СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 289
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Марти стои седнал в мен и преди като ходехме по площадките на люлката, но сложа ли го подпрян на дивана и побеснява. Не иска. А иначе от легнало положение като го хвана за ръцете и сяда.

# 166
Аз съм въвела картоф, морков, пащърнак, тиква, тиквичка, зелен фасул, броколи. Но мисля първо месце и после каши и плодове на 6+.Иначе Ая проявява голямо желание да седи седнала, вече да лежи е мъка, освен ако не е по корем. Но тя сама си поиска, аз не съм я карала насила. Прояви желание на 5месеца като беше и от тогава си иска да седи. Вече почна и да се набира на столчето за хранене. Иначе режим, не знам дали е точно режим, но е:
7:30-8:00 кърма
12:00-12:30 пюре
15:00-кърма
18:00-кърма
20:30 - 21:00 кърма
21:30-22:00 е заспала. През нощта се буди един два пъти. Като днес беше първа нощ, без будене.

# 167
Але не стои сама, седи в мен, в столчето, но още е пълен кашкавал (не пази баланс). Смятам, че преди да седне ще пропълзи- май натам тръгва.. 🤣
Върти се в кръг и назад.

Вашите бебета на 6+ на двете страни ли се обръщат от позиция гръб към корем? Тя само наляво се върти. Чудя се дали е окей и да я стимулирам ли на другата страна? Ще пиша на педиатъра май да го питам.
Иначе стои по 15-20 минути по корем. Ако я обърна, чака 5 секунди и пак се завърта, затова последната седмица я оставям да се измори и сама мрънка да я обърна.

Между 6-8 месечна възраст с какво е хубаво да ги занимаваме?

Когато давате обяд или ги храните, с какво ги занимавате? На моята започна да и доскучава в един момент и мрънка. Иначе иска да яде и да играе, ако може едновременно... 😅

И последно - кърмещите мами, как се справяте с шамарите по лицето, щипането? Моята го прави в сънено състояние, няколко пъти съм махала гърда, когато е била напълно будна, няма особена разлика(защото трябвя постоянство, а тя не го прави всеки ден по 100 пъти) за сега. Дали е период?

# 168
Някой каша от елда прави ли домашна?може ли да кажете как

# 169
Але не стои сама, седи в мен, в столчето, но още е пълен кашкавал (не пази баланс). Смятам, че преди да седне ще пропълзи- май натам тръгва.. 🤣
Върти се в кръг и назад.

Вашите бебета на 6+ на двете страни ли се обръщат от позиция гръб към корем? Тя само наляво се върти. Чудя се дали е окей и да я стимулирам ли на другата страна? Ще пиша на педиатъра май да го питам.
Иначе стои по 15-20 минути по корем. Ако я обърна, чака 5 секунди и пак се завърта, затова последната седмица я оставям да се измори и сама мрънка да я обърна.

Когато давате обяд или ги храните, с какво ги занимавате? На моята започна да и доскучава в един момент и мрънка. Иначе иска да яде и да играе, ако може едновременно... 😅

И последно - кърмещите мами, как се справяте с шамарите по лицето, щипането? Моята го прави в сънено състояние, няколко пъти съм махала гърда, когато е била напълно будна, няма особена разлика(защото трябвя постоянство, а тя не го прави всеки ден по 100 пъти) за сега. Дали е период?
Моята Бебка сама си се завърта от гръб по корем и обратното, спрях да и помагам, когато видях че може и сама. Аз  я занимавам като и показвам книжки с животни и много им се радва, иначе и пея, танцуваме, и я слагам на гимнастиката, показах и че може да удари две играчки една в друга и много се кефи.
Когато се храни и е в столчето започва едно изучаване на коланите, на околния свят, понякога има пюре и в носа 😂, не исках да и давам, за да не реши, че си играем, но сега като искам да и привлека вниманието имам една дрънкалка.
Аз си купих едно герданче, на него има топчета, фигурки, но Ая не го отразява като е на врата ми, но пробвайте може при вас да сработи. Иначе някъде бях чела, не знам дали не беше при Хедра, че така бебета стимулират гърдата. Ако искате мога да потърся статията, наскоро я гледах.

