери и рестьорантьори да ги питаш и днес ще отворят ! Sad  Някакъв космат и брадат умря да плаче за рестьоранторите и как 300тата МУ РАБОТНИЦИ оставали гладни ! Що пък 1 път не го видях я след лятото , я след 8 дек. , я след Нова Година да се попохвали колко кожи са съдрали и колко пачки са понатрупали и те и 300тата МУ РАБОТНИЦИ .

# 504
  • Варна
Не се знае какво ще става, но може би е добре да следваме европейския пример и вече да се улабват мерките, както правят навсякъде в ЕС. Целта на мерките както се обяснява е не да няма заразени, а броят на болните с нужда от болнично лечение да съответства с ниския брой на леглата по болниците у нас. А в момента има само около 260 болни в болниците, т.е. може да се улаби положенито, и то поне до около 4-5000 болни по болниците, защото местата били вече към 7500. Така че нека да следваме ЕС.

# 505
  • София
Здравейте, моля за вашето мнение!

Съгласно Закона за извънредното положение (ЗМДВИП) и Указанията на Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите: "На основание  чл. 4, т. 1 от ЗМДВИП се удължават с един месец от отмяната на извънредното положение  сроковете, определени в Закона за туризма, които изтичат по време на извънредното положение и са свързани с упражняване на права или изпълнение на задължения на частноправни субекти. "

Това би трябвало да важи и за сроковете за доплащане по резервации . Нали така!
ТА ми изпраща срок за доплащане до края на април.
Така не нарушават ли закона?
 Имам ли право да настоявам за отлагане на срока съгласно ЗМДВИП?

# 506
Не се знае какво ще става, но може би е добре да следваме европейския пример и вече да се улабват мерките, както правят навсякъде в ЕС. Целта на мерките както се обяснява е не да няма заразени, а броят на болните с нужда от болнично лечение да съответства с ниския брой на леглата по болниците у нас. А в момента има само около 260 болни в болниците, т.е. може да се улаби положенито, и то поне до около 4-5000 болни по болниците, защото местата били вече към 7500. Така че нека да следваме ЕС.
абе то легла явно има, ама лекарите май окапват. Кой ще лекува болните по тези легла?

# 507
Здравейте, моля за вашето мнение!

Съгласно Закона за извънредното положение (ЗМДВИП) и Указанията на Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите: "На основание  чл. 4, т. 1 от ЗМДВИП се удължават с един месец от отмяната на извънредното положение  сроковете, определени в Закона за туризма, които изтичат по време на извънредното положение и са свързани с упражняване на права или изпълнение на задължения на частноправни субекти. "

Това би трябвало да важи и за сроковете за доплащане по резервации . Нали така!
ТА ми изпраща срок за доплащане до края на април.
Така не нарушават ли закона?
 Имам ли право да настоявам за отлагане на срока съгласно ЗМДВИП?
Коя агенция е това? И какъв е бил първочалния договор, т.е докога е следвало да се направи доплащането?

# 508
А в момента има само около 260 болни в болниците, т.е. може да се улаби положенито, и то поне до около 4-5000 болни по болниците, защото местата били вече към 7500. Така че нека да следваме ЕС.
Ама ти сериозно ли се върза на тези цифри. Това е броя на всички легла във всички отделения. Ако го разделим на 10-15 може би ще получим реалната бройка която може да лежи с коронавирус.
Според мен положението е много по-зле от това което ни представят. Видя се че няма никакви средства за борба с вируса. Като гледам какви неадекватни действия се предприемат и хората все повече почват да губят доверие в щаба и правителството. Наистина ще трябва да почнат да охлабват положението защото много хора остават без доходи.

# 509
  • София
Коя агенция е това? И какъв е бил първочалния договор, т.е докога е следвало да се направи доплащането?

Според първоначалния договор, доплащането трябваше да е до края на март. След молба от моя страна отложиха за края на април. Агенцията е Ник Травел.

Общи условия

Активация на акаунт