Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 196
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 675
Пулсиращия и/или нискочестотен шум е свързан с кръвопотока очевидно т.е. е по-скоро механичен проблем или част от него е.

Всички други видове шум се лекуват по-един и същи начин. Тялото в един момент дава сигнал под формата на този шум, че нещо не е наред и колкото и устойчиво на злоупотреба да е, в един момент хвърля кърпата.

Всеки е получил шума по различен начин и различни фактори са го довели до там, какви точно и с каква тежест е бил един или друг е невъзможно да се знае, затова решението е само едно - бой на всички фронтове.
Какво значи това? Поставяме си за цел максимално здрав огрганизъм, вече не говорим за УНГ и не гледаме дърветата а гората, защото проблема е там.

Накратно какво се прави:

- Веднага се спират всички боклучава храни, всичко обработено и с добавена захар и сол
- Въглехидратите се намалят плавно до ниво под 100гр на ден, повечето сме инсулиново резистентни на 30+ и няма начин...
- Сутрин поне 15мин слънце, вечер никаква синя/изкуствена светлина след 9. Никакви телефони по 2часа под завивките
- Поне вече се спира wifi-то или поне се стои максимално далеч от него и телефоните
- Правят се изследвания с базовите параметри - витамини, холестерол, триглицериди, crp, основните хормони, инсулин, кортизол и т.н. Ако има проблем се донаглася диетата спрямо него. С това което предлгам реално всичко ще се подобри, но все пак може да е необходимо да се вземат добавки.
- Стрес....изключително важно, ако живеете в лоша среда и подсъзнателния стрес е на високо ниво, шанса за излекуване клони към нула. Част от проблема тук се решава с новата диета, но се иска и част психологически подход.
- Нощни смени....лошо, ще е в пъти по-трудно изплуването
- Студени душове/ледена вана 1-2 пъти в седмицата за контрол на микровъзпаленията и подобряване на кръвоснабдяването
- Тренировка поне 2-3 пъти седмично, изключително важна за масово занамарения модерен индивид
- Гласуване 24-48ч за поощряване регенерацията на болните клетки.
- БТ слушалките и високите нива на слушане поне временно се спират.
- От психологическа гледна точка....спира се посещаването на tinnitus talk и форуми от типа, там има единствено негативизъм и никави решения (защото решения встрани от тези, които изброявам просто няма). Не се опитвате постоянно да преценяте нивото на шума, да го маскирате или да се правите, че не го чувате. Нагласата е следната , проблем има, правя каквото трбява и проблема ще бъде решен макар и след доста месеци. Общо взето колкото повече се обръща внимание на шума, толкова по-силен ще става.

-много други неща в това дух, поста става дълъг.

Ако не се вземат мерки, обикновено шума става по-силен с годините. Почти никой не се излекува от това състояние, защото се изисква смяна на лайфстайл-а, което е непосилна задача по разбираеми причини в модерното общество...

# 676
  • София
Четох че пулсиращият шум/ звънене потенциално говори за тумор в средното ехо и съм в ступор. Ако има някой с такъв проблем моля да ми пише.

# 677
Във Фейсбук има група Числата на Грабовой. Там се работи с числа /числови редици/ за всеки проблем има отделни числа. Идеята е че числата имат определена вибрация и тъй като сме енергийни същества определени комбинации от числа има лечебни свойства, както и за всеки един проблем от живота. Та има и числа за тинитус - 1488513 ТИНИТУС
ШУМ В УШИТЕ
Аз лично съм го открила отскоро и не съм го ползвала много, но който желае може да опита. Накратко, ако не намерите групата във ФБ, числата се изговарят цифра по цифра едно след друго, наум или на глас, написват се на лист, на стикер и се лепят на телефона, в портмонето, под възглавницата, на ръката, на листчета и се слагат на разни места, по джобове, могат да се пишат едно след друго, да се тананикат, да се напишат с маркер на стъклена кана и да се сипва вода в нея и през деня да се изпива. Слагала съм листче под каната залепено и пак действа, но съм пробвала с числа за други проблеми.
Сега работя с числа за друг проблем, но след като го изчистя ще започна и за шума. Може да се комбинира, но не е задължително, както го чувствате и ви харесва, с: 519_7148 всичко е възможно /тук има интервал между 9 и 7, прави се лека пауза при изговаряне, наум или писане/ , 777 Бог твори чудеса и
741 нормиране с
Божественото , като накрая се казва 8 - Благодаря!

# 678
  • In the land of Never Never
Пулсиращия и/или нискочестотен шум е свързан с кръвопотока очевидно т.е. е по-скоро механичен проблем или част от него е.

Всички други видове шум се лекуват по-един и същи начин. Тялото в един момент дава сигнал под формата на този шум, че нещо не е наред и колкото и устойчиво на злоупотреба да е, в един момент хвърля кърпата.

Всеки е получил шума по различен начин и различни фактори са го довели до там, какви точно и с каква тежест е бил един или друг е невъзможно да се знае, затова решението е само едно - бой на всички фронтове.
Какво значи това? Поставяме си за цел максимално здрав огрганизъм, вече не говорим за УНГ и не гледаме дърветата а гората, защото проблема е там.

