СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 273
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ох, тези падания. Дано да са леки. Моят мъник преди около седмица и нещо падна от шезлонга по лице напред, при положение, че беше вързан. Самото му лице не пострада много, защото коланите се бяха омотали около крачетата и реално висеше на тях, а и беше падане от ниско. Много се изплаших обаче. Най-вече за ставите, да не си е измъкнал нещо. Но слава Богу, всичко си му е наред. Това му е второ падане - преди време беше паднал от дивана веднъж. Вече съвсем никъде не мога да го сложа. Само като е вързан с 5 точковия колан на столчето за хранене и масичката му е сложена отпред съм горе-долу спокойна. Иначе и в леглото се чудя кога ще ми направи номер да се изправи и какъвто е висок, а то е на горната степен, да се метне от него.

# 121
Ох, тези падания. Дано да са леки. Моят мъник преди около седмица и нещо падна от шезлонга по лице напред, при положение, че беше вързан. Самото му лице не пострада много, защото коланите се бяха омотали около крачетата и реално висеше на тях, а и беше падане от ниско. Много се изплаших обаче. Най-вече за ставите, да не си е измъкнал нещо. Но слава Богу, всичко си му е наред. Това му е второ падане - преди време беше паднал от дивана веднъж. Вече съвсем никъде не мога да го сложа. Само като е вързан с 5 точковия колан на столчето за хранене и масичката му е сложена отпред съм горе-долу спокойна. Иначе и в леглото се чудя кога ще ми направи номер да се изправи и какъвто е висок, а то е на горната степен, да се метне от него.
Аз моята госпожица я слагам на килимчето на земята, за да няма падане, че и спалнята и дивана са високи.
И тя няма зъбче, но и не се лигави много. Само едно мрънкане почти непрекъснато, а изляза ли от стаята става ужас.

# 122
Здравейте. Моята девойка е на 6,5 месеца и преди 4-5 дни се показа първото зъбче, за мое учудване - отдолу.Преди това горе се виждаше ясно бяла точка, но явно не успя да пробие. Сега направо боцка като игла.Започна да ака по 4-5 пъти на ден, но с нормална консистенция. Отдавам го на зъбите, защото преди това беше нон стоп със запек.

# 123
Зари, отдолу обикновено излизат първо.

Скрит текст:
Някой беше казал, че дойде ли цикъл и си като нов човек - ПОТВЪРЖДАВАМ! Simple Smile Simple Smile

# 124
  • София
Здравейте. Моята девойка е на 6,5 месеца и преди 4-5 дни се показа първото зъбче, за мое учудване - отдолу.Преди това горе се виждаше ясно бяла точка, но явно не успя да пробие. Сега направо боцка като игла.Започна да ака по 4-5 пъти на ден, но с нормална консистенция. Отдавам го на зъбите, защото преди това беше нон стоп със запек.
Абсолютно същото стана и при нас с акането - както преди беше със запек (ако може да се нарече така, защото си беше нормално, но на 2-3 дни веднъж), така откакто захраних, сега ака по 4-5 пъти на ден, нормално и като пюренце изглежда. Simple Smile Зъби още няма.

# 125
Абсолютно същото стана и при нас с акането - както преди беше със запек (ако може да се нарече така, защото си беше нормално, но на 2-3 дни веднъж), така откакто захраних, сега ака по 4-5 пъти на ден, нормално и като пюренце изглежда. Simple Smile Зъби още няма.
Същото положение, ама и много мирише 😂😂😂
Вашите дечица будят ли се през нощта? Моята заспива към 21-21:30 и се буди по веднъж през нощта, но всеки път е различно, вчера например се събуди в 00:20 и после чак в 7. Оня ден се събуди в 5 и после в 8.

# 126
  • Варна
Моя дребчо има два зъба долу,растат бързо и е като 🐰.
Буди се  веднъж или два пъти на вечер и реве все едно гладен го държа... Докато не му дам мляко не млъква, пък ми се струва че бая си хапва. Не седи самостоятелно и само мрънка да съм с него и нищо не мога да свърша , а сме си само двамата и ми е трудно понякога.
Не издържах на хубавото време и два дена излизахме , наистина се побърках вкъщи.
Има ли други луди като мен?

# 127
Моя дребчо има два зъба долу,растат бързо и е като 🐰.
Буди се  веднъж или два пъти на вечер и реве все едно гладен го държа... Докато не му дам мляко не млъква, пък ми се струва че бая си хапва. Не седи самостоятелно и само мрънка да съм с него и нищо не мога да свърша , а сме си само двамата и ми е трудно понякога.
Не издържах на хубавото време и два дена излизахме , наистина се побърках вкъщи.
Има ли други луди като мен?
Ние излизаме вчера в парка, ама заобикаляхме хората и не сме спирали никъде, иначе ходихме на вилата, имаме вила до София.
И да, и моята госпожица се буди и реве, като че ли я държа гладна и докато не хапне не се успокоява, на кърма е.

