ДНЕВНИКЪТ Тема 101 Да отслабнем всички заедно!

• 35 092
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
И аз не пиша заради плато от 2-3м., защото иначе ще ви мрънкам за едно и също Simple Smile
Какво кардио правите в домашни условия? На въже хич не ме бива. Иначе понякога се отдавам на бесни танци по час и нещо и определено го докарвам до кардио момент, но не е особено сериозно движение. По-скоро за настроение, но пък имах и мускулна треска няколко пъти и все е нещо.

Franie, хвърли един поглед, ако искаш на тези кардио тренировки:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLE5lGVrS3V9c3EeAMJeKf2k8fbkajVN3B

# 481
Аз всяка сутрин правя едно 12 минутно раздвижване от рода на зумба, а 3 пъти в седмицата Tae Bo. Около половин час издържам засега. Не е много, но ми е приятно и с времето ще увеличавам. Другите 3 дни са предимно стречинг. В неделя си давам пълна почивка.  Кантарът показва минусчета засега, но не много. Толкова лесно и бързо ги натрупах тези килограми, а толкова бавно и трудно се свалят... :/

# 482
Аз тамън се мотивирам и вляза в ритъм.. И айде пляс МЦ и ме връща 10 дни назад, докато стигна докъдето съм спряла...
Как се оправяте с тоз момент, аз съм физически неспособна поне 4 дни, яденето ми се оплесква, общо състояние, абе гадости...

# 483
  • Бургас
Духи, вечерна иглика пробвал ли си да пиеш? На мен ми действа чудесно на всички неразположения покрай цикъла. Не мога да тренирам първите 1-2 дни само. Огромният апетит го боря с увеличаване на мазнините - ядки, авокадо, маслини (майонеза 🙄).
Ама да не си помислите, че съм редовно така стриктна, нищо подобно. Теорията я знам перфектно. Практиката ми я няма никаква.
Аз успях да сваля около 700 грама миналата седмица. Мога да кажа, че върнах кантара около 2 месеца назад. Сантиметърът обаче не е толкова благосклонен. Но започнах да тренирам, ограничих максимално млечните и спрях колбасите. А това действа безотказно при мен.

# 484
  • София
Паганне, благодаря за видеата! Ще се пробвам тези дни.
Дух, аз си ги плеснах тези почти 3 кг. тамън малко преди "паузата". Изобщо не знам как стана тоя номер.
Нито съм преяждала с вредности, нито съм си спирала тренировките, но пък и напреднах с годинките ( 43 ).
Преди време писах, че се усещам напомпана от силовите, но обикновено след спиране се оправям. Вече месец и половина е затворена залата ( заедно с маратонките ми вътре ) и нямам подобрение. Обаче съвсем сигурно съм се разширила в ханша от някое от упражненията. Продължавам да си мисля, че е от клековете с щанга. Не знам..Баш на брича го виждам, а аз бричове не съм имала и с 20 кг. отгоре. Затова ми се иска да наблегна на кардио основно. Колелото е супер, но тамън да го изкарам от мазето и се скапа времето, после пък затвориха парковете, а в София чудни вело алеи просто няма, но и много ми се докара тези дни и ще си измисля все някакъв по-приемлив маршрут.

# 485
Кой каза кардио....
30 км с 30 кг багаж, колоездене.
Излезе ми джигера 👀
Ся ако няма файда тия дни, ич нема се потим 🙄

# 486
Franie, от клекове с щанга само ползи съм видяла. Оформиха ми много добре краката. (Аз си ги харесвам.)
Скрит текст:
С дефицит и повече кардио ще ги махнеш.
Колко пъти и с какви килограми клякаш? И колко пъти седмично? (Ако не е тайна)

Duhi_puhi, чудесна разходка сте си направили. Само не компенсирай с ядене. 🍻

# 487
Това е 12-минутната, която правя сутрин.
https://www.youtube.com/watch?v=ID55mU3VdH0&list=RDID55mU3Vd … amp;start_radio=1
Това момиче има и други подобни. Като ми омръзне тази ще разнообразявам. Засега я правя цялата. Изморявам се, но доскоро нямах никаква физическа активност.
Аз също не харесвам прекалено мускулести крака тип "футболист", както се беше изразил някой. Освен, че съм нисичка, краката ми също са къси. Сестра ми, например, е почти колкото мен висока, но е с по-дълги крака и по-къс торс. Съответно аз и слаба често имам бричове, докато дупе нямам, стои сплеснато някак до тялото. Краката ми добиват хубав вид с издължени мускули от тренировки тип балет. Преди години тренирах с Ballet Beautiful, но не помня дали ги свалях от някъде или онлайн. Сега гледам, че са платени, а в youtube има само кратки клипчета. Тренировките New York City Ballet Workout са чудесни има ги целите в youtube, 1 час е едната тренировка и след нея имам мускулна треска дори на мускули, които не съм подозирала, че имам. Grinning

# 488
Stillness, ще взема и аз да пробвам тренировката от линка, че не спортувам, ама изобщо(ако не броим сутрешната йога) и въпреки свалените килограми съм доста отпусната. Аз и преди бях така, с разликата, че бях много слаба, но пак желе. Joy
Исках да попитам трениращите редовно, колко често спортуват и по колко време на ден?

