СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 259
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Излизам аз при всяка възможност , че иначе и аз се побърквам вкъщи. Така той поспива , а аз се наслаждавам на хубавото време.
Бени, моя ако успее да устиска до 19:30 да го изкъпя е супер, все по-често къпя в 19ч и си ляга супер рано.

# 106
Излизайте ако искате, но без никакъв контакт с други хора е моя съвет. Вируса е предаден и на деца вече. Дори с приятелки не бих се събирала, не се знае в големите градове особено, кой къде е бил, с кой се е здрависал/прегърнал/целунал и т.н.

Днес мм и зълва ми накупиха основни неща за нас и малката, като след три дни мъжа ми няма да работи. Две седмици ще сме си вкъщи. Имаме градина, там ще излизаме. Предпочитам да не рискувам с детето. Няма и да се прибирам в България, както планирахме.

Ето вижте в Италия какво правят хората, не го вземаха на сериозно, продължиха с всичко и.. сами виждате статистиката.
Аз също си мислех, че е като обикновен грип и си щъках по паркове и магазина до вкъщи, но не е и спирам. Ще си седя вкъщи.

# 107
Ние днес ще пазаруваме. Надявам се да няма много хора по магазините, но предполагам всички ще пазаруват като за последно. Ако още има останали неща по рафтовете. Simple Smile Ще вземем малката и се чудя дали един да влиза, а друг да стои с нея в колата.

Тук също затвориха училища, театри, библиотеки, а най-големите развъдници на вируси, Моловете, са си отворени....

# 108
Ние вчера сутринта ходихме до магазина, нямах представа, че е на станала такава паника. Оставих ММ с детето и кучето отвън и аз влязох, пазаруване за 10 минути ми отне 45 докато успея да се измъкна. Не можах да купя хляб та се наложи снощи да меся содена питка, че става най-бързо😁

# 109
Една кратка консултация от 23.02 почнах захранване на Бебка. До сега съм дала картофче, морковче, пащърнак, тиква, сладък картоф. Преди дохранвах с кърма, но сега почна да яде по 150-170гр пюре и не иска кърма, издържа около 3,5-4 часа до следващото хранене. Питането ми е много бързо ли съм и дала зеленчуците и сега тиквичка, карфиол и броколи ли да дам или са други зеленчуците? И пюретата и ги правя аз, не знам дали има значение. Мерси предварително 😊

# 110
Аз въвеждам нова храна през 3-4 дни, вече хапва доста неща. И аз си правя пюретата, само тиквичка предпочетох да дам от готовите на Хип-тиквичка с картоф. Последно въведох грах, карфиол и броколи, а отскоро хапва и каша с плод за следобед на закуска.

# 111
  • София
И аз въвеждам през 4 дни, но лекарката каза, че е малко и да отделям по повече дни. Сега не бях въвеждала нищо от две седмици, заради грипа, от който се разболяхме, но от вчера поднових въвеждането. За момента от зеленчуците съм въвела - тиква, тиквичка, картоф, морков и пъщърнак. Преди останалите ще въеда първо мако плодове (банан, слива, круша и ябълка) и оризова каша. След това започвам месата. Чак след това ще продължа с доста други зеленчуци и плодове, като тяхното въвеждане ще е доста по-бързо (те ще са и в комбинация вече с много други съставки). Така поне планирам Simple Smile

# 112
Въвеждам по схемата на Кума Лиса и там броколи и карфиол са 8+.
До момента съм дала тиква, морков и картоф, по една седмица въвеждам. Тук няма еднокомпонентни и чакам доставка от БГ - пащърнак и сладък картоф. Grinning След това мисля да продължа с плодове и каша.
Има достатъчно време всички зеленчуци да опита. Simple Smile

# 113
Здравейте дружина,
И дано сте здрави всички 🙏
Относно излизанията никакви такива последните няколко дни. Стоим си у дома и ми е супер всички заедно ❤ Вярвам, че е За добро🙏
Петър няколко дни мрънка, днес имаше 37'1/37'1 температура. Венците са надути, та питам се имаме ли вече „зайчета”  в групата?

# 114
  • София
При нас доста го тормозят венците, особено последните 2 седмици, но по нищо не личи да се подава скоро зъб. По-опитните могат ли да кажат за колко време избиват първите зъби?

# 115
имаме ли вече „зайчета”  в групата?
Дааа, още миналата седмица изби (2-3 дни преди да направи 6м).
Сега плаче (и аз с нея) заради второто. Бръмчи и се дави от слюнката.

# 116
При нас мрънкането започна преди 2 месеца. Все си мислех, че го мъчат венците, но явно не. Оттогава лапа всичко и текат лиги, но зъби нямаа.

# 117
  • София
Здравейте. И ние си седим вкъщи и не излизаме, откакто е извънредното положение. От време на време ММ ходи да пазарува, уж се пази много, дано не си лепнем някой коронавирус.
За зъбките - и Павел много се лигави, много го мъчат на моменти венците, но още няма зъбки.
Понякога зъбките ги мтчат по 4-5 месеца преди да пробият, затова е напълно възможно да ги мъчат много сега, а още дълго време да няма зъбче. И това ще мине.

# 118
И при нас няма зъбки още, въпреки, че се "виждат" през венеца.
На мен ми се налага да излизам, че нашият татко е на работа, но гледам да е много набързо.
Да ви се оплача, вчера използвах, че ММ е вкъщи и отскочи до аптеката за коремче за Сияна и понеже се забавих вътре, бях "помолена" да изляза, че отвън станала опашка, а аз чинно си изчакай реда 30 минути. Съвсем са се побърка ли всички!
За капак Сияна падна от спалнята, оставих я за минута, старателно обградена от възглавници. Как е стигнала от единия край до другия толкова бързо не знам, но гледката още ми е пред очите.

# 119
За капак Сияна падна от спалнята
Честито падане! Моята се отчете още в 4ти месец с падане от дивана. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт