Моята госпожица е на 6+м и като ви чета ние сме някакъв особен случай. Тя освен ваксините от родилното има само 1 поставена 6-валентна и до там (по ред причини не успяхме да сложим другите досега)
Аз давах Био Гая 3 месеца - никакъв ефект не видях от него. После поради други проблеми със стомахчето минахме на Синкванон за 2 месеца. Сега правя пауза с пробиотиците, а давам синтетична коластра на LR.
Относно храненето - тя яде в 6-7ч; 10-11ч; 14-15ч; 18-19ч; 22:30-23ч (нямаме среднощни хранения). Към момента съм заместила само обедното хранене с зеленчуково пюре (~140-150гр), но въвеждам бавно защото в 3+м се отключи АД и към момента е проявила реакция към морков и карфиол. От 3-я месец е на АМ и сега пие по 180мл вода +6л АМ (като гледам аз давам най-много АМ от вас, но тя винаги е била доста ящна).
Сега въвеждам кашите - оризова (правя я с вода) + плодово пюре и след това дохранвам с мляко (АМ). Мисля да дам и елда на каша и после да мина на месото, че като ви чета се наплаших за хемоглобина.
Досега давах витамин D на една американска фирма(няма го в Бг), но сега предвид кризата си взех Вигантол и ми казаха да давам по 2капки.
Малката пие доста вода - по 250-300мл на ден.
Гастрото при което водих малката последния път, ми каза че за бебета с АД е добре жълтъка да се въвежда по-късно, и да съм внимателна с въвеждането на ябълка, млечни и глутен.
Въпросът е това "мама" ли означава или "ам-ам". Според мен като цяло свързва мама с ам-ам, затова вероятно двете са едно и също за него. Когато се храним аз му казвам ам, когато му подавам лъжичката. Спомням си, че правех същото и с другия ми син и имаше един период, когато като се хранехме с пюре, сам казваше "ааам" всеки път като лапваше лъжичката
Просто споделям тези моменти, но те са между мрънканията и сърденията, които нещо зачестиха, понеже иска да играе като другите две деца, но не може.
Много е смешен. Или не е помръднал от мястото си, или се е изтикал назад с ръце.
Давам един и същи вид около седмица, като редувам през ден да е готово пюре с месо, през ден зеленчуково пюре (заланчуковите му ги правя).