На море в България 2020 г.! - 1

• 46 360
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • There I was on a July morning
Те, мерките и без това не се спазваха стриктно от мнозина, затова не е страшно, че ще ги разхлабват. Както разбрахме, ще има изисквания за хигиената и безопасността в хотелите, заведенията и на плажа, които са трудно изпълними. Не очаквам хората масово да се втурнат по почивки и екскурзии дори и в рамките на България. Било поради страх, липса на средства, отпуски или други причини.
Всички страни са ограничили движенията между границите и колкото и да им се иска на някои, чуждестранни туристи почти няма да има. Аерофлот не продава билети до края на м. юли /а се говори, че може и да удължат срока/. Така че, и да махнат визите за руснаци, все тая. А турците си имат големи морски курорти.  
Това, естествено е добре за нас, българските туристи. Поне ще избегнем навалицата и тълпите в морските курорти и на плажа.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 11:57 от Скубиду

# 631
Ами то каква почивка ще бъде, нещо не си го представям, с плексиглас по ресторантите и т.н. , сега го даваха в Испания, само и само, за да отворят заведенията. Че кой би отишъл така се чудя.
Бих наела някъде, дори не и по морето, самостоятелна къща с хубав двор и там бих почивала, отколкото да се чудя как да се изолирам по хотели и ресторанти.
Не знам, ако е с басейн, дали ще е безопасно? Или и това си е риск, колко ли издържа вирусът във водата?

# 632
С много голямо нетърпение чакам мерките, хигиенните норми , които ще се спазват , за да отворят хотели, къщи за гости, ресторанти и кафета.Мисля, че няма да има разлика от минали години, всичко ще е на хартия, поне за първите туристи ще е безопасно, за следващите едва ли.

# 633
  • There I was on a July morning
С много голямо нетърпение чакам мерките, хигиенните норми , които ще се спазват , за да отворят хотели, къщи за гости, ресторанти и кафета.Мисля, че няма да има разлика от минали години, всичко ще е на хартия, поне за първите туристи ще е безопасно, за следващите едва ли.
+1
И аз не очаквам стриктно спазване на хигиенните мерки, за съжаление. Но поне се надявам на по-малко хора по Черноморието, в хотелите и на плажа. Освен това, очаквам да отпадне изхранването тип шведска маса, трябва нещо друго да измислят.

# 634
  • ВАРНА
Тв. Бг он Еър  обедна емисия новини от днес -  Хотелиер:  50% от хотелите по южното черноморие въобще няма да отворят това лято!  

хотелиерът -  Не виждаме никакъв смисъл да отваряме това лято!    
- германци - скандинавци и всякакви заподноевропейци остават със затворени граници до август!  
Българите изхарчиха отпуските си и парите си през извънредното положение  - за кой да отваряме?!

# 635
  • Sofia
Тв. Бг он Еър  обедна емисия новини от днес -  Хотелиер:  50% от хотелите по южното черноморие въобще няма да отворят това лято!  

хотелиерът -  Не виждаме никакъв смисъл да отваряме това лято!    
- германци - скандинавци и всякакви заподноевропейци остават със затворени граници до август!  
Българите изхарчиха отпуските си и парите си през извънредното положение  - за кой да отваряме?!
Ами прав си е човекът, ако мерките ни бяха мерки, сега можеше да имаме отпуски и пари... То е ясно, че вирусът ще си е тук и ще с трябва да свикнем да живеем с него. Дистанция и висока лична хигиена!

# 636
Честно казано и аз смятам, че трябваше до средата на май да останат по-затегнати мерките, защото това разпускане няма да доведе до добри резултати. ..Дано да греша!

# 637
  • София
Аз не знам за какво спорите, нека да дойде лято и да се види какво и що. И всеки да прецени за себе си. То ако няма забрана и има отворени хотели е ясно, че ще има хора които ще отидат. А който се притеснява, няма да припари до морето. Та какво да спорим изобщо ..? Няма смисъл.

# 638
  • Варна
Зима нямахме. А тези които мизеруват, са експлоатирани за минимална заплата. Ако никой не работи за ниски заплати, те ще се повишат. Но винаги има "ентусиасти", които за минимална робуват с двойно работно време. Стачки, протести няма. Аз не искам да печеля от чуждестранни мизерници. Не желая да се сблъсквам с чужди пияндета и маргинали. Надявам се долнопробните кръчми и хотели да изчезнат. Голяма част от тях са излишни. Презастроено е, плажовете са неподдържани. Да има стандарт и наплив на нормални бг туристи. Отвратих си от изказване на древен номенклатурчик, който не искал бедни българи.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 18:38 от Viviana91

# 639
  • Варна
Viviana91, на минимална заплата по комплексите работят студентите, защото могат да си го позволят и все пак е нещо временно. От постоянния сезонен персонал  отдавна няма на минимална заплата, всички са поне на 800лв. и нагоре, средно може би на около 1000лв. Говоря за хората които само това работят сезонно и имат натрупан опит, обучен и опитен персонал не се намира на пътя. Но и тези пари не са нещо особено, защото хората ги получават половин година, после врътки с борсата или търчат по зимните курорти, но зимата си е период на оцеляване. А тази година направо им разказаха играта на сезонните работници, казвам го от наблюдения на приятели които това работят, не говоря наизуст.

