СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 753
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Да, идеята е да не се изака в басейна или морето, но на мен така усилено ми го рекламираха тогава, как като ластиците му били специални и не пропускали вода и не се мокрел. Обаче не е вярно, то детето е толкова подвижно, че няма как да не влезе вода, а напои ли се, започва да тежи, почти като другите памперси. И според мен е по-добре с нормален бански. По мои наблюдения децата не акат във водата. Ако си имат режим на акане особено. Ние още не акаме и не пишкаме в гърнето. Случвало се е да се изпишка много рядко, но обикновено си играе минута-две и хуква нанякъде. И аз съм затрупана с неща и не го слагам редовно. Трябва да започна да го слагам когато знам, че ще ака (обикновено по това време и към обяд), както и когато се буди от сън и обикновено след това пишка, но все нещо правя и изпускам момента. Дано скоро успея да се организирам.
И ние сме от ранобудните - става между 6:30 и 7, в мнооого редки алучаи спи до 7:30, но това е толкова рядко, че изобщо не го усещам.
Със захранването мисля да започвам риба, а след това да въведа и кисело мляко. Или пък ще започна с киселото мляко, не съм решила окончателно. Някоя от вас въвела ли е вече тези храни?

# 616
Да, идеята е да не се изака в басейна или морето, но на мен така усилено ми го рекламираха тогава, как като ластиците му били специални и не пропускали вода и не се мокрел. Обаче не е вярно, то детето е толкова подвижно, че няма как да не влезе вода, а напои ли се, започва да тежи, почти като другите памперси. И според мен е по-добре с нормален бански. По мои наблюдения децата не акат във водата. Ако си имат режим на акане особено. Ние още не акаме и не пишкаме в гърнето. Случвало се е да се изпишка много рядко, но обикновено си играе минута-две и хуква нанякъде. И аз съм затрупана с неща и не го слагам редовно. Трябва да започна да го слагам когато знам, че ще ака (обикновено по това време и към обяд), както и когато се буди от сън и обикновено след това пишка, но все нещо правя и изпускам момента. Дано скоро успея да се организирам.
И ние сме от ранобудните - става между 6:30 и 7, в мнооого редки алучаи спи до 7:30, но това е толкова рядко, че изобщо не го усещам.
Със захранването мисля да започвам риба, а след това да въведа и кисело мляко. Или пък ще започна с киселото мляко, не съм решила окончателно. Някоя от вас въвела ли е вече тези храни?

Въведох кисело мляко защото нямах идеи за следобедно хранене риба още не съм сега въвеждам някой плодове за да има разнообразие ,а месата и жълтъка ги въртя и още не чувствам липса там ,но мисля че вече трябва и риба

# 617
  • София
Аз вече въведох кисело мляко и извара от млечните. Доколкото знам по принцип не е необходимо специално въвеждане, след като вече е давано сирене. Харесаха се и двете Simple Smile
За рибата възнамерявам тази седмица да дам, като все още не съм решила дали да дам готово пюре с риба или да опека риба за нас и да му дам парченце от нея.

Памперси за плуване съм взела и аз, но все още не сме ги ползвали.

С гърнето сме до никъде. Все още не го слагам редовно, защото нещо трудно се организирам. Той ака по 5 пъти на ден, а понякога това се случва през половин час.

# 618
Аз вече въведох кисело мляко и извара от млечните. Доколкото знам по принцип не е необходимо специално въвеждане, след като вече е давано сирене. Харесаха се и двете Simple Smile
За рибата възнамерявам тази седмица да дам, като все още не съм решила дали да дам готово пюре с риба или да опека риба за нас и да му дам парченце от нея.

Памперси за плуване съм взела и аз, но все още не сме ги ползвали.

С гърнето сме до никъде. Все още не го слагам редовно, защото нещо трудно се организирам. Той ака по 5 пъти на ден, а понякога това се случва през половин час.
Аз въведох и двете. Кисело мляко с бисквитки, но отказва да закусва това. Иначе кисело мляко пробва, хапва, но не ще с бисквитки да го яде. А риба дадох пюре със сьомга и си го изяде цялото, на мен ми мирише ужасно. Тя много го харесва. И след като сега на плажа не изяжда никога цялото пюре, това със сьомгата го изяде.

# 619
И аз съм въвела и двете.
Дадох пюре от пъстърва, хареса ѝ.
За гърнето-май уцелвам само сутрин😀

# 620
  • София
Благодаря момичета. Започвам ги и аз. Но май както сте писали, ще започна и аз с киселото мляко, защото и аз ср чудя за следобедна закуска или вечеря какво да измислям. А ако яде каша следобед и ако вечерта не го засити кърмата, трябва пак каша да дам. Така поне единия път ще е кисело мляко с или без бисквитки.