# 170
  • София
Пюрета от чисто пилешко, без други добавки съм взимала на ХИП, но сега не успях на открия, май са изкупени. Накупихме пюрета със различни зеленчуци и месо вътре, направо готови за консумация. Пак на ХИП. В тях месото е много малък процент. По принцип си спомням като захранвах другите деца, че по схемата се започваше с една лъжичка месо в зеленчуковото пюре, после две и така докато стане в съотношение 50 на 50 месо и зеленчуци. Ами да ви кажа, бях го пробвала това, след един определен процент просто отказваха да го ядат, изобщо не съм успявала да го направя 50% месо да има в това пюре.
Скоро ще започвам и с малкия да давам месо и мисля да започна с пилешко или пуешко. Въпреки че е малък процента в тези готови пюрета, на първо врвме ще карам с тях.
Кашата от елда не я правя за момента, взех готова на Слънчо - без нищо добавено е. По-нататък може и да правя. С другите ползвах и готояи, и правех от елда и просо, но ще трябва да си припомня как се правеха. Мими, благодаря за рецептата Simple Smile
А за сядането - той не иска да седи легнал и само мрънка. Като го сложа легнал се обръща по два начина - или по корем и после в опитите да лази се избутва назад, или започва да се търкаля корем, гръб, корем и стига до ръба. Много е палав, дори като го държа в мен само се извива, опъва, изобщо не може да седи мирен. Като го хвана под мишниците и го сложа да стъпи на краката ми, започва да се избутва и да подскача. За момента като игри ползваме дрънкалки, плюшени играчки от тия дето се дърпа връвчица и пеят мелодия, книжка с животни, на която и той много се кефи и най-голямата занимавка ни е едно кученце пиано на фишър прайз, което го имам още от другите деца и сега го търсих и не успях да го намеря по магазинитв. То има 4 бутона за натискане  и носа също му се натиска. Има 3 режима на работа, може да свири, пее песнички, казва животни и какви звуци издават, казва цветове, свети в различен цвят - общо взето е страхотно. Слагам го седнал в леглото му, обикалям го с възглавницата за бременни, за да има някаква опора и му го слагам отпред да си натиска бутончета, гледа цветове и да се занимава. Ето това е играчката, която му е любима:

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 11:13 от katya_pk

# 171
Mimi, а книжката коя е?

# 172

Може да се обръща и на двете страни, но надясно се е обръщала 2-3 пъти само.  

И аз се чудя с какво да я занимавам, защото много бързо ѝ омръзва всичко. Тя по принцип си е голямо мрънкало, та понякога ми писва да я слушам. Вчера с правих салата, а нея я сложих да гледа прането в сушилнята. Grinning

На обяд гледам с нищо да не я занимавам. Като ѝ писне - спирам храненето. Гладна със сигурност няма да остане. Предпочитам да е фокусирана само върху яденето, че ако я занимавам - ще преяде и пак ще започне да повръща.

Eeeee, две мнения съм пуснала...  Sad

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 11:24 от Dara77

# 173
Момичета, някоя от вас давала ли е магданоз или копър?
В какъв вид?

# 174
Аз взех заготовки на Плазмон - заешко, пуешко и телешко. Но бурканчето е 80гр. И се чудя как да процедирам. Четох, че като почнеш с месото даваш всеки ден месо и така една седмица, после 2 седмици почиваш и почваш друг вид месо. Но четох, че почваш с 5гр.. На друго място четох, че може да почнеш с 20 гр
На трето, че трябва да е колкото кибритена кутийка и да даваш през ден.. Не знам кой е най-правилния вариант и как да процедирам със заготовката. Не ми се ще да дам 10гр и другите 70 да ги хвърлям. Вие какво бихте ме посъветвал?

# 175
  • София
Аз имам някакъв спомен, че едно такова бурканче може в хлафилник да стои до около 48 часа. Тоест като се отвори единия ден на обяд, после следващите два дни на обяд пак може да се ползва. Но може и да греша. На бурканчетата трябва да пише.
По моята схема месото се дава през ден, но мисля че след като се въведе. Тоест се дава 1 ден зеленчици с месо, на следващия само зеленчуци. После като се въведе жълтък се редуваха.

Все искам да ви питам нещо и като започна да пиша и забравям какво исках да питам. Нищо, дано се сетя следващия път Grinning

# 176
Помня, че четох нещо за това месо... Че не е 100% и тези 20гр са примерно половин бурканче. Поправете, ако греша.
Може да редуваш 2 дни месо - 2 дни само зеленчуци, за да не хвърляш половин бурканче.

# 177
Mimi, а книжката коя е?
Книгата не е моя. И двете снимки са от група за захранване иначе, бих прекачила повече снимки от книжката.

# 178
Момичета вие взели ли сте нещо противоалергично за всеки случай? Страх ме е да не направи реакция със захранването, а в това полувоенно положение+ сняг не ми се тича с бебе до аптекака. Педиатъра не вдига телефона, че и при него в поликлиниката сигурно е ужас, та затова питам тук.

# 179
Момичета вие взели ли сте нещо противоалергично за всеки случай? Страх ме е да не направи реакция със захранването, а в това полувоенно положение+ сняг не ми се тича с бебе до аптекака. Педиатъра не вдига телефона, че и при него в поликлиниката сигурно е ужас, та затова питам тук.
Аз имам фенистил капки още като беше много малък се е налагало да го използвам.

Общи условия

Активация на акаунт