# 640
  • В.Търново
MariaNova, съгласна съм с теб.
Някои си мислят, че скоро ще свърши това.Тази сутрин направо си казаха, че ще сме в това положение поне 2-3 години.Просто е абсурдно!Вируса не е толкова опасен.До сега да се е затрил маса народ.Не позволявайте страха да ви обвземе и да живеете скрити, защото така ще се чувствате в сигурност.Да, ама не.

Интересна новина за днес - 27 април.
 Всички министри на туризма от ЕС с ключова онлайн среща в понеделник
https://bgtourism.bg/25042020-online-ministri-na-turizma-nikolina-angelkova/

Хотели по Черноморието – готови с пакет от мерки и хигиенен план след края на извънредното положение
https://bgtourism.bg/230420200-hoteli-merki-plan-covid19/

Скрит текст:
Ето какво споделят от ваканционно селище „Терма вилидж“ в Кранево чрез официалните си онлайн канали днес:
  Подготвихме пакет от мерки, които ще предприемем веднага след вдигането на карантината от туристическите обекти.
Изготвили сме хигиенен план, с който да гарантираме максимална степен сигурността на клиентите, който включва:
Използването на дезинфекционни препарати и висока степен на сигурност, поставяне на дезифекционни апарати при входовете в хотелската и ресторантската част, СПА центровете.
Дезинфекциране в басейни, съблекални, фитнес центрове, местата за общественно ползване, и закрити спортни обекти.
Нашият персонал ще Ви обслужва с подходящо облекло и ръкавици.
Освен стандартния сервиз на шведска маса, желаещите ще бъдат изхранвани на сервиз по предварително изготвено меню и обслужвани от сервитьори и с посуда за еднократна употреба или от Рум сервиз.
Ще организираме също почасово изхранване по желание на клиентите, за да се избегне струпване на много хора в ресторантите. Предложения за Балнео програми и СПА процедури за повишаване на имунитета и укрепване на Вашето здраве. За предстоящия сезон ще предоставяме безплатно ползване на Солна стая, която е изградена от Хималайска сол и е с доказани лечебни свойства за дихателната система и различни алергии.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 09:48 от Русалка_1

# 641
  • Варна
MariaNova, осигуряват ги масово на минимална заплата. Останалото е на пазарен принцип. Някои хотели са винаги  пълни, др.  манипулират в търсене на туристи. Грешна стратегия е да се ухажват основно чужденци. Освен студенти,  работят и хора от областта. Експлоатират ги. Не ми е жал за крупните хотелиерите . Не вярвам в оптимистичните реклами за перфектна дезинфекция. Дано желанието не замъгли реалната ви преценка.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 10:20 от Viviana91

# 642
Мария, аз те разбирам много добре, не съм от Варна, по на юг живея.Също като теб имам поглед върху туризма, всяка година Слънчев бряг изхранва много хора от региона и страната, включително подпомага и моето семейство.
Обаче не смятам, че извънредното положение донесе тези негативи за туризма, а К 19 и също не мисля, че охлабване на мерките ще ни го възроди.Също търпя загуби , за мен съм решила, че няма да отварям къщата си за гости, не мога да съм сигурна за мерките, които трябва да взема и дали ще са достатъчни.В този ред на мисли, никога, ама никога не съм разчитала само и единствено на приходи от туризъм, имаме и други професии и ги упражняваме.Вероятно една част от наемните работници завинаги ще излязат от туристическия бранш и никога повече няма да се завърнат, който може да се преквалифицира и да работи друго да го направи. Мисля, че това е правилния начин, а не да се ядосваме и да хулим хората, които няма да дойдат да платят нощувки, защото си пазят здравето.
Лично на мен скоро ми се наложи дълго и унизително за мен, да се обяснявам на млада група юпита от столицата, че няма да мога да ги приема, просто защото не мога да гарантирам за здравето им. Казаха ми, че някои от тях били вече боледували от вируса и имали антитела да не съм се притеснявала, да съм си кажела цената, явно си мислят, че всичко е за пари, ами наглост.

# 643
  • Варна
Не съм казала, че съм за "улабване" на мерките, а по-скоро че съм за премахването на двойния стандарт. Ако нещото е толкова опасно, да затворят и цеховите и офисите, както в Гърция, Италия, Испания, и т.н., поне да знае човек че се вземат истински мерки и има истинска карантина. Ако не е толкова опасно, поне да махнат половинчатите и двуяки мерки, от които може и да има някаква полза, но не е голяма. Уж има мерки, но всеки ходи на работа и като дойде 1-ви Май пак ще се изнасяме масово на почивка, кой на планина, кой на село, и. т.н., всеки си прави по някаква бИлежка от фирмата и отива да работи по празниците барабар със жената и децата Simple Smile . Не разбирате ли че това отношение на държавата демотивира и малкото хора които вярват в карантината?

# 644
Не мисля да сравнявам цехове и производства с непрекъсваем режим на работа, също и тези които осигуряват ток, вода и храна на населението с изродения мутренски туризъм бетонирал крайбрежието и не само там, безкрайното количество сергии с лъхаща на мухъл стока, от които не можеш да видиш къде е морето, всякакви сковани капани на плажа, със съмнителна хигиена, джетове и надуваеми атракции заели коридори от свободните зони, набодените чадъри до водата, сакън да не седне някой отпред не мисля да изброявам повече.
Не съм оптимист, ще отворят курортите и ще се завърне всичко гореизброено с нова екстра К19.

Общи условия

Активация на акаунт