Прахосмукачка робот- 19

• 67 220
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • sofiq
А мога ли да помоля за мнение за този модел Шайоми #Aliexpress BGN 379.83  20%OFF | Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner 1C for Home Smart Wireless Sweeping Cleaning Electric Mop MIJIA Carpet Dust Robotic Collector
https://a.aliexpress.com/_dXCcoUo

Изчетох темата и стаята в началото и много неща ми се изясниха. Сега само се чудя дали през чужд сайт или от България и кой точно модел да избера. Всъщност и в България цената на този точно робот не е много по-висока.
https://dedal-robot.com/Xiaomi-Mi-Robot-Vacuum-Mop-1C-Prahosmuka … 34SYaAl4OEALw_wcB
Мисля че се спрях на този модел.

Аз съм с този модел,купих го от бг сайт именно заради гаранцията.От година и половина четох и проучвах преди да купя прахосмукачка робот,стария ми робот беше хаотичен и пак вършеше чудесна работа,но този е съвсем друга работа.Бях готова да дам и повече пари,но този модел покрива всичките ми изисквания,мощен е,управлява се с приложение през телефона,има моп и катери без проблем прагове 1,5-2см.
Пускам го всеки ден ,че и по няколко пъти на ден на определени места заради котарака ,много съм доволна.

# 481
Много, много благодаря за обратната връзка. Ние имаме куче и чакаме бебе и това беше основната причина да потърся такъв робот, защото кучето я осинових преди три години и я обожавам. Беше зарязана да умре, но понеже е хъски микс и пуска страшно много косми. Приятелят ми много я харесва, но космите го изнервят, майка ми и тя дудне за космите и искам да им покажа, че има начин да се справим със ситуацията косми- бебе без да трябва да се разделя с любимото ми момиче Simple Smile та в края на месеца май ще си го купя това роботче.

# 482
  • София
Леко се отчаях и ядосах... Над 90 мин чисти моята Конга като останаха доста места във всекидневната, които не докосна.  Около масата път например се въртя поне 3 пъти. Накрая просто й падна батерията. Аз ли бъркам някъде или трябва време, докато си изгради маршрут? Пуснах я на режим Ауто. Не ми се струва нормално робот, който не е хаотичен да чисти 2 часа едностранен апартамент и накрая дори да не е минала навсякъде. При тези от вас, които имат Конга как беше първоначално, аз ли нещо бъркам и не разбирам?

# 483
Този модел Конга не е хаотичен, но навигацията му е чрез жироскоп т.е. най-слабата. Дайте му шанс още 2-3 пускания докато направи пълна карта без бели петна в нея. Иначе той върна ли се сам на базата?
За момента се оказва от към ориентираност и бързина най-успешна е лазерната навигация, после тази с камери и накрая роботите които са само с жироскоп.

# 484
  • София
Значи да разбирам, че съм се прецакала малко с тази покупка Simple Smile Върна се на станцията сам, да. Да разбирам, че след още няколко пускания вече няма да чисти по 2 часа и да повтаря места? Има ли смисъл да го връщам и да купувам друг?

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 18:39 от Chloé

# 485
Аминпуснете го днес още веднъж, утре пак и ще забележите дали се подобрява

# 486
  • Sofia
Ние си купихме някакъв от Кауфланд. Няма моп, но чисти доста прилично за цената си от 199 лв. Имаме две котки и пускат доста косми. Обра всичко по пода. Мъжкия му съска като го наближи и понеже робота среща по някое време препятствие и се завърта, Мъро го гледа победоносно. Суза не съска. Само го гледа любопитно и заобикаля, но това ни е първи ден. По-нататък може и да загубят интерес.

# 487
Здравейте, от скоро следя темата защото искам да си закупя робот за почистване(комбиниран), спряла съм се на този модел:CECOTEC CONGA 4090. Притеснява ме факта, че в едната от стаите вкъщи пода е тъмен прилагам снимки(цвета на живо е малко по тъмен). Само ламинат и плочки има вкъщи заедно с един голям котарак,който пуска много косми и заради това искам да купя робот. Според вас избора на робот правилен ли е? Можете ли да ми кажете нещо повече за този модел.Извинявам се за дългия пост.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 14:13 от Цветелина Огнянова 617011

# 488
Ние имаме същите плочки, с Xiaomi S55 сме. Чисти ги без проблем, не му пречи цвета.
Съжалявам, но за Конгата не мога да дам мнение.

# 489
  • София
И хаотичните роботчета могат да се настроят да чистят в определен час. На моя погрешка бях натиснала това планиране  и го намерих с напълно изтощена батерия, захапал кабела на пресата ми и загинал геройски.

# 490
  • София
Здравейте, след доста четене се спрях на Xiaomi S5 мах, но искам да го поръчам от бг сайт. Може ли да ми препоръчате сигурен такъв?

# 491
Здравейте
След много ровене и четене , най -накрая свалих мисленето до два модела - XIAOMI MI ROBOT VACUUM MOP-P (PRO) и XIAOMI MI ROBOROCK S5 MAX. Разликата между тях обаче е 200 лева , като не могат да ми обяснят от сайтовете дали това се дължи само на мощността на батерията и площта , която минава на едно зареждане. Моята площ е малка и първия робот ще ми свърши работа ,но не мога да се ориентирам как се качва на килимите и как се почиства мокро като минава през килима -дали "маже" с мокрия парцал или може да се настрои да не минава килима докато е на мокро почистване - ей такива подробности.

# 492
  • Варна
Здравейте, след доста четене се спрях на Xiaomi S5 мах, но искам да го поръчам от бг сайт. Може ли да ми препоръчате сигурен такъв?
Аз заменх старата румба с S5 max от емаг, цената и в момента е доста добра 800лв.
https://www.emag.bg/robot-prahosmukachka-roborock-cleaner-s5-max … ?ref=fav_pd-title

# 493
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C - Робот прахосмукачка може ли да се настройва да работи без моп, само да прахосмукира

# 494
  • София
aneli003 може, просто не слагаш мопа Wink

Общи условия

Активация на акаунт