Как се прави клип за хора с увреждания...

• 1 950
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Съгласна съм с теб Живко.....не съм го гледала, но звучи разстръсващо. Както и, не знам кой беше разказал, за клипа с момиченцето във влака. С мото: Можете ли да четете на тъмно....някои могат". Ето така си представям аз един въздействащ клип. Нестандартен..за да привлече вниманието и конкретен..за да бъде разбран.

Ето го клипа с момиченцето. http://www.epica-awards.org/assets/epica/2003/finalists/film/flv … _kontobariery.htm

Казва се:

Можете ли да четете в тъмното?
Изключителните деца могат.

# 16
Да приемем, че рекламните компании четат какво пишем по темата...ето една моя идея за кампания:
дете в количка играе шах с Веселин Топалов...Веско мисли задълбочено и бута царя си. Мотото: "Няма къде да отиде..." или "Не може да се движи..." или "Няма повече ходове..."
друга тема - красива жена в ресторант...обстановката е перфектна...пристига красив младеж с букет...дава го на дамата, но тя няма ръце - мотото: " Не може да го приеме..."
Не съм професионалист, но съм сигурен, че не трудно да се измисли

# 17
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Ми дайте да го изфантазираме този клип в подробности, пък ако ще и да го открадне някой- стига да го реализира- не ми пука че го е откраднал.

# 18
Ми дайте да го изфантазираме този клип в подробности, пък ако ще и да го открадне някой- стига да го реализира- не ми пука че го е откраднал.

Аз бих пуснала примерно 10 секунди човешка реч като под вода (или там друга силумация на това, което чуват хората с увреден слух). След това се казва "Някои чуват така" и след това показват една тълпа хора от всички възрасти от страни и отзад, за да се виждат слуховите им апарати. Задължително е да са истински хора с  увреден слух, а не актьори.

# 19
  • Пловдив
Имаше една серия клипове за параолимпийските игри...търсих ги, но не мога да ги намеря да ви ги покажа...в един от тях младеж със синдром на Даун говори пред камерата: "Хората ме гледат, сочат ме, викат..." (в този момент камерата се отдалечава и виждаме, че младежът е на пистата на препълнен стадион) "...това е чудесно!".

Нещо такова е разтърсващо.

И на мен много ми беше харесал този клип.
В Германия се провеждат кампании за адаптирането на хората с увреждания в социума. Ето какви плакати и картички са разпространявали в седмицата на хората със синдром на Даун.
Детето със синдром на Даун понякога може доста да те нервира. Съ … о и другите деца.

Братът със синдром на Даун понякога е истинско дяволче. Също както и другите братя.

Тинейджърите със синдром на Даун понякога мислят само за глупост … други тинейджъри.

Хората със синдром на Даун често живеят в съвсем друг свят. Какт … секи друг актьор.

Хората със синдром на Даун се движат необичайно, както и всички  … ят с тежка топка.

Общи условия

Активация на акаунт