СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 330
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте мами,
Моята госпожица е на 6+м и като ви чета ние сме някакъв особен случай. Тя освен ваксините от родилното има само 1 поставена 6-валентна и до там (по ред причини не успяхме да сложим другите досега)
Аз давах Био Гая 3 месеца - никакъв ефект не видях от него. После поради други проблеми със стомахчето минахме на Синкванон за 2 месеца. Сега правя пауза с пробиотиците, а давам синтетична коластра на LR.
Относно храненето - тя яде в 6-7ч; 10-11ч; 14-15ч; 18-19ч; 22:30-23ч (нямаме среднощни хранения). Към момента съм заместила само обедното хранене с зеленчуково пюре (~140-150гр), но въвеждам бавно защото в 3+м се отключи АД и към момента е проявила реакция към морков и карфиол. От 3-я месец е на АМ и сега пие по 180мл вода +6л АМ (като гледам аз давам най-много АМ от вас, но тя винаги е била доста ящна).
Сега въвеждам кашите - оризова (правя я с вода) + плодово пюре и след това дохранвам с мляко (АМ). Мисля да дам и елда на каша и после да мина на месото, че като ви чета се наплаших за хемоглобина.
Досега давах витамин D на една американска фирма(няма го в Бг), но сега предвид кризата си взех Вигантол и ми казаха да давам по 2капки.
Малката пие доста вода - по 250-300мл на ден.

Гастрото при което водих малката последния път, ми каза че за бебета с АД е добре жълтъка да се въвежда по-късно, и да съм внимателна с въвеждането на ябълка, млечни и глутен.

Каква точно е реакцията към морков и карфиол? Питам, защото и при нас имаше атопични изяви, но след като спрях млечните продукти се изчистиха. Тези дни забелязвам, че пак се появяват сухи участъци по бузите и са по-червени, а тази седмица въвеждах карфиол и след това круша към следобедната каша.

# 286
Здравейте мами,
Моята госпожица е на 6+м и като ви чета ние сме някакъв особен случай. Тя освен ваксините от родилното има само 1 поставена 6-валентна и до там (по ред причини не успяхме да сложим другите досега)
Аз давах Био Гая 3 месеца - никакъв ефект не видях от него. После поради други проблеми със стомахчето минахме на Синкванон за 2 месеца. Сега правя пауза с пробиотиците, а давам синтетична коластра на LR.
Относно храненето - тя яде в 6-7ч; 10-11ч; 14-15ч; 18-19ч; 22:30-23ч (нямаме среднощни хранения). Към момента съм заместила само обедното хранене с зеленчуково пюре (~140-150гр), но въвеждам бавно защото в 3+м се отключи АД и към момента е проявила реакция към морков и карфиол. От 3-я месец е на АМ и сега пие по 180мл вода +6л АМ (като гледам аз давам най-много АМ от вас, но тя винаги е била доста ящна).
Сега въвеждам кашите - оризова (правя я с вода) + плодово пюре и след това дохранвам с мляко (АМ). Мисля да дам и елда на каша и после да мина на месото, че като ви чета се наплаших за хемоглобина.
Досега давах витамин D на една американска фирма(няма го в Бг), но сега предвид кризата си взех Вигантол и ми казаха да давам по 2капки.
Малката пие доста вода - по 250-300мл на ден.

Гастрото при което водих малката последния път, ми каза че за бебета с АД е добре жълтъка да се въвежда по-късно, и да съм внимателна с въвеждането на ябълка, млечни и глутен.

Спокойно и моята бебка освен с тези болницата има само 6 валентната и пневмококовата. Трябваше март да се бие следващата, но уви не стана. Според мен не се нашашквайте за хемоглобина, до колкото разбирам вашето бебче е на АМ. Моето е само на кърма и затова ни предупреди доктора. Може да има разлика при АМ.

# 287
feichkaa, реакцията бе, че избиха нови розови петна по тялото, а тези които имаше станаха по-тъмно розови

# 288
И ние имахме момент със сухи и за червени бузки, както и едно сухо петънце на лявата ръчъчка, но не мисля, че при нас беше от храната. Препоръча ха ми балсам Нахтхерцен на д-р Тайс, мазах я няколко дни и всичко изчезна. Вчера го пробвах и за подсечено, не че съм наясно как трябва да изглежда, но кожата ѝ беше суха и за червена, та реших да пробвам - мина за ден. Сега ще си го пазя, а и ръцете си мажа вечер с него, че от толкова миене са ми станали като шкурка😁

# 289
  • София
Здравейте. Реших да отклоня малко темата и в друга посока, като ви споделя за някои много приятни моменти, които имам с бебчо или умения които той е усвоил.
Първото е, че има уникална усмивка. Когато ми се усмихне се разтапям направо. От доста време се смее и с глас. В някои случаи е, защото установих преди време, че има гъдел по коремчето. Но също ми се смее и когато издам някои звуци. Например преди време така един ден се заливаше от смях на пръцкане с уста. Той издаде този звук и когато аз го изимитирах, направо се заливаше от смях. Това обаче отмина за ден и след това не му беше толнова смешен този звук.
Друго което може от доста време е да ни вика "ей" или "еее", когато се обръща към някой или иска да привлече вниманието.
Друго, което вече казва целенасочено е "мам" Grinning Въпросът е това "мама" ли означава или "ам-ам". Според мен като цяло свързва мама с ам-ам, затова вероятно двете са едно и също за него. Когато се храним аз му казвам ам, когато му подавам лъжичката. Спомням си, че правех същото и с другия ми син и имаше един период, когато като се хранехме с пюре, сам казваше "ааам" всеки път като лапваше лъжичката Grinning
От последната седмица имаме две нови изпълнения в репертоара - едното е, че вече успява да си лапне палците на крачетата и много им се радва, а другото е, че може сам да пляска с ръчички и му е много смешно и забавно като издават звук.
Всички тези неща заснемам на клипче когато направи нещо ново.
Само да не си помислите, че постоянно сме в добро настроение Wink Просто споделям тези моменти, но те са между мрънканията и сърденията, които нещо зачестиха, понеже иска да играе като другите две деца, но не може.
Сигурна съм, че забравям много неща сега
Ако искате споделете какво правят и вашите бебета.

# 290
Баща ѝ я е научил на нещо средно на пръцкане с уста и правене на бръм, сега като се заиграва го прави редовно, а като види баща си явно го използва за поздрав😁
При нас с лапа ето на краката чорапи не се задържат, първо старателно ги събува, опитва ги и после настава голямото лапане.
Отскоро като свие краката, вдига и главата и застава в поза за пълзене. Понеже още не знае как, започва едно пружиниране с изстрел напред.
А когато е направила беля ми се усмихва с такава усмивка, че ако продължи така не знам как ще се възпитава е занапред.
Много обича лъскави опаковки от снаксове. Аз ги мия с препарат, подсушавам ги и ѝ давам да издевателства над тях. Има си и "телефон" 😁Дала съм ѝ един огледален калъф, че иначе борбата за моя е ожесточена.
Ние вече сме на още едно заместено хранене, категорично отказва млякото в 10:00.Днес пак и правих каша с приготвено то мляко. Имам още малко каша от елда и после мисля да вкарам от просо, а утре ще ѝ дам жълтък.

# 291
  • София
Оо това с изстрелването още не го може, но ме подсети, че имаше такъв момент преди лазенето - застават на ръце и коленца и се клатят напред назад, все едно за засилка и после се хвърлят напред по лице Grinning Той обаче още е далеч от това, май му тежи дупето и не може да се изправи на коленца. Забива главата и маха с ръце и крака с голямо пъшкане, след което вдигла глава и гледа дали е стигнал до играчката Joy Много е смешен. Или не е помръднал от мястото си, или се е изтикал назад с ръце.

Сетих се и още нещо, което забравих одеве да пиша а то ми е много интересно при това бебе. Като се ядоса и започва да вика "ррррррр". И това е истинско "ррр"-кане, издава точно както трябва звука с трептящ език на небцето, като същевременно е много намръщен. Супер смешно ми е като ми се кара така, а и е странно, защото издава съвсем неволно звук, който дъщеря ми успя да издаде правилно чак когато навърши 4 години, а синът ми като навърши 3.

Аз в момента въвеждам пуешко. За жълтъка в моята схема пише 7 навършени месеца, което при нас се пада по Великден. Та се чудя дали да не го въведа тогава, хем е такъв празникът.
Също ММ е накупил едни пюрета с агнешко, но в схемата ми не е дадено агнешко месо за въвеждане на тази възраст. Чудя се да му го въведа ли след пуешкото, заешкото и телешното (тоест пак по Великден) или да изчакам повече. На бурканчетата пише 4+ месеца, но това нищо не значи според мен. То и на едни пюренца със сьомга пише 4+ месеца, обаче по схемата ми е дадено да въведа риба чак като навърши 10 месеца. Вие какво мислите за агнешкото?

# 292
Аз мисля, че е тежка храна. И аз въведох пуешко то, ще въведа жълтък и после заешко или Пилешко.
Мога ли междувременно да започна и захранване с глутен, че овесена каша мога да ѝ правя и сама?

# 293
  • София
Аз мисля глутена да го въведа като навърши 8 месеца. И без това имам още доста неща да въвеждам. Иначе в моята схема, която ми я даде педиатъра, пише че захранването с глутенови храни може при навършени 7 месеца. Тя на колко стана?

# 294
На 19ти става на седем.
Мисля и аз като теб да да яйцето точно на Великден, а сега ще дам каша от просо, чудя се дали да не вкарам и киноа, и след двете седмици яйце да започна и глутена. Ти по колко дни вкарвал един вид месо? Тя вече има 4 приема на пуешко, като аз ѝ го давам 2/2,за да не изхвърля 1/2 от бурканчето, не че кучето няма да е доволно, но ми го дадоха като вариант и няма проблем засега.

# 295
  • София
Аз така и не намерих чисто месо (не че съм обикаляла да търся в тези времена) и много странно въвеждам - само с готови зеленчукови пюрета с месо, което е само 8% от пюрето. Така като си направих сметка колко е това и не деля пюрето изобщо, а го давам цялото Flushed Давам един и същи вид около седмица, като редувам през ден да е готово пюре с месо, през ден зеленчуково пюре (заланчуковите му ги правя).
Не знам дали приема достатъчно количество месо така, но са още малки и докато се въвеждат, може би няма проблем.

# 296
Аз понеже си правя зеленчуковите пюренца в неделя за цялата седмица и си взех заготовки заек и пуешко. Направих си с 1 заготовка заек на Плазмон 3 бурканчета - първото с 1 лъжичка, второто с 2 и третото с останалото количество. Отделно само зеленчукови пюренца и ще давам през ден месото. Вчера моя юнак до 23.30ч голяма игра направи. Аз умирах за сън и той се отвива, аз го завивам. Помисли, че си играем и няма заспиване. Тази сутрин се събуди в 6ч. Преди се събуждаше около 7.30-8, но от около месец все в 6-6.30ч. През нощта се обръща по стомахче, обаче спейки вири главата и е много смешен. През деня обича всички играчки да му се вдигат на високо и е голямо крещене. Често казва "ам-ам" и обличането ни е почти невъзможно ако не му пусна да гледа детско. То се вирят крака, дърпат се чорапи, чудо. Иначе и той се смее с глас, но рядко. Двете долни зъбчета избиха, но да не си помислите, че е спрял да мрънка. Неее

# 297
Съншайн, с какви зеленчуци даваш заешко и пуешко? Моята обожава тиква, но не ми се връзва тиква с месо. Grinning

Бени, аз давам плодово пюре сутрин в 10:00 (половин бурканче, сега въвеждам плодовете) и дохранвам.
Обедното е зеленчуково, а следобедното си е още мляко. Като въведа каша - тогава ще давам плодова каша следобяд.
Защо не пробваш да ѝ дадеш сутрин малко плодово и да дохраниш?
Скрит текст:
Племенникът ми беше с алергия, та по препоръка от кака започнах въвеждане на плодовете сутрин и май така ще си остане.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 11:39 от Dara77

# 298
Пуйката още не съм я измислила с какво. Честно казано аз не ям заек и пуйка:joy:. Заека го комбинирах така: 1 - заек, картоф, морков и праз; 2 - заек, ориз, морков; 3 - заек, спанак, ориз, морков и праз. Общо взето това имах в хладилника и като ги опитах бяха добре на вкус.

# 299
По колко дни въвеждате зеленчуците и плодовете? Аз си карам с едно по цяла седмица, но всичките ми дружки с деца са въвежда и м/у 3 и 5 дни. Че с този темп ще ви догоня за месото сигурно за първия рожден ден. Вчера купих от ДМ тяхната оризова каша и ще ви държа в течение колко далеч е успяла да я изплюе момата 😆😆 Иначе сега мъчим едно броколи, хич не и харесва и днес ще го объркам с пащърнак, белким го хапне.

Общи условия

Активация на акаунт