СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 319
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Всички каши приготвям с вода. Досега съм давала оризова, царевична и елда. Към първите две добавям и плодови пюрета, водата си е с ябълка и праскова, та към нея нищо не добавям. Много ги харесва.

Вигантол давам една капка - много й харесва. Като го види се усмихва и отваря широко устата. Толкова ни е по препоръка на педиатъра. Иначе последно като обикалях беше изчерпан по аптеките, дано заредят скоро, защото имам още малко от шишенцето.

# 271
  • София
Сияна заспива към 19:30-20:00 и става да яде в 6:00,но вече на няколко пъти се буди за бибата, а снощи си игра от 3 до 5.В 5 ѝ дадох да яде, че не се издържаше вече. Сега в 9 пак не поиска млякото и се принуди с него да ѝ за бъркам каша от елда, че да хапне нещо. Аз съм в карала 2 вида каши, 4-5 плода и пуешко.Мислех да вкарвам другата седмица жълтък, но ако продължава да не яде сутрин ще вкарам първо каша от просо и после жълтък.

Същата работа бяхме тази нощ - направо ми разказа играта. Той по принцип, както бях писала, си се буди да цока. Дори цокането не му е истинско ядене, само ме ползва за биба и хапва малко докато се приспи. Обаче тази нощ като се ококори в 3 и нещо и то не беше игра, въртене, мятане, ритане, мрънкане от време на време, а към 6 вече и рев и го виждам, че му се спи, а не може. Не знам как сме заспали по някое време и двамата, но в 7:30 се събуди и трябваше да ставаме.

Sunshine, аз давам вигантол по 2 капки, защото беше с голяма фунтанела. Но вигантолът свършва и ММ е взел някакъв друг, поради липса на Вигантол в аптеките.
Според мен на тази възраст е нормално да не стъпват добре. Всъщност до 2 годишна възраст децата все не стъпват добре на ходило, дори когато вече са проходили. Имат периоди на ходене на пръсти, на външната част на ходилото, с различен вид крачки в различните месеци. Това е нормално, казвали са ми го и ортопед и педиатър. След 2 вече детето стъпва доста по-добре.

# 272
  • София
Аз давам Вигантол по 2 капки откакто сме излезли от болницата. Ако не заредят по аптеките скоро обаче ще го сменим с друг наличен.

# 273
Благодаря ви момичета. Не стъпва винаги на крачета, подгъва ги. Едната педитърка  ми се беше скарала, че още не му били отпуснати крачетата. Трябвало като го хвана и да пружинира, но той не иска. И като го вдигна изправен сгъва крачетата в ходилото и не стъпва. И все стои леко приведен, все едно е седнал.

# 274
Момичета, вашите деца по колко вода пият?
Сияна категорично отказва да пие дори след пюрето или кашата.

# 275
И моята отказва. Simple Smile

# 276
Моята като види шишето изпада в еуфория, но като го захапе и почва да я плюе водата, ту гълта, ту плюе. Ама аз и давам вода в чаша с преходен накрайник.

# 277
  • София
Моят мъник не искаше вода до преди да въведа каша. Сега глътва по някоя глътка, но по-скоро си чеше венците с биберона. А ако му го оставя така, после целия е мокър. Но глътва нещо с това чесане, може би за деня изпива по 30-40 мл. Аз обаче го кърмя след всяко хранене с изключение на обедното пюре. Затова не се притеснявам много че не пие.

# 278
  • София
Пие вода, но не много 20-30 мл. На ден, като понякога може и повече. Днес например изпи 40 мл. Наведнъж, което ме изненада.

# 279
И ние не пием много вода и аз имам шише с накрайник и с биберон давам и от двете по време на хранене пийва повече трябва да се предлага през няколко лъжички така знам трябва винаги да е там когато хапва пюре после сами ще си я сочат да я искат

# 280
Моята като види шишето с водата и започва да пищи все едно ще ѝ давам нещо гадно, блъска шишето, опитва се да се измъкне. Когато беше само на мляко не се притеснявах толкова, защото педиатъра каза, че най-вероятно си набавя достатъчно от млякото, но сега не знам до колко е нормално. Ако успея да ѝ пробутам 10мл за ден е чудо.
Не съм гледала новини, чува ли се нещо за детските консултации?

# 281
Искам да питам мамите който дават Био Гая за стомашно чревно здраве как ,кога и по колко давате ? Имат ли ефект и какъв ?

# 282
Нищо не съм чула за детските консултации, последно се коментираше, че не било проблем да се изчака няколко месеца с ваксините. Ако се удължи много положението, можело да измислят някакъв зелен коридор за ваксините в ДКЦ-тата, но още нищо не се знае.

А сега дори на новородени не се слагат ваксините в болницата ли или поне тях слагат?

Вода пие малко - 50-60 мл за денонощие. Давам и вече шише с накрайник, взима ди го сама и си пие, но в повечето случаи плюе и се мокри цялата.

# 283
  • София
Искам да питам мамите който дават Био Гая за стомашно чревно здраве как ,кога и по колко давате ? Имат ли ефект и какъв ?

Био Гая давахме отдавна, никакъв ефект не видях. Сменихме няколко пробиотика докато се спрем на Био Култ. Той му се отрази най-добре. Дори така хваления Омнибиотик Панда нямаше някакъв ефект, но всичко е много индивидуално.  Но все пак моето мнение е, че прахообразните пробиотици с повече щамове са по-добри. Тези в шишенцата с масло изобщо не е ясно какво и как достига до стомаха.

# 284
Здравейте мами,
Моята госпожица е на 6+м и като ви чета ние сме някакъв особен случай. Тя освен ваксините от родилното има само 1 поставена 6-валентна и до там (по ред причини не успяхме да сложим другите досега)
Аз давах Био Гая 3 месеца - никакъв ефект не видях от него. После поради други проблеми със стомахчето минахме на Синкванон за 2 месеца. Сега правя пауза с пробиотиците, а давам синтетична коластра на LR.
Относно храненето - тя яде в 6-7ч; 10-11ч; 14-15ч; 18-19ч; 22:30-23ч (нямаме среднощни хранения). Към момента съм заместила само обедното хранене с зеленчуково пюре (~140-150гр), но въвеждам бавно защото в 3+м се отключи АД и към момента е проявила реакция към морков и карфиол. От 3-я месец е на АМ и сега пие по 180мл вода +6л АМ (като гледам аз давам най-много АМ от вас, но тя винаги е била доста ящна).
Сега въвеждам кашите - оризова (правя я с вода) + плодово пюре и след това дохранвам с мляко (АМ). Мисля да дам и елда на каша и после да мина на месото, че като ви чета се наплаших за хемоглобина.
Досега давах витамин D на една американска фирма(няма го в Бг), но сега предвид кризата си взех Вигантол и ми казаха да давам по 2капки.
Малката пие доста вода - по 250-300мл на ден.

Гастрото при което водих малката последния път, ми каза че за бебета с АД е добре жълтъка да се въвежда по-късно, и да съм внимателна с въвеждането на ябълка, млечни и глутен.

Общи условия

Активация на акаунт