СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 344
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Аз съм заменила следобедното хранене. Давам каша (оризова, царевична, елда, овесена) и добавям плодово пюре.

# 361
Хм това за урината не ми го казаха но ще ги питам ,благодаря !

# 362
Аз съм заменила и второто сутрешно о след обедната закуска. Съвети всякакви получих искания и непоискани.
Последно ми казаха сутрин само плод, а следобед каша. Е да ама кой може да издържи само на плодове?
Затова и на двете хранения ѝ давам каша с плод, като сутрин съотношението е 40/60,а след обяд 80/20.
Не знам колко е правилно, но на нея ѝ харесва и си хапва всичко.

# 363
Аз съм заменила и второто сутрешно о след обедната закуска. Съвети всякакви получих искания и непоискани.
Последно ми казаха сутрин само плод, а следобед каша. Е да ама кой може да издържи само на плодове?
Затова и на двете хранения ѝ давам каша с плод, като сутрин съотношението е 40/60,а след обяд 80/20.
Не знам колко е правилно, но на нея ѝ харесва и си хапва всичко.
Това е добра идея а колко грама каша и плодово пюре попринцип като е 80/20 съотношения ?

# 364
  • София
Здравейте мами ,
Които сте замените АМ или кърма със сутрешно или следобедно хранене какво давате плодово пюре,каша ? Защото чух че вече плодови пюрете не се давали ,а някак не ми се вижда зеленчук за закуска 😳

Аз съм заместила второто сутрешно хранене с каша (оризова и царевична засега).
[/quote]
Да и аз Давам каша ,но на моя позната педиатърката На бебечето и казала плодово пюре не ,каша не ,имали захар ,да де ,но за първи път го чувам за закуска зеленчук ☺
[/quote]

Разликата в кашите е от земята до небето. Давам само каши без никакви добавки. Старателно чета етикетите. В случая оризовата е на Холе и няма нищо друго освен пълнозърнест ориз, царевична на Хип също без добавени неща. Следващата, която съм приготвила е елда на Хумана.

# 365
  • София
Момичета, извън темата с кашите бих искала да попитам какво мислите по темата с проходилки, уолкъри и т.н.? Използвате ли вече нещо от изброените и какви са ви намеренията?

# 366
Момичета, извън темата с кашите бих искала да попитам какво мислите по темата с проходилки, уолкъри и т.н.? Използвате ли вече нещо от изброените и какви са ви намеренията?

Аз честно казано имам всичко слагам го в проходилка и в бънджи като бънджито е по рядко защото той иска да щъка ,виждам че детето си го иска когато го взема в ръце да го нося се избутва все едно иска да го пусна и да хукне на някъде ,имаме и Уокър подарък ( за жалост е с един глас на бабичка и не ми харесва купен е от Jumbo,гласът не е мек и приятен а на възрастна жена) за който е рано мисля.... знам мненията за проходилки те но нещата малко се бият едно с друго защото искам да е самостоятелен до колкото позволява възрастна при положение че когато седи и играе съм около него и през цялото друго време да не падне от легло от диван и т.н проходилата е единствения начин в момента ръцете ми да не са върху детето

# 367
Ние не ползваме проходилка ,но не виждам нищо лошо за малко през деня да е там все пак на детето няма да му е скучно а и ние имаме нужда за 5 минути да свършим нещо все пак ,преди години и доста от нас сме били в проходилки.

# 368
Аз четох, че сутрин дават попара, а следобед каша с плод. Но за попарата според мен трябва да са въведени доста неща (поне според моята представа за вкусна попара). Иначе съм чувала и за юфка. Ама не знам за колко голямо бебче е подходяща.

# 369

Това е добра идея а колко грама каша и плодово пюре попринцип като е 80/20 съотношения ?
[/quote]
Общото количество ни е 180-190 грама пюре, съответно слагам каша около 120-140 грама и останалото е плод за сладост😀

Момичета, знаете ли дали докато въвеждам жълтък мога да въведа и ново месо?

# 370
Здравейте, моето момиче другата седмица става на 8 месеца и тези дни ще въведа сирене, вече и слагам по 1/4 ч.л. ГХИ към кашата. Съответно мисля да заместя сутрешно хранене с попара , юфка или кус кус.

# 371
Здравейте, моето момиче другата седмица става на 8 месеца и тези дни ще въведа сирене, вече и слагам по 1/4 ч.л. ГХИ към кашата. Съответно мисля да заместя сутрешно хранене с попара , юфка или кус кус.
На коя марка сирене ползвате

# 372
и ние имаме нужда за 5 минути да свършим нещо все пак
Я кажете как успявате да свършите някаква домакинска работа или да си откраднете време за себе си?
Нямаме помощ с детето или помощница за чистенето. Малката спи 3 пъти по 20-30 мин на ден. В чудо съм се видяла как да смогна. За лично време дори и не смея да попитам. Grinning

# 373
Всяко дете е различно но моето също спеше по толкова малко докато не се хванах сериозно особено за след обедната дрямка да е поне час час и половина понякога и два когато се събуди го присповах на ново за да свикне да спи четох че ние трябва да ги научим да спят затова ако искате може да пробвате с упоритост поне да увеличи следобедната дрямка ,преди проходилката го слагах в столчето за кола и все още де на дивана и аз си действам слагам го в кошара за игра и разпъват да гладя до него говоря му и той ме гледа ,как сгъвам дрехи и т.н нашата стая я подреждам като го сложа в кошарата му и се показвам като заек от време на време и му казвам “ Ааа ти тук ли си “ той се залива от смях като цяло той свикна да ме гледа докато правя нещо дори на дрехите много се радва защото ги вдигам на високо разпъвам ги ,радва се и на ютията когато фъска вода ,прахосмукачката я гледа учудено и ме наблюдава и т.н винаги е около мен но мога да си изчистя всичко ! Естествено понякога прекратявам дейност обърна му внимание защото не иска да стой сам и след малко пак почвам .като това не е постоянно определени дни

# 374
Моята бебка също спеше по 20-30мин 3 пъти на ден ,с разлика сега на обяд спи по час-два когато започнах също като  JOANNA 91 да е преспивам на обяд за около седмица свикна че на обяд трябва повече да спи през другото време или е на гимнастика или в столчето за хранене или в мен 😁

Общи условия

Активация на акаунт