На море в България 2020 г.! - 1

• 46 334
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • София
По канал 1 имаше интервю с министъра на икономиката и той каза, че границите ще останат затворени, т.к. нито ние ще ходим в чужбина, нито чужденци ще влизат.

# 481
По канал 1 имаше интервю с министъра на икономиката и той каза, че границите ще останат затворени, т.к. нито ние ще ходим в чужбина, нито чужденци ще влизат.
От една страна това е добре, но се чудя тогава хотелите и ресторантите от къде ще си осигурят персонал. Като знаем как в предните две години персоналът основно беше внос. Това автоматично значи, че услугите няма да са на нужното ниво и най-вече се притеснявам дали ще могат да хигиенизират местата за настаняване и за хранене.

# 482
  • Sofia
От една страна това е добре, но се чудя тогава хотелите и ресторантите от къде ще си осигурят персонал. Като знаем как в предните две години персоналът основно беше внос. Това автоматично значи, че услугите няма да са на нужното ниво и най-вече се притеснявам дали ще могат да хигиенизират местата за настаняване и за хранене.
Проблемът с персонала трайно ще се реши, благодарение на кризата. Съмнявам се, че занапред ще ни се налага да внасяме външни кадри. С нарастващата безработица ще има достатъчно местно население, което да работи по курортите.

# 483
  • София
За минималната заплата ще се изтрепят българите да работят. Западните страни реват за сезонни работници, даже и чартъри им организират, само да отидат да приберат реколтата. Докато няма адекватно отношение и заплащане, читав български работник няма да се завърти по нашите хотели.

# 484
  • Варна
Може и това за стане. След чумата, оживелите  са искали по- високо заплащане. Недостигът на работници променя цялата система. Достатъчно е никой да не започва на минимална, примерно.

# 485
  • Сф
Ако всички си искаме парите едва ли тур оператора ще оцелее. Аз съм с резервация за юли и ще чакам.
Е, хайде ние да оцелеем първо.ТО/ТА са просто посредници, може да пропусна да пророня сълза.Също така държавата може да подпомогне отрасъла , ако реши.

# 486
  • В.Търново
За мен ще е по-добре чужденци да не идват при затворени граници, но нали уж гласяха да напълнят хотелите ни с руснаци.
За работната ръка е ясно, от трудовата борса ще ги пренасочат набързо. То няма и да имат много право на избор, защото при отказ на предложена работа могат да им спрат обезщетението.
И аз се питам също за хигиената, по шезлонгите на плажа и басейна, ресторанта, ако въобще отвори.
Няколко месеца ще носим и маските, представям си как се печем на плажа с маски. Grinning
Аз до последно ще чакам какво ще предложат за хотелите след падане на извънредното положение.

# 487
Дори и да не пускат чужденци отдавна нашето Черноморие се слави с привидна чистота.Да не говорим и за мръсотията по плажа.Без корона вируса всяко лято се оплакваха от инфекции и някои се връщаха разболели се.Въобще не ми се мисли за хигиената при липсващ персонал или нает от бюрата по труда.Да не говорим ,че ще вдигнат цените,защото нашите по морето са на принципа ден година храни.При това положение дали си струва човек да почива на нашето море.Дълбоко съм се замислила.

# 488
И аз си мисля, че няма скоро да отворят границите. Ще изчакам и ако е така  евентуално ще си искам парите.
Ваучер за догодина ще ми е крайно краен вариант! 😥

# 489
  • ВАРНА
И аз си мисля, че няма скоро да отворят границите.

Да се хванем на бас че - българските-румънските граници отварят между 28 и 31 май?!  
 Хотелите отварят 15 -17 юни тук....хващаме ли баса?

# 490
Че те затваряли ли са въобще?!? От познати по Черноморието, от вчера е пълно със софийски регистрации коли, по новините също го дадоха. Та не се и съмнявам.

# 491
  • ВАРНА
Ти правиш ли разлика между хотели и къщи за гости и стаи в къща с хазяйка?

Отворени са от месец насам само незаконните къщи за гости на депутати и местни мафиоти с гръб във власта!

# 492
  • В.Търново
https://www.bg-mamma.com/?topic=1205101.new#new

Заповядайте в тази тема, ако имате въпроси относно провалени почивки в България. Или ако имате въпроси относно почивките след падане на извънредното положение в България.

# 493
  • Sofia
Вече има такава тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1195084

# 494
  • В.Търново
Тази е за провалени планове, чета за провалени сватби, провалени рождени дни, провалена конференция в Полша, провалено пътуване до Дубай и какво ли не.
А и е публикувана в раздел На път в чужбина.

Моята тема ще е точно за провалени почивки в България.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1205101.new#new

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 00:34 от Русалка_1

Общи условия

Активация на акаунт