# 128
  • София
Същата работа сме и ние - буди се поне по 2 пъти през нощта, суче и пак заспива. Сутрин буденията са по-начесто - например тази нощ имаше будене към 2, после към 5 и после в 7 и в 8 пак яде (то вече си беше сутрин, но на мен така ми се спеше ...). Тази нощ съм решила да пробвам да му дам водичка и биба, поне на едното будене. Сигурно ще получа доста критики, но ме съсипва вече с това будене по няколко пъти да цока, а вече е на 6 месеца. Няма да спирам да го кърмя, само ако мога да намаля броя на нощните кърмения. За водичката - преди изобщо не пиеше, но откакто захраних, започна да пие по мъничко. Биба обаче все оше отказва, ще пробвам още някой и друг месец и после няма смисъл, то идва време за махане на бибата след това.
Излизаме в двора само. А около нас няма много хора, направо сме си в пустощта ние ако питате мен. Но за сегашното положение е идеално.
На нас взе да нибсвършва вигантола. А се оказа, че по аптвките няма. Всичко са изкупили. ММ взе някакво друго витамин Д3, уж било и то за бебета.

# 129
Същата работа сме и ние - буди се поне по 2 пъти през нощта, суче и пак заспива. Сутрин буденията са по-начесто - например тази нощ имаше будене към 2, после към 5 и после в 7 и в 8 пак яде (то вече си беше сутрин, но на мен така ми се спеше ...). Тази нощ съм решила да пробвам да му дам водичка и биба, поне на едното будене. Сигурно ще получа доста критики, но ме съсипва вече с това будене по няколко пъти да цока, а вече е на 6 месеца. Няма да спирам да го кърмя, само ако мога да намаля броя на нощните кърмения. За водичката - преди изобщо не пиеше, но откакто захраних, започна да пие по мъничко. Биба обаче все оше отказва, ще пробвам още някой и друг месец и после няма смисъл, то идва време за махане на бибата след това.
Излизаме в двора само. А около нас няма много хора, направо сме си в пустощта ние ако питате мен. Но за сегашното положение е идеално.
На нас взе да нибсвършва вигантола. А се оказа, че по аптвките няма. Всичко са изкупили. ММ взе някакво друго витамин Д3, уж било и то за бебета.
Аз бях взела един вит. Д на който пишеше, че трябва да стигне за 365 дни, ако даваш по 1 капка😂
Иначе в началото не искаше биба, но от както почна да я сърби венеца и си я ползва, но си я държи и си я дъвче, мърда из устата, много рядко я смуче просто така, ама аз и гледам да не и "запушва" устата. Нощните хранения сама си ги разреди, но като се събуди си иска ядене, не става с вода, с биба, иска си ядене.

# 130
Дани още няма зъбчета но се вижда доло в ляво доста прозира през венеца,постоянно се лигави ръцете винаги са му в устата така сме от родилното затова още от там почнахме с биберон и сега си го Цока не се сърди когато му го взема ,но за заспиване си го търси -мен лично не ме притеснява ,беше почнал да се буди по веднъж (две три вечери подред) в 4 ч и после сутрин след 7 ч няма повече спане ,но пак почна да се буди и към 1 ч ......аз много обичам да спя това ставане в 7 без нещо 7 ч направо ме убива после към 9/10 ч иска пак да спинка.... тази вечер за първи път не си изяде млякото хапна малко и го повърна и повече не иска според вас от какво може да е

# 131
И ние си ставаме по 2 пъти нощем, към 1 и 4, и после в 6 купона започва... Голяма ранобудница си гледам 😂😂😂 За излизането- никакво не и се полага, само на терасата изнасям коша от количката. Иначе с баща и се редуваме за ходенето до магазин за пазар. Дано по-бързо да се успокоят нещата с вируса, за да можем спокойно да си извеждаме дечицата. Вече ми липсва дъъългия сън който спеше когато излезем навън...

# 132
А вечер в колко лягат децата?
Моята още си се буди по 2-3 пъти на нощ да цока, а сега и плаче с часове, денем и нощем, заради това пусто второ долно зъбче...

katya_pk Как сте с връщането на храна, има ли подобрение след захранването? Моята не връща пюрето, но мляко си връща още. Чудя се кога ще го израсте.

И въпрос за захранването - четох, че плодове мога да започна сутрин с по 1-2 лъжички и след като е въведен определен плод - давам за следобедно хранене. Доста ми допадна тази схема, та да попитам вие какво мислите.
Скрит текст:
И се извинявам за дългия пост. Grinning Grinning

# 133
  • София
Дара, ние сме въвели картоф, тиква, пащърнак, морков и броколи. Обмислям също днес да дам малко круша, защото само от броколите не се запича (те пък го подкараха на разстройство). Мисля днес да дам малко пюре от круша и на обяда морков. Сложно е с тези запичащи и разхлабващи храни при положение, че за първонячално въвеждане подходящите са предимно запичащи.
Ние последно време често се будим, но не за храна (отдавна не се храни нощем), а заради зъбите. Нощес дори си будува 2 часа и поплака няколко пъти. През деня също е доста раздразнителен и понякога не иска да яде и само пъха ръка и си търка венците.

Относно лягането, в зависимост от това в колко е последното му хранене заспива между 19:30 -20:30. Сутрин става около 6:00 (преди спеше до към 7:30-8:00).

# 134
  • Варна
Странно... По моята схема пащърнакът и тиквата не са запичащи.
При малкия само морковът го запече, аз ги миксирам, нарязала съм ги на кубчета и във фризера и си вадя от 4-5 неща и става супер. Само тиквичка имам прясна и сега ще я давам постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт