Обещание - сериал (bTV/Kanal 7)

• 108 150
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Днешната бг серия ми е под знака на Шопен, малко е досадно това повторение на един мотив от до# минорното Ноктюрно, но така беше и с първия мотив от Лунната соната. В интервюто за кулинарното предаване Ямур Шахбазова сподели, че се е упражнявала много, за да научи тези мотиви и да ги свири на живо на снимките. По-добре наистина в кадър една мелодия отколкото зад кадър цялата пиеса. Кемал подмладен и като че ли невярващ на късмета си да му се случва нещо толкова красиво. Много потенциал има в този дует.
Не искам да коментирам Емир и Рейхан. Толкова много болка и отчаяние. Аз гняв вече не виждам, за него Емир няма сили. Всъщност, като гледам снимките и клиповете на актьорите в реалния им живот, си давам сметка, че те не приличат на героите си. Това, което виждаме са творчески превъплъщения, които ни въздействат.
И да завърша с Шехрие - тя е неподражаема с пембените чорапи, но когато и блузата и е пембе, е недостижима 😜

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 20:12 от dani_pop

# 541
Привет.
Ех, Кемал Тархун, не стига, че си пън, но се оказа и голямо мрънкало. Добре, че Нарин има железни нерви. Всички разбраха, че си влюбен, само ти не го осъзнаваш. Не знам какво е изживял в миналото, но му е толкова трудно да си признае и да приеме това чувство.
Шахрие е великолепна и с, и без пембе чорапи.
Много силно впечатление ми направи сцената с плащането на разходите по престоя на Рейхан в болницата. Колко са различни характерите, реакциите и емоциите на двамата. Когато Емир казва, че са разделени вече, Рейхан мълчи и страда, но когато Рейхан му казва "Ние вече сме разделени", той изригва като вулкан.
Извиканото "Не" се откъсна дълбоко от нараненото му сърце, независимо в какво се опитва да убеди себе си, нея и другите.
И отново влезе в режим "трябва да защитя Рейхан и да спася живота й, пък ако трябва аз да умра", за и аз не знам кой път точно. И ще продължава да го прави, докато е жив.
Колко внимателно я положи в колата, премери й температурата и я зави със сакото. Много ми е смешен, когато се самонавива, че не го интересува Рейхан. И защо ли сърцето му бие така силно пред вратата на къщата, когато беше дошъл за Зейнеп?
Хикмет отново ще наложи своето, макар и с цената на живота си, напук на Джавидан - Рейхан да се върне в имението. Много добра игра на актьора в ролята на Хикмет /забравих му името/.
Пожелавам ви хубав ден.

# 542
Благодаря за инфото dani_pop. Много ми се вдигна в очите Ямур Шахбазова да ти кажа след прочетеното. Мога само да адмирирам. Артист до край!

Съгласен съм за Емир. Той вече прегоря и не издържа. Това усещам аз. Когато обичаш е много трудно. Мразиш, но с това се залъгваш. Вътре в себе си обичаш още по-силно. Много е трудно да играеш точно този образ. Както казах Демирджи прави страхотна игра във втори сезон. В първия бледнееше пред играта на Йозге-то според мен. Сега има баланс. Красива хармония и допълване. На мен адски силно впечатление ми направи момента в който Рейхан стоеше на вратата - безсилието беше изписано на лицето й и тялото го излъчваше. Страхотна сцена. Изобщо аз май доста се вглеждам в малките детайли на този нискобюджетен сериал, който прави чудеса с въздействието си.

Много ми харесва Кемал. Въздържан, елегантен, готов да наговори куп глупости, но в същото време кавалер и нежен. Играе страхотно и той. Радвам се, че развиват героя. Има защо.

Очаквам епизода днес. А дотогава ... Йозге-то Heart

Успешен ден съфорумци.

# 543
Съгласен съм за Емир. Той вече прегоря и не издържа. Това усещам аз. Когато обичаш е много трудно. Мразиш, но с това се залъгваш. Вътре в себе си обичаш още по-силно. Много е трудно да играеш точно този образ. Както казах Демирджи прави страхотна игра във втори сезон. В първия бледнееше пред играта на Йозге-то според мен. Сега има баланс. Красива хармония и допълване. На мен адски силно впечатление ми направи момента в който Рейхан стоеше на вратата - безсилието беше изписано на лицето й и тялото го излъчваше. Страхотна сцена. Изобщо аз май доста се вглеждам в малките детайли на този нискобюджетен сериал, който прави чудеса с въздействието си.
В едно от предишните ми мнения бях написала, че вероятно Демирджи задобрява в играта си заради любовта, която му се случва с Йозге в живота, но после се замислих, че вероятно причината е друга.
В паузата между двата сезона Гьокберк губи майка си и баба си в разстояние на един месец. Много е вероятно подобни разтърсващи събития също да стоят в основата на подобряването на играта му. Сега му е по-лесно да изобрази отчаяние, чувство на загуба и редица подобни, които вече е изживял лично и може да се отъждестви с тях. Не знам дали съм права, просто си разсъждавам.
Относно сцената на вратата - аз се разплаках на нея. Особено след ужасно грубите думи на Емир, нещо от сорта на "Ти върви където щеш, прави каквото искаш, но няма да влачиш детето с теб". Дори Зейнеп съжали, че е отишла при Рейхан, защото тя определено не заслужава такива думи. Точно тогава дойде безсилието, според мен, направо и стойката, и погледът на Рейхан се промениха за секунди.

# 544
Аз често се шегувам, че Демирджи е моят човек, но сега си давам сметка, че това всъщност е самата истина. Именно неговият образ ме накара да търся кой е сериалът, който е вдъхновил двата клипа, които гледах.  И тук няма да се съглася с mravoiada, че той е по-слабият в първия сезон. Според моето скромно мнение, Йозгето по сценарий там е доста еднообразна в проявите си и колкото добре да играе, блендата и е доста ограничена. Мисля, че именно тя трупа опит и задобрява. Докато Демирджи е различен и много динамичен в реакциите си. Между другото, заради него изгледах отделни епизоди от Назови ме по име, много е добър. Но там е отрицателен герой, който те кара да го ненавиждаш, а артистите, изпълняващи главните роли, не ме изкефиха. Така не продължих да гледам. Във втория сезон на Обещание се променя коренно именно образът на Рейхан, Емир вече е стигнал до повечето от решенията за себе си, нея и тях двамата. Аз наистина харесвам и двамата, но ще продължа да имам слабост към моя човек, защото във всичките си прояви като човек и артист, той е различен от колегите си, проявява почтеност, доброта и скромност, които не се срещат често в тази гилдия.
Не съм съгласна и с Elle. Подобни тъжни събития в живота на човека едва ли могат да го направят по-добър в работата му. Могат да вкарат в депресивни състояния. Той ползва характера на труда си, за да излезе от емоционалната дупка по собствените му думи. Повярвайте, казвам го от личен опит, това можеш да направиш само, ако се чувстваш на място в професията си и тя ти носи удовлетворение.
Постът ми стана много дълъг, за което моля за извинение.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 14:05 от dani_pop

# 545
В последно време ми върви да коментирам отзад напред епизода, така ще направя и сега. Еми това е, когато ти е писано да те преследва черен баварец, и ерзурумска мршрутка не помага да се скриеш. Ето такъв Емир не бяхме виждали, отчаяно-примирен и виновно-задушаващ се. И пак ще цитирам думите му отпреди няколко серии - "недостатъчно ли я обичах или неправилно". Този човек, който не можеше да каже "извинявай" в първия сезон, сега е разкаян и разбит. Като лъв в клетка, горд и съкрушен...
Рейхан като Майка Тереза в действие, се опитва да го защити от всичко, ама не и се получава. Иска, не иска, ще се наложи да се върне при "сърцето и душата си".
Ех, Нарин, ех, признай си, че си влюбена, прати миналото по дяволите. Видяхме на Шехрие и пембената жилетка. Ех, какво ли щеше да е да ги облече всичките пембета едновременно...На Кемал все по-често му се изпотяват очилата, ама имам подозрения, че е по-съобразителен от Къдравелката. Wink
Джeмре облече новият кат, ама няма кой да я забележи. Толкова зор и майка и изпорти плана. Браво на г-жа Сухейля! Абе интересно ще е с толкова народ на едно място...

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 16:25 от dani_pop

# 546
dani_pop, направо ме разсмя с последния си пост.
Хайде да те видим, Емир Тархун. За миг загърби гордостта и гнева си и после изригна като вулкан. Лошото е, че с това си поведение даваш коз на двете кукумявки. Малко й е товарът на гърба на Рейхан, та сега натовариха и с вината за състоянието на Хикмет.
Монолозите син и баща бяха много силни и прекрасно изиграни.
Много ми хареса Ойя с трите кафета и празнуването за завръщането на Рейхан. А г-жа Сухейля не стига, че прецака плана, ами подбра и Джемре да се прибира.
Кемал Тархун дълго ще има да се чуди "Коя си ти?". А Йонджа беше като п....о мушкато, докато подписваха договора и сипеха суперлативи за Нарин.
Останалото е казано.

# 547
Дани, Дани, от това за черния баварец паднах от стола от смях, не е истина.
С всичко, казано от теб за Емир, съм съгласна, но Ваня в следващото си мнение е права - той отново приписа на Рейхан вина, вече и убийца я изкара. Не знам колко товар може да понесе още това момиче. Това е огромният и генерален проблем на Емир - говори глупости и чак след като види и разбере ефекта, който са предизвикали, тогава мисли какви вреди може да е причинил. Много такива има - безчестие; как се наричала жена, която си лягала в едно легло с мъж, когото не обича; чекове в ръцете и да не продължавам, че мнението ми ще стане с размера на роман. Може да се е научил да се извинява, но трябва да се научи на търпение и да мисли преди да говори.
Днес изключително противна ми беше сцената с Джавидан и супата сипеща се навсякъде по Хикмет. Тази вече стигна дъното, ама копае още. Чудно как така в това имение все така тропат тия хора по пода, та винаги се разбира кога някой ще влезе в стаята, та кукумявките да могат да си прикрият следите.
На другия полюс бяха сцените Емир/Хикмет - там се вижда безсилие, но и пълна и безрезервна любов на син към баща му. Дори забрави за стрелбата и предполагаемото участие на Хикмет в нея.
Относно госпожа Сухейля - не само прецака плана на кобрата, дето й се води дъщеря, но си я прибра и вкъщи, макар че от онзи разграден двор Джемре не може нищо да я изкара, пак ще лази по нервите на Рейхан. Г-жа Сухейля прави още нещо по-натам, с което ще сложи прът в колелата на плановете на двете кобри. Все пак тук вече написаха, че и тя ще види клипа с "убиеца" Емир. Но повече няма да издавам, че това е ключова информация.
Джемре дори и с диаманти да се закичи, няма да предизвика никакво чувство у Емир, той я приема като първа братовчедка или сестра. Ако ще Рейхан да я няма никъде, е по-вероятно да си намери нова приятелка, отколкото да погледне на Джемре по по-различен начин.
Извинете ме много - роман не, ама стана ферман, това, което изписах.
Хубава вечер на всички!

# 548
  • Русе
Добър вечер на цялата група!
От време - навреме хвърлям по едно око на вашия сериал. Имам една малка молба към Вас: моля Ви, не искам да издавате какво става в бъдеще, само ми кажете дали Хикмет ще се възстанови. Благодаря предварително!

# 549
Имам една малка молба към Вас: моля Ви, не искам да издавате какво става в бъдеще, само ми кажете дали Хикмет ще се възстанови. Благодаря предварително!
Не се възстановява до финала на втория сезон.

# 550
Ваня, съгласна съм, че поведението на Емир е коз в ръцете на двете усойници, но те не схващат, че това е само и единствено негова привилегия. Той не позволява на другите дори накриво да погледнат Рейхан, камо ли да се държат лошо с нея. Точно като лъв се хвърля да я брани от чужди нападки, да и ръмжи може само той.
Да, Elle, в повече и е на Рейхан всичко случващо се, но в тази ситуация тя не само, че оправдава поведението на Емир, но самата тя се обвинява доста по-жестоко, че му е разбила сърцето. Ето това не могат да схванат двете кобри с егоистичните си мозъци, тази всеотдайна любов, която те кара да забравиш себе си и да мислиш най-напред за любимия. Поведението на Емир в първия сезон и сега изглежда много еднакво, когато е гневен, но това не е така. Тогава беше взривоопасното разглезено богаташко синче, докато сега е мъката на отхвърления влюбен мъж, направил и готов да направи всичко за любимата си. В случая и любимата всичко това го разбира и е великодушна към "сърцето и душата си".
Аз имам по-особено мнение и към жестоките му думи за жената, която си ляга с нелюбим мъж. Това са думи на жестоко обиден влюбен мъж от недоверието на любимата. Тя го нарече неморален в момент, в който той подготвяше бъдещето им. Като прибавим и холеричния темперамент, ето че взривоопасната комбинация е налице. В същото време, обаче, той има много добро сърце и е почтен мъж, за това много бързо се връща назад и започва да се самоизяжда за грешките си. Абе, да обобщя с няколко думи мнението си за Емир - куче, което лае, не хапе. 😀

# 551
Ваня, съгласна съм, че поведението на Емир е коз в ръцете на двете усойници, но те не схващат, че това е само и единствено негова привилегия. Той не позволява на другите дори накриво да погледнат Рейхан, камо ли да се държат лошо с нея. Точно като лъв се хвърля да я брани от чужди нападки, да и ръмжи може само той.
Да, Elle, в повече и е на Рейхан всичко случващо се, но в тази ситуация тя не само, че оправдава поведението на Емир, но самата тя се обвинява доста по-жестоко, че му е разбила сърцето. Ето това не могат да схванат двете кобри с егоистичните си мозъци, тази всеотдайна любов, която те кара да забравиш себе си и да мислиш най-напред за любимия. Поведението на Емир в първия сезон и сега изглежда много еднакво, когато е гневен, но това не е така. Тогава беше взривоопасното разглезено богаташко синче, докато сега е мъката на отхвърления влюбен мъж, направил и готов да направи всичко за любимата си. В случая и любимата всичко това го разбира и е великодушна към "сърцето и душата си".
Аз имам по-особено мнение и към жестоките му думи за жената, която си ляга с нелюбим мъж. Това са думи на жестоко обиден влюбен мъж от недоверието на любимата. Тя го нарече неморален в момент, в който той подготвяше бъдещето им. Като прибавим и холеричния темперамент, ето че взривоопасната комбинация е налице. В същото време, обаче, той има много добро сърце и е почтен мъж, за това много бързо се връща назад и започва да се самоизяжда за грешките си. Абе, да обобщя с няколко думи мнението си за Емир - куче, което лае, не хапе. 😀

Дани, привет!
Не е по темата, която си коментирала в поста, но исках да те попитам! Ти, имаш ли информация или знаеш ли, дали Демерджи пише, т.е. се проявява и като писател!  В групите във фейсбук, постоянно публикуват някакви мисли, под които цитират като автор Демирджи! Интересно ми е, негови мисли ли са, той ли ги е писал!

P.S. Много съм очарована от групата! Много интелигентна, и стойностна група, с много смислени, интересни и грамотни постове! Благодаря!

Хубава вечер от мен!

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 21:43 от vendolina

# 552
Дани, привет!
Не е по темата, която си коментирала в поста, но исках да те попитам! Ти, имаш ли информация или знаеш ли, дали Демерджи пише, т.е. се проявява и като писател!  В групите във фейсбук, постоянно публикуват някакви мисли, под които цитират като автор Демирджи! Интересно ми е, негови мисли ли са, той ли ги е писал!

P.S. Много съм очарована от групата! Много интелигентна, и стойностна група, с много смислени, интересни и грамотни постове! Благодаря!

Хубава вечер от мен!
Привет, Вени, не знам за такова нещо. Единственото лично писание, което знам със сигурност, че е негово, са думите на благодарност, които бяха приети за неговото признание за любовта му към Йосге Яъз. Предполагам, че в групите цитират многото стихове, които Емир рецитира на Рейхан в сериала като обяснения в любов. В руските групи, обаче, много бързо откриват кой е автора и го цитират. В повечето случаи стиховете са на класици. Демирджи е талантлив човек, но лично аз не знам за негови литературни занимания.
Хубава вечер и от мен!

