СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 259
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
И моята все запечена... Започнах пащърнак онзи ден и след това мисля да давам плодове. Въвела съм само тиква, морков и картоф до момента.

# 136
  • София
Странно... По моята схема пащърнакът и тиквата не са запичащи.
При малкия само морковът го запече, аз ги миксирам, нарязала съм ги на кубчета и във фризера и си вадя от 4-5 неща и става супер. Само тиквичка имам прясна и сега ще я давам постоянно.

И аз така ги гледам по схемите, но пък факт че акуто беше доста гъсто и лепкаво и трудно акаше с тях.

# 137
  • София
А вечер в колко лягат децата?
Моята още си се буди по 2-3 пъти на нощ да цока, а сега и плаче с часове, денем и нощем, заради това пусто второ долно зъбче...

katya_pk Как сте с връщането на храна, има ли подобрение след захранването? Моята не връща пюрето, но мляко си връща още. Чудя се кога ще го израсте.

И въпрос за захранването - четох, че плодове мога да започна сутрин с по 1-2 лъжички и след като е въведен определен плод - давам за следобедно хранене. Доста ми допадна тази схема, та да попитам вие какво мислите.
Скрит текст:
И се извинявам за дългия пост. Grinning Grinning
Много по-добре е с връщането на храна - почти не връща. Пюре изобщо. А ако върне, ще е съвсем малко кърма и то според мен защото преяжда, понеже си изяжда към 150-160 гр пюре, но после пак си цока и затова. Но определено сега е супер. За сравнение - преди връщаше по 2-3 пъти на всяко хранене, не по много като количество, но по няколко пъти.

Аз от 4 дни започнах също плодове - въведох ябълка и банан. Знам, че не е добре така, но исках да се балансират, че бананът запича, а ябълката регулира. Май ще излезе вярно това за третото дете Wink С другите доста по-внимтелно захранвах. Но важното е, че нищо му няма. Прави ми впечатление, че звленчуците му харесват повече от плодовете. Даже на плодовете малко им се мръщи, май му идва много сладък вкуса. Вчера за първи път пробвах и каша - чиста, от елда, без плодиве или мляко. Много му хареса, изобщо не очаквах. По-нататък и аз мисля да слагам малко вече въведен плод в кашите следобед. И с другите така правех Simple Smile

Ляга около 8:30-9, но усещам, че вече му се доспива по-рано. А аз се опитвам да го изравнявам с другите деца, но няма да е май и ще започна да го приготвям него за сън преди тях. Проблемът е, че като легна с него да го приспивам, заспивам и аз.

За запичането вече писах, че откакто захраних ака по 4-5 пъти Simple Smile Иначе гледам да балансирам, зеленчуковите пюрета да са примерно тиква и картоф, морков и пъщърнак и др. Днес обаче яде сутринта чист банан, а за обяд съм му приготвила картоф с морков. Та ще видим как ще е, че всичките запичат.

# 138
Здравейте и от нас. Това с буденето явно се почва на около 6 месеца, не че някога сме спали добре, но напоследък нашето момче и често проплаква през нощта. По цял ден мрънка,  но започна и още повече да плаче и нищо не е в състояние да го разсея или спре.
И той продължава да си връща поне веднъж на ден мляко.
Относно захранването аз съм давала тиква, тиквичка, картоф, батат, морков, бял морков. Мисля да дам и спанак. Заместих и следобедното хранене, като през 2-3 дни давам оризова каша с плод. Иначе от плодовете съм давала круша, ябълка и банан. Няколко дни му ги пекох и понеже банана става доста сладък, сега си го търси и не иска нищо друго. Joy Ние проблем със запек нямаме, тъй като вече 3 месеца пие Омни Биотик Панда и си ака по 4-5 пъти на ден Joy

# 139
  • София
Този Омнибиотик Панда май само на нас не подейства както се очакваше. Пробвахме го още по време на коликите и нямаше промяна, след което минахме на Био Култ до ден днешен и още не смея да го сменя, въпреки че е добре да се сменят щамовете.

# 140
И на нас ни каза педиатърката да ги сменяме, но опитах и се започна слузта пак. Доколкото знам трябва да се дава продължително време , за да има ефект, но пък на всяко дете може би по различен начин действа. Щом се чувства добре детенцето, не виждам причина да го сменяте.

# 141
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Ние даваме от самото начало омни биотик панда и сме доволни. Даже при коликите ни помогна.

# 142
Здравейте мами един малко по различен въпрос какво мислите за бебешки пояс за врат ? Разгледам различни надуваеми пояси и др. Но този пояс за врат немога да преценя дали би бил добър вариянт или според вас няма да се получава с него ?

# 143
  • София
Здравейте мами един малко по различен въпрос какво мислите за бебешки пояс за врат ? Разгледам различни надуваеми пояси и др. Но този пояс за врат немога да преценя дали би бил добър вариянт или според вас няма да се получава с него ?

Бебешкият пояс за врат може да се ползва от съвсем рано, чела съм много хубави неща за него. Искахме да вземем и да го слагаме във ваната с него, но така и не го намерих в магазините. Идеята е да се стшмулира детето да прави свободни движения във водата с цел подпомагане на двигателното развитие.
Моля ако си го намерила наличен да споделиш къде?

# 144
Искам аз такъв пояс? Някой да знае къде може да се купи

# 145
Аз го намирам в patilanci ,baby.bg и др сайтове вече въпроса е дали когато го поръчаш ще го имат наличен .Беше голямо преживяване със столчето за кола намерих го в 6 сайта и от всякъде ми звъннаха след поръчка че го нямат наличен....Снощи бебчо много плачеше на сън с едно тешко дишане до 1 ч след това направо се будеше с писък ,вчера не сме правили нищо по различно от други дни дано е от зъбчето което виждам че иска да излезне

# 146
Момичета, с какво сте заместили следобедното хранене? Чета в една група, че повече 50-60 гр плодове пюре не се давало на ден, а каша всеки ден знам, че не бива... Аз до сега давам плодово пюре и през 2-3 дни оризова каша с плод.

# 147
Аз давам 50/50 каша с плод, а през 2-3 дни само мляко. Не знам до колко е правилно, но като питам някъде всеки започва да обвинява и налага мнение. На Сияна ѝ харесват моите бъркочи и я засищат до вечеря.

# 148
  • София
Аз давам чиста каша от елда от 3 дни, но обмислям да започна да слагам и малко вече въведен плод. Защо не е хубаво всеки ден каша? До колкото знам е добре детето да се храни разбообразно и в кашите има различни полезни неща, които трябяа да са част от дневното меню.

# 149
Ехаа, като ви чета, направо не знам къде съм бляла до сега със захранването, ние сме на една гола тиква до сега, от днес започваме с пащърнак. С тоя темп с който я карам някъде в първи клас ще приключи 🤣🤣🤣 дано дотогава да сме махнали и нощното хранене, че вече заспивам права

Общи условия

Активация на акаунт