СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 266
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Аз давам чиста каша от елда от 3 дни, но обмислям да започна да слагам и малко вече въведен плод. Защо не е хубаво всеки ден каша? До колкото знам е добре детето да се храни разбообразно и в кашите има различни полезни неща, които трябяа да са част от дневното меню.
Знам, че от кашите  наддават много, а и нашия хитрушко не я яде без да има печено бананче в нея. А за плодовите пюрета забелязах, че вечер много плаче и все едно му се гади, та се чудя възможно ли е да има киселини или аз не знам какво. И като прочетох, че плодовото пюре не замествало хранене, вече съм съвсем в чуденка какво да му правя.

# 151
А в плодовото пюре слагате ли мляко?
Аз досега не съм давала чисто плодово пюре.
Това с калоричността на кашите на мен ми идва малко в повече. Аз все още обичам бананова каша, даже с леля като се съберем двете си купуваме и си правим😁
Може би повече ще внимавам с бебешките бисквити, че в доста от тях май има захар, но да стигнем до там.

# 152
  • София
Верно, че кашите бяха доста калорични . Позабравила съм. Той и без това не е много малък на килограми - 8,5 кг е вече (претеглих го на домашния ни кантар, че тоя месец няма да имаме консултация). Но последните два месеца започна да наддава по около 500 гр, та не ми се струват много, нито малко за настоящите месеци. Преди това наддаваше много. Ще видя как ще потръгнат нещата с кашите.

По отношение на плодовете - и това сега ми припомнихте, наистина се водят междинно хранене. Например ако закуската е в 8-8:30, плодовете бяха към 10-10:30. Въпросът е, че тази закуска в момента е все още мляко. В един момент ще бъде попара със сирене и масло, но до този момент има мноого време.
За вечер, възможно е да предизвикват киселини. Аз все пак ще пробвам днес да му сложа няколко лъжички в кашата  която яде към 5 и ще видя как ще му се отрази.
В плодовото пюре не слагам мляко, но го кърмя след това. Аз и след зеленчуковото му давам да суче. Направо не знам кога ще заместим цяло хранене, той все търси да цока ...

# 153
От вас чувам че плодове пюре не е хубаво всеки ден аз си го давам всеки ден и си редувам банан,слива,ябълка,круша мале мале давах оризова каша но много много не я харесва .....но значи почвам с каши и по помалко плодове мале мале

# 154
Ехаа, като ви чета, направо не знам къде съм бляла до сега със захранването, ние сме на една гола тиква до сега, от днес започваме с пащърнак.
И аз само тиква, морков и картоф съм дала (6++ e).  Почнах пащърнак, но се разболя и е само на кърма в момента. Явно плодове, каши и месо ще си почакат.... Нощем хапва 2 пъти, става към 10 и обядва в 2. Вечер реве до към 12-1. Grinning
Май скоро не се очертава някакъв нормален режим да въведем.

И малко мрън.... малката е с хрема и аз май се мъча повече от нея.
Непрестанен рев от близо седмица. Сополите изобщо не ми се коментират... Grinning

# 155
  • София
Аз все още не съм въвела каши. Вкарала съм тиква, картоф, пащърнак, морков и броколи, от плодовете засега само круиа следобяд. Нямаме заместено хранене. Много се чудя за тия каши за какво време се въвеждат, трябва ли първо да са чиста каша и после с плод? Иначе си мисля, че е хубаво да се редуват примерно ориз, елда, просо, безглутенов овес, а следващото мисля че е добре да е киноа.

# 156
Аз директно си дадох оризова каша, но с плод и до скоро ядеше. От няколко дни следобяд като му давам каша (задължително и с малко печен банан и ябълка или круша) започва да реве много, обаче си отваря устата. Понеже ме е страх да не го задавя така, отварям готово пюре и спира да реве. Днес обаче нито каша, нито пюре... дране до почервеняване. Накрая мляко пи. А той има заместено следобедно от 2 седмици. Не знам вече какво се случва с него. И тук от 1 седмица всяка нощ падне ли бибата от устата и се почва рев... та и аз ходя по цял ден като ударена. Отделно мрънкането ме съсипва вече.... оф, наоплаках се. Другия вариант, който мисля за следобедно е безглутенови бисквити с плод, или кисел.. Давайте идеи, че ще ме побърка това дете

# 157
  • София
Това с рева по време на ядене може и от зъбки да е. Павел и той реве на моменти - хем го виждам, че иска да хапне лъжицата, хем запопва да реве, но си я изяжда. Та според мен много ги дразнят венците. И нощните будения пак май са заради това.

