Прахосмукачка робот- 19

• 67 155
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Atanasb, някои от отговорите ги има описани в линка, който сте посочил.

А, тук, сигурно има още отговори:https://www.irobot.bg/%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B … ml#slovnik-iadapt
Така е, но никъде не видях информация относно приложението. След картографиране вижда ли се през приложението карта на жилището по която може да се чертае (подобно на xiaomi) или е на друг принцип

# 601
  • София
Atanasb, някои от отговорите ги има описани в линка, който сте посочил.

А, тук, сигурно има още отговори:https://www.irobot.bg/%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B … ml#slovnik-iadapt
Така е, но никъде не видях информация относно приложението. След картографиране вижда ли се през приложението карта на жилището по която може да се чертае (подобно на xiaomi) или е на друг принцип
В приложението на iRobot не знам за опция да се чертае по картата, за да му кажеш къде искаш да чисти. Очаква се ъпдейт и ще има опция да му зададеш в коя стая искаш да отиде да чисти. Не съм разглеждала описанието в сайта, който пуснахте, но според мен под виртуална стена се има предвид друго, а не чертане в приложението. Аз съм с 980, виртуалната стена е едно тяло, което поставяш в близост до зоната, която не искаш да чисти и така ограничаваш робота да не минава от там. Имам 2 такива виртуални стени към моя, ползвала съм 1-2 пъти едната от тях, другата дори не съм вадила от опаковката, не са ми нужни, не искам да го ограничавам 😀
В повечето случаи го пускам да чисти в едната стая, като приключи с нея си го местя в следващата. Ако няма никой вкъщи го оставям да си обиколя целия апартамент.
Не съм запозната с принципа на картографиране при Xiaomi, а и тези карти при Румба ги поглеждам изключително рядко. Пускам го, чисти, уведомява ме че е приключил и толкова. Обира всичко, нямам никакви забележки, изключително доволна съм. Нищо друго не ми е важно.
Ети как изглежда в приложението на iRobot една почистена стая и какво инфо дава:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 18:13 от jijibiji

# 602
  • софия
Здравейте! Изчетох темата и видях, че тези, които имат Румба 980 са мното доволни от роботчето. Знаете ли каква е разликата с 976?

Разликата е в окомплектовката. 976 е само робот - няма виртуални стени и допълнителни четки и филтри. 980 е с 2 вуртуални стени и допълнителни четки и филтри

# 603
  • София
Здравейте, сдобих се с Xiaomi mi robot vacuum mop 1c,някой има ли инструкции на бг за него? Иска ми се да не се мъча с разгадаването при първите пускания, може ли малко насоки от имащите такъв? Най вече ме интересуват забранените зони,тъй като трябва едни кучешки купички да забраня да ги бута Simple Smile. Предварително благодаря!

# 604
  • Пловдив
Имам Roomba 980, но ми се налага се да закупя още един робот и възнамерявах да бъде Xiaomi. Естествено веднага "отскочих" до тук (темата), за да се ъпдейтвам с новостите и ....вече не зная дали ще е тази марка. Като чета за карти, за преначертаване, пък заплитане в четките ...сложно ми дойде. При сегашната нямам такива грижи - решавам в определена стая - чисти и не мисля ще чертае ли, ще променя ли карти. Утре решавам друга част от апартамента да почистя и не го мисля.
Обърках се.... изборът ми не се свежда до марка, а до висока всмукателна мощност. Не, че до момента съм разбрала каква е мощността на Roomba 980, де Simple Smile Беше ми първа и я избирах по-скоро по убеждение на съфорумците тук (да не говорим за първичните й проблеми, за които им бях избола очите тук). Тук е мястото да кажа Благодаря, че ме изтърпяхте!
Май ще остана на i robot. Харесвам непретенциозното обслужване на марката. Ще се радвам на предложения за роботчета с висока всмукателна мощност и по възможност да не мисля, че като искам да прахосмукира само една стая, ще се налага да я пренастройвам.
Да не би пък аз да съм разбрала грешно с тези настройки?

# 605
  • София
Snoopi в приложението, отваряш там където е картата и ти показва какво е изчистило роботчето. Скролваш надолу и намираш управлението на картите
Скрит текст:
След което имаш бутонче да добавяш стени или цели забранени площи
Скрит текст:
като си маркираш/начертаеш запаметяваш горе в дясно.

# 606
Имам Roomba 980, но ми се налага се да закупя още един робот и възнамерявах да бъде Xiaomi. Естествено веднага "отскочих" до тук (темата), за да се ъпдейтвам с новостите и ....вече не зная дали ще е тази марка. Като чета за карти, за преначертаване, пък заплитане в четките ...сложно ми дойде. При сегашната нямам такива грижи - решавам в определена стая - чисти и не мисля ще чертае ли, ще променя ли карти. Утре решавам друга част от апартамента да почистя и не го мисля.
Обърках се.... изборът ми не се свежда до марка, а до висока всмукателна мощност. Не, че до момента съм разбрала каква е мощността на Roomba 980, де Simple Smile Беше ми първа и я избирах по-скоро по убеждение на съфорумците тук (да не говорим за първичните й проблеми, за които им бях избола очите тук). Тук е мястото да кажа Благодаря, че ме изтърпяхте!
Май ще остана на i robot. Харесвам непретенциозното обслужване на марката. Ще се радвам на предложения за роботчета с висока всмукателна мощност и по възможност да не мисля, че като искам да прахосмукира само една стая, ще се налага да я пренастройвам.
Да не би пък аз да съм разбрала грешно с тези настройки?
Ако трябва наистина висока смукателна мощност погледнете Conga 5090. Относно Xiaomi никой не ви задължава да ползвате тези неща които сте изброили. И на нея като ѝ натиснеш копчето ще чисти докъдето има достъп.

# 607
  • София
Мишчица благодаря! Сега се зарежда и ще я боря после. Имаше малко фабричен заряд и като падна нещо не можа да намери докинга,нормално ли е?

Да се допълня - как създава карта? Отварям навсякъде и пускам?

# 608
  • София
Да. Поне 2-3 пъти трябва да я пуснеш навсякъде, за да начертае карта.

# 609
  • София
Мина веднъж, но не си намери докинга после, въртеше се пред него без да се качи да се зарежда. Един килим не е почистен добре и май не мина хубаво навсякъде, има пропуски. Това нормално ли е?

# 610
  • София
Моят робот доста се въртеше около докинга, но аз просто не бях спазила изискванията къде трябва да е поставен. Според инструкциите трябва да има поне 50см отстояние от всяка страна и 1.50 напред. Иначе друга причина може да е проблем с wi-fi връзката.

# 611
  • София
Моят робот доста се въртеше около докинга, но аз просто не бях спазила изискванията къде трябва да е поставен. Според инструкциите трябва да има поне 50см отстояние от всяка страна и 1.50 напред. Иначе друга причина може да е проблем с wi-fi връзката.

Проблема с докинга реших, смених му мястото,не е по-широко,но там се качва,което е странно,но... Единствено мемпритеснява,че не изчисти според очакванията ми. От нета и от темата събрах мнения,че чисти прекрасно и за това взех този с 2500  всмукателна мощност е,а по-скъпият беше 2100 или 2000.Не направи карта,но за това разбрах,че е рано. Да кажа само,че на черни елементи по килими не спира и не се лута. На мен това ми беше важно. Батерията му е малка едва смогва да изчисти тристаен,което го знаех предварително де.

# 612
  • София
Имай предвид, че първите няколко пъти едвам му стига батерията, т.к чертае карта и проучва. При мен първите пъти минаваше едвам по веднъж навсякъде и се прибираше. Сега с картата минава по 2-3 пъти във всяка стая и чак тогава му пада батерията.

# 613
  • Разпиляна във въображението
Моят Ксиоми Макс обикаля навсякъде, прах, моп и накрая никога не му пада батерията, но реално почистваната площ е 50 кв.

# 614
Тед, благодаря за помощта!

Имам още един въпрос за XIAOMI MI ROBOT VACUUM MOP 1C - когато приключи с почистването по график би трябвало сам да се прибере на станцията, нали? Моя го виждам, че е изчистил всичко на картата, но продължава да шета...

Общи условия

Активация на акаунт