СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 22 777
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
А как заспиват вашите бебета?

Аз като я оставя в кошарата моментално се изправя и няма никакъв начин да легне и да заспи, колкото и време да я оставя и колкото и да й се спи. Заспива само на ръце или в количката.
Е, същата работа. Как я оставя в леглото и почва едно изправяне, обикаляне. Приспивали сме се по час. И не става и да изляза от стаята.....надува гайдата. Може да се залъже за 5мин, но после пак почва да ме търси.

# 676
  • София
Единствените два начина на заспиване са му на гърда и в количката. Поне аз по друг начин не мога да го приспя. Други са успявали с гушкане и галене, но не и аз, а са мнооого редки случаите, когато има някой друг, който може да го приспи.

# 677
  • MT
Благодаря за отговора за жълтъка.

Малката заспива на цица, в ергобейбито и на ръце(в баща си). Вече не спи/заспива в количка, в столчето за кола и само един единствен път за 10 месеца е заспивала легнала на дивана. Диване! Grinning

Питахте за море, ние ходим с 2 броя памперс за вода и 2 броя нормален. Слънцезащитен крем Ла рож 50 фактор. Пауч с плодово пюре, защото нормално не иска да яде там, а да смуче от тия неща е първа. Grinning Имаме такъв пояс, в който се сяда, но се чудя дали да не купя от тези, които са уж за плуване (да ги учи на нормална жабешка позиция). Не е яла много пясък, тя не го харесва много на допир. Повече залита към чужди вещи (чанти, маси и т.н.). Купихме кофичка с играчки, играе си, 'яде' ги и така. Нося и спрей за комари. Вода в хладилна чанта и нося пакетче лайка (плазмон), ако не иска чиста вода, за да не се обезводни, ако няма желание и за сукане. Това е май. Шапка и бански(маталан имат страхотни!). Нося бутилка топла вода в термос, за да и измия дупето преди да сложа памперса за връщане и вкъщи я мия цялата с косата, под душа.

Ходим за общо 4 часа. 1 час игра и обикаляне, влизаме в морето за 15-20 минути, защото е топло и изсъхваме, а малката играе още малко. Отиване и връщане са по 30 минути. Там се хапва плод от нас, тя също хапва плод, защото ходим следобед и я кърмя малко. Ако и се спи, аз обикалям плажа с ергобейбито и тя спи за 20-30 минути.

# 678
И ние имаме 3 твърди и 2 млечни + още 10-тина млечни между твърдите и млечните, които не са фиксирани Joy
Като чета твоите постове и се успокоявам. Grinning И аз не мога още да махна нощните кърмения. Най-често са две, но понякога и 3 пъти иска. Гушкам, давам вода - не става.
Напоследък се буди към 5-5:30 сутрин и понякога успявам да я приспя пак. Предполагам е пак от зъбите (чакам 8мия тия дни Grinning ). Лошото е, че себе си не успявам да приспя. Grinning
Кажете ми, че след първите 8 зъбчета има малко затишие и спокойствие.  Flowers Hibiscus

# 679
  • София
И ние имаме 3 твърди и 2 млечни + още 10-тина млечни между твърдите и млечните, които не са фиксирани Joy
Като чета твоите постове и се успокоявам. Grinning И аз не мога още да махна нощните кърмения. Най-често са две, но понякога и 3 пъти иска. Гушкам, давам вода - не става.
Напоследък се буди към 5-5:30 сутрин и понякога успявам да я приспя пак. Предполагам е пак от зъбите (чакам 8мия тия дни Grinning ). Лошото е, че себе си не успявам да приспя. Grinning
Кажете ми, че след първите 8 зъбчета има малко затишие и спокойствие.  Flowers Hibiscus
И на мен ми се иска, но май винаги е различно и можем само да се надяваме Grinning Ние още ги чакаме тия два горни странични зъба да пробият.
При мен другите деца спряха да се будят нощно време когато им пробиха кучешките (а те им пробиха след първите кътници). Обаче те не сучеха така като него, даже не си спомням как ги успокоявах, май само с гушкане. Дъщеря ми я отбих на 11 месеца, защото почти нямах никаква кърма, а сина ми на годинка и 1 месец сам се отби постепенно, като продължи да се буди нощно време, но не искаше да суче. А сега с Павел вече се чудя как ще го отбивам, той направо се катери по мен и започва да търси къде да ме засмуче. Надявам се и той към годинката сам да се откаже.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 10:45 от katya_pk

# 680
katya_pk и моята госпожица се катери и съвсем целенасочено ми дърпа блузата от гърдите за да се самообслужи 😂. Направо не си представям, че ще спра да кърмя скоро, много ми се иска да се случат нещата "натурално" - постепенно да се отбие сама и да ми спре кърмата, но засега нямам такива изгледи. А комбинацията зъби+кърмене за успокоение при нас означава ядене на минимални количества храна, и съответно не наддава по много. На 20ти ще направи 10 месеца и ще пробваме дали ще яде от кухнята.

# 681
  • София
Аз за пореден път извадих късмет с храненето, яде си човекът порцийките и засега няма проблеми. Даже броколито и зеления боб му харесаха. Дано и занапред да е така. Ние имаме три заместени хранения (до колкото може да се нарекат заместени, защото понякога и след тях суче, но като преди това си е изял всичко). И той на 20-ти става на 10 месеца и май вече е около 10 кг, утре сме на консултация и ще видим. Последния път беше наддал само 350 гр, но мисля, че за тази възраст е нормално, а и сега в жегите и като се движат много вече, също е от значение.

# 682
Мами, децата ви имат ли проблем със заспиването (сутрешно, следобед, вечерно)? В определен час ли всеки ден лягат или варират часовете? Вчера сутринта издържа 6 часа без сън, после спа 2 часа на обяд. Ама имам чувството, че не е нормално да будува толкова много. При вас как е положението?

# 683
Ние сме на разпасан режим, когато ѝ се доспи, тогава. Мъчих да напасна някакви часове, но малкото съкровище не пожела да се съобразява с моите планове 😄. Будуването при нея е различно, от 2 до 5 часа, според зависи какво прави през това време. Ако е активна и лази и се изправя нон стоп по-малко, но ако я возя в количката може и цял ден да зяпа без да спи. Надявам се да се нагласи сама, макар че е малко вероятно да се случи.

# 684
  • София
Мами, децата ви имат ли проблем със заспиването (сутрешно, следобед, вечерно)? В определен час ли всеки ден лягат или варират часовете? Вчера сутринта издържа 6 часа без сън, после спа 2 часа на обяд. Ама имам чувството, че не е нормално да будува толкова много. При вас как е положението?

Моето момче от 3-4 дни има проблем със спането. Преди това заспиваше сам, като го сложа в креватчето и спеше горе долу по едно и също време през деня. Сега измести с 1 час вечерното заспиване и много трудно заспива през деня. Вчера например успя да спи 2 пъти по едва 20 минути в количката, като преди това се опитвах да го приспя по всякакви други начини. Отдавам го на зъбите, защото доста се тормози и поплаква.

# 685
Ние имаме проблем със след обединят сън от момента, в който се научи да се изправя. Вече и в количката не иска.
Днес будува 6 часа, дори не яде на обяд, заспа и не се събуди 3 часа, за първи път ми се случва такова нещо!
Имам и проблем с вечерния сън, събужда се вече 2-3 нощи, не иска на ръце, а да я сложа в моето легло, там заспива и после я местя. Страх ме е да не се превърне в навик.

# 686
Ние имаме проблем със след обединят сън от момента, в който се научи да се изправя. Вече и в количката не иска.
Днес будува 6 часа, дори не яде на обяд, заспа и не се събуди 3 часа, за първи път ми се случва такова нещо!
Имам и проблем с вечерния сън, събужда се вече 2-3 нощи, не иска на ръце, а да я сложа в моето легло, там заспива и после я местя. Страх ме е да не се превърне в навик.
Е, същата история, от както се научи да се изправя и няма заспиване. Задължително като я сложа да легне и се почва едно изправяне и обикаляне на леглото. И вчера будува сутринта 6 часа също, после спа 2 часа и малко.

# 687
  • MT
Приспивам я, когато и се доспи. Не следя часове и минути. Яденето е на същия принцип. След първа дрямка - обяд, след втора - плод за СЗ.

# 688
Мами, спряхте ли нощните хранения, ако да как успяхте?

# 689
Пффф, не го виждам да се случи скоро спирането на нощното ядене. Цока по 28282 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт