Прахосмукачка робот- 19

• 67 215
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Ако някой от вас е с дълга коса, може ли да ми каже как се справят роботите? В една стара тема намерих, че се заплитат. Всички модели ли са така?
С дъщеря ми сме с дълги коси и има доста по пода Trollface

# 496
  • на Мелмак
Аз и дъщеря ми, и кучето. Разбира се, че се заплитат около четката, но си има ножче - разрязва и много лесно се чисти.

# 497
  • тук-там
За косми има /поне моята - Конга/една приставка - гумена на вълнообразни ленти - ма как го обясних... Нищо не се заплита.
А със стандартната - да просто ги махаш от време на време...
Роборок-а дойде без приставки, но може да има и за тях отделни...

# 498
  • до едно тепе
С Роборок s5 max съм и коса над 40см. Навиват се на четката, но с ножчето се почиства за секунди. Разглобява се лесно и ги срязвам.

# 499
Здравейте,
Бих искала съвет кой робот да взема. Simple Smile Не  съм имала до сега, та честно казано не съм добре ориентирана и за това реших направо да пиша.
Апартаментът е 100кв. Имаме котка с дълъг косъм, много си я обичаме, но е ужас с тези косми. Аз също съм с дълга коса до кръста. Та на момчетата им е писнало от нас. Simple Smile
Имаме два килима тип шаги, не са големи. Не е задължително да са перфектно почистени, по-важно ми е всекидневното обиране на прах.
Колебая се между Румба 676 и XIAOMI MI ROBOT VACUUM MOP PRO.

# 500
Заплита се коса само на четката с косъм и се маха, както са обяснили преди мен - с нож. Но и да се намотае малко коса, моята баба Румба пак чисти по същия начин. Почиствам я нещо като веднъж месечно. Малко по-често почиствам обаче страничната четка, че и там се замотава коса. А пък сменях вече моторче заради нередовно почистване. Заплита се коса и на пластината, която държи предното колело, но и него го чистя с основната четка.

# 501
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Здравейте момичета 💐
Искам да си взема и аз робот, чета мненията ви, някои момичета споделят, че са пазарували по време на черният петък, та въпросът ми е може ли да споделите за цените инфо? Или просто миналата или тази година който сиже купил, какъв модел и на каква цена, че немога да се ориентирам, оферта или не е въпросната цена.
Лично Ромба 980 съм харесала.
Поздрави 💐

# 502
  • София
Аз често пазарувам от Амазон и там имам инсталирана програма keepa, която ми дава на каква цена е бил даден артикул. Тук https://uk.camelcamelcamel.com/product/B017WD5KZM може също да видиш и да се ориентираш. За български сайтове не знам подобна програма, но от тук се ориентирам кога цената е изгодна.

# 503
Ние имаме робот от около 6мес.
Нашият го купихме от еМаг, китайска марка - Xiaomi.
Но всъщност се оказа много добро роботче. За мен важното беше да има трасе по което се чисти помещението, а не да е на хаотичен принцип.
Попринцип се бях ориентирала към Миле, но докато гледам, чета и се чудя, изникна този китайски вариант.
Излезе 600лв и до момента си струва всяка стотинка.
Има програма, с която да се командва и следи през телефона. Чисти последователно. Прибира се само до док-станцията. Контейнера е достатъчно голям за дори две почиствания на нашия апартамент (около 100кв.м.) Чисти се лесно. Един път седмично почистваме четките, защото се омотават целите с косми.
Нашето е долното, но това е нов модел с моп.
https://www.emag.bg/robot-prahosmukachka-xiaomi-mi-robot-vacuum- … ite/pd/D1ZWFMMBM/

# 504
Същото, много добре разпределя пространството и не се удря по мебелите, но за 1 месец не може да издържи повече от 10 минути чистене и по 20 минути се опитва да се намести на станцията си. Сега ще ходи на ремонт.

# 505
Преди имах някакъв Румба, но то беше и не много скоро, та не исках да взимам робот, хаотичното движение и чистене не ми допадаха. Докато не взех Xiaomi Roborock S5 max - уникален робот, вчера в Алиекспрес имаше намаление излизаше около 650 лв. (тук в България на нормална цена е 1000-1100 лв.), в Емаг миналата седмица беше на 799 лв. Заслужава си всяка стотинка, почти всички косми от дългата ми коса ги вкарва в контейнера, а не се заплитат, както беше на ръчната прахосмукачка, няма никаква хаотичност, минава навсякъде последователно, контейнерите му са напълно ок и за повече от 100 кв. (само S5 е с по-малки), чисти килими без проблем, дори с дълъг косъм, просто му се сменя четката, страничната, с тази на по-стария модел. В нас не е било по-чист пода, излизам, пускам го пред телефона и това е. Мопа не може да замени истински моп от време на време, но за ежедневно освежаване е напълно ок. Пенсионирах всички прахосмукачки вкъщи - вертикални, с водни филтри, само зад вратите ми трябват.

# 506
  • софия
Скоро подарихме за сватба този модел xioami mijia 2 w 1. Много подобен на roborock но мие по-добре и е по-евтин. Мие с движение напред-назад. Приятелите ни са много доволни

# 507
  • София
Роботите на Шаоми с какви централни четки са - силиконови или с косъм?

# 508
  • Пловдив
Роботите на Шаоми с какви централни четки са - силиконови или с косъм?
С косъм.

# 509
Комбинирани са. Ред с косми, след него силиконово перо, после пак ред косми.

Общи условия

Активация на акаунт