Аз съм въвела от зеленчуците - тиква, картоф, морков, пъщърнак и тиквичка. От плодовете ябълка и банан. От кашите - елда. Плодовете ги давам сутрин между 10 и 10:30. Зеленчуците към 1, а кашата към 5-5:30. Междувременно си цока много често, да не ви казвам по колко пъти и кога, пе и аз не знам. Нощно време по 2-3 пъти но по малко и заспива. Сутрин преди плодовото пюре яде 1-2 пъти. След пюрето пак. След обедното пак. После ако се събуди следобеда пак търси. След кашата пак, вечер 1-2 пъти също. Направо пълен хаос, обаче ще отмине и това като пробият тия зъбки.

Вие въвели ли сте някакво месо и кога мислите да въвеждате ако все още не сте?

# 158
Аз месо мисля да въведа следващата седмица. Още се чудя с Пилешко или пуешко да започна. Ще взимам от готовите, че с това извънредно положение няма как да стигнем до домашните птици.
И Сияна реве докато я храня, редовни си дъвче силиконовия лигавник. Аз я оставям да се почеше и успокои и тогава продължаваме. Също така реве, когато е много гладна и тогава всичко трябва да се случва на бързи обороти, че ако се забави лъжица та става страшно.

# 159
Ах тези проклети зъби. То ще е по-гадно от коликите дори. Може ли толкова дълго време да ги мъчат? Все тая някаква надежда, че ще се спрат тези ревове.
Месо аз не съм давала, нито жълтък. Мисля като стане на 7 месеца.

# 160
  • София
Подкрепям мнението, че рева по време на ядене е от зъбите. Реве и яде, успокоява се малко като му давам шишето с млякото междувременно.
За месото не съм решила още, но май няма да чакам много. Хубаво е да имат протеин в менюто. Не знам обаче дали да търся да поръчвам месо от някакви ферми или да взема на пюре. Така, както отдавна бях решила, че ще му давам всичко домашно приготвено, така с това положение бързо се запасих с пюрета. Имате ли наблюдения върху месото на Хип или Плазмон? По етикет уж нямат добавки.

# 161
Някой каша от елда прави ли домашна?може ли да кажете как

# 162
Аз месо давам от шестия месец, педиатърката даже по-рано искаше да започна. Яла е само пуешко, като го комбинирам с различни зеленчуци. След няколко дни ще дам и пилешко. Виждали ли сте заготовки само на пилешко месо? Аз търсих и не успях да открия.

Следобед давам оризова каша с плодово пюре или пюре с елда и плодове. Не знам дали има каша елда - не съм търсила. Не съм се и опитвала да приготвям сама, но би ми било полезно, ако някой сподели как се прави.

Някой прави ли изследванията за шестия месец? Ние трябваше да ги правим сега на консултацията, но предвид, че се отлага, дали могат да се направят на седмия месец, например?

# 163
За седенето да ви попитам - кога започнаха да седят вашите бебоци и сами ли проявиха желание?
Моята мома нещо хич не иска. Добре ѝ е да си лежи. Grinning

# 164
  • София
Кашата с елда, която ми допадна най-много като състав е на Хумана. Взела съм я за начало, но искам да си правя сама.

Пюре от хомогенизирано пилешко месо има на Хип и Плазмон (аз поне само тях съм открила). Съгласно описанието би трябвало да са точно заготовси за комбиниране със зеленчуково пюре.

За изследванията не сме ги правили, защото консултацията ни отпадна. Предполагам че може да ги направим, когато епидемията отмине. Друг е въпросът колко месеца ще продължи.

Аз започнах да го слагам да седи съвсем скоро. Все още не може, но пък му харесва да наблюдава от седнало положение и мрънка когато го сложа да лежи на гимнастиката.

Общи условия

Активация на акаунт