# 621
Мами, я кажете някоя хубава лятна количка за бебчо, че нашат е супер ама много място заема, а доста пътуваме вече

# 622
Мами, я кажете някоя хубава лятна количка за бебчо, че нашат е супер ама много място заема, а доста пътуваме вече
Moon лятна ;https://dundio.com/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D … dio=manufacturers[602]

# 623
  • София
Аз ползвам Chipolino Sofia модел от 2014. Страхотна количка, много си я харесвам. Това ми е най-употребяваната количка - единствената, която съм използвала и за теите деца и то доста дълго. Ето моя модел, малко е старичък:
http://www.endymarket.com/product/4520/chipolino-sofia-2014-lyat … ska-kolichka.html

Основното на лятната количка е, че се сгъва лесно и заема малко място. Тази се сгъва тип чадър. Тя обаче не е от най-малките, защото има и други екстри, на които държах. А те са:
- има три степени на полегналост, като най-легналото положение не е хоризонтално, мисля, че е на ъгъл 30°. Обаче е много удобно, защото детето спокойно спи в нея, без да му виси главата.
- има сравнително голям багажник, до колкото може да е такъв за тип лятна количка. А аз винаги носех достан неща, особено когато я ползвах за второто дете и за първото мъкнех топки, играчки за пясък, тротинетки и какво ли не (тротинетката я закачах отстрани за едната дръжка, там съм закачала и колело за баланс и си издържаше това натоварване без никакъв проблем).
- има огромен сенник, който покрива почти цялото дете, поради което лятото няма нужда от чадъри или допълнителни сенници. Сенникът се разпъва на няколко части и мога да си избера колко искам точно да е разпънат.
- има опция за вдигане и сваляне на позицията на крачетата, което е супер за деца както на 8-9 месеца, така и на 2 години.
- има джобче с цип на задната част между дръжките, което в началото като я взехме не го оценявах, обаче после го ползвах постоянно за всякакви неща - мокри кърпи, памперс, водичка на детето, даже документите съм си слагала там Wink
Разбира се си има и недостатък - това, че въпреки сгъването тип чадър, тази количка заради всички приспособления е по-голяма и тежка, тоест ако детето основно ходи и я носите със себе си само когато трябва да седне за кратко, за да не го носите, няма никакъв смисъл от всички тези неща и има съвсем малки и простички колички, които ще вършат идеална работа, като се има предвид, че през повечето време ще бъдат разнасяни, а не ползвани като количка.
Това, което е един вид недостарък на всички лятни колички, които се сгъват тип чадър, е че са с две отделни дръжки и не могат да се тикат с есна ръка, ако другата ви е заета (например с чаша лате Wink ). Тези с цяла дръжка са по-удобни в това отношение, но не и по-компактни.
Голямо описание направих, дано да е полезно. Най-добре е да се отиде на място в магазин и да се види как се сгъват и колко място заемат и да се прецени от какви екстри имате нужда.

# 624
Ние вече водихме нашия бебок на море, но беше най-краткото ни море предвид, че не беше спала и скоро след пристигането ни се разрева. Скоро пак ще пробваме, този път ще съм по-подготвена Wink

Аз съм взела от тези гащи за море, взела съм и басейнче, в което я слагам от време на време и в нас и много й харесва.

Аз скоро въведох маслото и кр. сирене и мислех извара да давам. Каква извара ползвате? Някакви препоръки?
Още не съм давала риба, но мисля съвсем скоро и нея да я въведа.
Давате ли праскови и кайсии?

Все още не съм успяла да я сложа на гърне и там да се случат нещата, въпреки че всеки път щом започнат напъните я слагам, но това явно я смущава и тя спира. Не знам какво мога да направя, че хем да се случват нещата в гърнето, но хем да не я прекъсвам.

# 625
Много благодаря за мненията! Целувки мамчета 😘

# 626
Ние почнахме с гърнето още когато почна да стой по стабилно ,сега когато почне да се напъва  го слагам веднага ,ако нямам гърне под ръка не се изхожда в памперса за месец а може и повече има само веднъж  изпускане в памперса . Те все още не могат да контролират кога да се изходят понякога се напъва слагам и само пишка , но е важно защото вече много разбират и ще става по трудно ние сега искаме да си играем с гърбето става от него и почва да го върти

# 627
Аз гърнето ще го отложа малко,защото те до 1.5г не осъзнават какво правят и дори да се научи сега, като проходи само ще става от гърнето.

# 628
  • София
Здравейте. Аз съм въвела праскови и кайсии, но с готови пюрета. Същото и за изварата, не съм я давала с цел да я въведа, но има едно пюре на хип - плодов дует и в него се съдържа малко извара. За момента не мисля да взимам и да приготвям нещо аз с извара. Не съм намирала и хубави кайсии още, обаче ако ми попаднат някакви хубави домашни праскови и кайсии, ще му дам. Също като станат дините, ще му дам и диня.
Днес дадох кисело мляко с бисквитка за следобедна закуска. Не беше очарован, но го хапна, като ме гледаше след всяка лъжица с един пиглед тип "мамо, какво ми даваш пък сега". Този поглед се появява точбно след като пъхна лъжицата в устата му и първите секунди задържа така, без да дъече или гълта и само ме гледа с леко недоумение какво се случва Grinning

# 629
Аз давам праскови, кайсии и череши в суров вид, на парченца.
Госпожицата откакто се научи да дъвче не иска гладко пасирано.
Вчера ѝ купих йогурт за следобед на закуска, хапна две лъжици и най-демонстративно започна да го плюе, защото няма нищо за дъвчене😀

Общи условия

Активация на акаунт