# 489
  • София
Дези, силово тренирах 2 пъти седмично по около 80 мин.
Тренерът ми е на принципа максимална (възможна към моментна кондиция) тежест, но за 5 повторения.
Като се ротират с едно или две други за различни мускулни групи.
Пример: 1. 5 клека със средно 40кг. ( между 35 и 45 стигнах в зависимост от моментно състояние )
                 2. 5 Скрипец пак с максимално, но не знам колко беше
                 3. Коремни - колкото мога
Това се завърта в 4 серии.
В една тренировка имах по 4-5 такива ротации с различни упражнения: напади с пудовки 2х12 кг., тяга с 45 кг., ренегатско гребане с 2х10кг., странична преса с 10 кг., гребане с 12кг., суинг, екстензии с 10 кг., планкове, качване в/у бая високо кубче пак с тежести, лицеви и т.н.
За бедра и дупе абсолютен фаворит са ми нападите! Жестоко оформя и стяга, а и никога не съм имала такава мускулна треска на вътрешно бедро, което е сууупер трудно за трениране. Мога да си ги правя и в нас, но имам само една пудовка от 10кг., но пък и без тежести може до откат. Пак става.
За храната съм в постоянен дефицит и не ми е проблем изобщо. Само дето "пия калории" Simple Smile Сериозно кардио ми трябва, но не обичам да тичам. Колко пъти през годините съм се пробвала и не е моето нещо.

# 490
Франи, не е задължително да бягаш. Хийт-ове low impact са добро решение, с леко ускорение на темпото на някои упражнения... На сухо си, на топло, на чисто, все предимства...Grinning

# 491
Препоръчвам бързо ходене вкъщи. От две седмици се занимавам с Лесли Сансон в ютюб. Гледам да изминавам около 5 мили. Много добре ми се отразява. Накрая съм цялата изпотена без да натоварвам ставите. Изглежда малко пенсионерско, но има ефект.

# 492
puppa, би ли споделила повече подробности, моля? Видеа, например?

# 493
puppa, би ли споделила повече подробности, моля? Видеа, например?
https://youtu.be/wuDp6v_oL34

# 494
Franie, много ти е хубава тренировъчната програма. Целта е сила, и си е съвсем на място.

За намаляне на обиколки схемата е друга:  много повторения (15-20) с малки тежести. Препоръчва се клякане само с лост (18кг), 200 клека ×2 седмично като част от тренировката за долна част.
Имаше едно нашумяло видео на Стан Събев, виж го в Тубата, сега линка не ми е под ръка. Ще го потърся пак.

Закусих омлет от 3 яйца, и си направих кардиото след това. Не правя кардио на гладно често, (по много съображения).

Исках да попитам трениращите редовно, колко често спортуват и по колко време на ден?
Sunny555, започнах с 3 пъти седмично. Това стига, за да можеш да се възстановяваш между тренировките. Много ми беше трудно, повръщала съм стомашни сокове на гладно. 😂 И така ми трепереха ръцете, че не можех да си уцеля ключалката на шкафчето, и да се среша.

Сега тренирам 6 пъти седмично 2х60мин (без да броя йогата), но ми е хоби.

Ако искаш прилична форма, 3 пъти е напълно достатъчно, като се храниш режимно. Всичко е в храната. Качество и количество.
Спортът не дава карт бланш за безразборно хранене. Вярно, извайва тялото, и можеш да се конструираш по желание. Кой не иска плосък корем, вдигнато четирибуквие, и изваяни рамене? 🙂💪Но трябва да си затвори човек устата навреме ( както казва наша любима съфорумка 🌺)

Моят голям проблем бяха количествата. Откакто спя по 8 часа, свалям без проблем, не компенсирам с ядки, вълчия глад изчезна. Но ми трябваха 3-4 седмици доспиване, и чак след това станах нов човек. Явно грелина и лептина са били в дисбаланс. Никога вече няма да си причинявам ставане в 5.

BB Team:
https://www.bb-team.org/workout/1284_garantirano-otslabvane-za-a … olagashti-s-vreme

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 15:38 от Deziderata

Общи условия

Активация на акаунт