# 553
Дани, привет!
Не е по темата, която си коментирала в поста, но исках да те попитам! Ти, имаш ли информация или знаеш ли, дали Демерджи пише, т.е. се проявява и като писател!  В групите във фейсбук, постоянно публикуват някакви мисли, под които цитират като автор Демирджи! Интересно ми е, негови мисли ли са, той ли ги е писал!

Хубава вечер от мен!
Привет, Вени, не знам за такова нещо. Единственото лично писание, което знам със сигурност, че е негово, са думите на благодарност, които бяха приети за неговото признание за любовта му към Йосге Яъз. Предполагам, че в групите цитират многото стихове, които Емир рецитира на Рейхан в сериала като обяснения в любов. В руските групи, обаче, много бързо откриват кой е автора и го цитират. В повечето случаи стиховете са на класици. Демирджи е талантлив човек, но лично аз не знам за негови литературни занимания.
Хубава вечер и от мен!

Благодаря ти! И аз си мислех, че не са негови, но все пак реших да те попитам и теб! Той е талантлив, но доколкото знам обича поезия, и обича да рецитира, но за писане...! 

Успешна седмица и до скоро!
Вени

# 554
Привет на групата.
Днес изключително противна ми беше сцената с Джавидан и супата сипеща се навсякъде по Хикмет. Тази вече стигна дъното, ама копае още. Чудно как така в това имение все така тропат тия хора по пода, та винаги се разбира кога някой ще влезе в стаята, та кукумявките да могат да си прикрият следите.

Когато бяха отвлекли Джавидан и тя разказваше на Рейхан за себе си как е била бедна и колко усилия е положила, за да се ожени за Хикмет, се опитах да я разбера. Но с всички останали свои действия още повече се питам "Как Хикмет се е оженил за нея и я търпи 30 години? Дали пък всичко не е само заради децата?" Той няколко пъти й каза, че ще се разведат, но не му се получи. Опита се да предупреди Емир, че това е Джавидан и е възможно всичко да се очаква от нея. Сцената със супата беше отвратителна, но и иронията й към него, когато са насаме, е ужасна. Мисля си, че Хикмет просто й провали намеренията да ожени Емир за Джемре, като го ожени за Рейхан и тя не може да понесе тази загуба - това да я прави толкова жестока. Тя много добре знае, че Джемре не може да й отнеме сина, защото той не я обича.
Много въпроси ми се въртят в главата. Дали пък не е имало нещо между Хикмет и майката на Рейхан, та Джавидан толкова много ги мрази? /нали всички са от Ерзурум/ Или тя просто мрази добрите хора? Или пък мрази бедните? Но към Мелике и дойката има респект, отношението й е съвсем друго. Защо е това напрежение между Джавидан и Кемал? Не знам, дано ни отговорят, ако не на всичките, то поне на някои от въпросите.
Това с тропането и на мен ми е много странно, но и как двете кобри чуват всичко, а тях никой не успява да ги чуе?
dani_pop, Емир защитава Рейхан, но винаги закъснява - последен научава за всичко.
Във втори сезон имаме различни не само Емир, но и Рейхан - между тях вече я няма клетвата, има само една голяма любов. В първи сезон Емир се влюби в Рейхан, но тя се държеше странно, не можеше изцяло се отдаде на чувствата си. Видяхме го как реагира, когато разбра за клетвата - трън в очите му. И на двамата им е за първи път и докато Рейхан се отдаде изцяло на любовта си /то при нея си е обич от самото начало/, Емир се учеше и продължава да се учи от грешките си, за които после сам се упреква.
Бях писала в един от постовете си, че за мен хубавите серии започват след 116 /оригинал/ - това имах предвид, двамата под един покрив, вътрешната им борба с изгарящите ги чувства, всеотдайността към другия, с разбитите си сърца.
Засега толкова от мен.
Пожелавам ви хубав ден и до следващия епизод.

Общи условия

Активация на акаунт