Накратно какво се прави:

- Веднага се спират всички боклучава храни, всичко обработено и с добавена захар и сол
- Въглехидратите се намалят плавно до ниво под 100гр на ден, повечето сме инсулиново резистентни на 30+ и няма начин...
- Сутрин поне 15мин слънце, вечер никаква синя/изкуствена светлина след 9. Никакви телефони по 2часа под завивките
- Поне вече се спира wifi-то или поне се стои максимално далеч от него и телефоните
- Правят се изследвания с базовите параметри - витамини, холестерол, триглицериди, crp, основните хормони, инсулин, кортизол и т.н. Ако има проблем се донаглася диетата спрямо него. С това което предлгам реално всичко ще се подобри, но все пак може да е необходимо да се вземат добавки.
- Стрес....изключително важно, ако живеете в лоша среда и подсъзнателния стрес е на високо ниво, шанса за излекуване клони към нула. Част от проблема тук се решава с новата диета, но се иска и част психологически подход.
- Студени душове/ледена вана 1-2 пъти в седмицата за контрол на микровъзпаленията и подобряване на кръвоснабдяването
- Тренировка поне 2-3 пъти седмично, изключително важна за масово занамарения модерен индивид
- От психологическа гледна точка....спира се посещаването на tinnitus talk и форуми от типа, там има единствено негативизъм и никави решения (защото решения встрани от тези, които изброявам просто няма). Не се опитвате постоянно да преценяте нивото на шума, да го маскирате или да се правите, че не го чувате. Нагласата е следната , проблем има, правя каквото трбява и проблема ще бъде решен макар и след доста месеци. Общо взето колкото повече се обръща внимание на шума, толкова по-силен ще става.

Ако не се вземат мерки, обикновено шума става по-силен с годините. Почти никой не се излекува от това състояние, защото се изисква смяна на лайфстайл-а, което е непосилна задача по разбираеми причини в модерното общество...

Благодаря, това са полезни неща, но със сигурност студените вани няма да ги направя, и така вероятно няма да мога да получа резултат.
Разбирам, че сте приложили тези мерки, и тинитусът е изчезнал, така ли е? Колко време отне това?

Аз имам пищене, не помня от кога, сигурно е от детството, нямам спомени кога е възникнал. Не ми е пречел особено, започнах да му обръщам внимание, като започнах да си чувам пулса в едното ухо, в резултат на стресова ситуация. Пулсирането вече рядко го чувам, но започнах да обръщам внимание на пищенето. Като цяло, успявам да се справя, не му обръщам внимание.

# 679
Аз имам пищене, не помня от кога, сигурно е от детството, нямам спомени кога е възникнал. Не ми е пречел особено, започнах да му обръщам внимание, като започнах да си чувам пулса в едното ухо, в резултат на стресова ситуация. Пулсирането вече рядко го чувам, но започнах да обръщам внимание на пищенето. Като цяло, успявам да се справя, не му обръщам внимание.

Моя случай беше от хроничен стрес и минимални проблеми във врата. Това са извесните фактори, не изключивам да има и други и вероятно е имало. Обикновено е комбинация от фактори, която отключва това състояние.
След прилагането на повечето от тези подходи овладях  нещата в рамките на няколко месеца, в момента мога без никакви проблеми да спя и най-важното почти съм забравил за този проблем. Нивото ми е 0,5/10 и вероятно ще постигна абсолютна тишина след още 5-6 месеца. Шума го имам от 2 години, започна много леко и отразих, че имам проблем може би година след като беше започнал. След това допълнителния стрес го усили, завъртя се затворения кръг... дълга е историята.

Нещата, които съм изброил не е нужно да се правят всичките и наведнъж,, ефекта е с натрупване. Всъщност дори съм изброил просто първите, за които се сетих в момента, листа е много по-дълъг.
Трябва да се обърне внимание на мускулите на челюстта, врата, стойка и т.н.

Но всички тези неща не трябва да се разглеждат като прекалено много работа за решаване на едно проблемче, всичко което се прави от този списък за разлика от хапчетата има само положителни странични ефекта, ставаш по-здрав, чувстваш се подобре всеки ден и все час. При мен изчезнаха всички главоболия, brain fog, кръвното ми се подобри, изчезна постоянния глад...общо взето нов човек.
Здравето се поддържа и възтановява основно с лайфстайл, химичния подход решава един проблем и създава друг, в повечето случаи дори не го решава, а замазва симптома.

# 680
Четох че пулсиращият шум/ звънене потенциално говори за тумор в средното ехо и съм в ступор. Ако има някой с такъв проблем моля да ми пише.
Чувам си пулса в ухото от три години. Туморът може да е причина за всякакъв шум, но това е рядко като причина. Ако сте хипохондричка, по-добре идете на лекар, за да изключите тази причина. Иначе ще се тормозите, което допълнително задълбочава проблема.
Моят пулсиращ шум, според мен е от стрес, може би съм вдигнала рязко кръвното, и някаква артерия се е приближила към слуховия нерв. Така си го обяснявам.
Вчера се обади отново, сутринта го нямаше, през деня пак имах пулсиране. От няколко месеца беше изчезнал съвсем.
Не знам, сега нямам причина за тревоги, и не знам защо се появи, бях легнала на една страна без възглавница на леглото, вратът ми може би е бил извит и отново тази артерия е започнала да се чува.
Изходът е да не се фиксираш върху шума, това го прави по-силен и няма шанс да мине. 
Накратно какво се прави:

Сигурно може да се оправят някакви неща в начина на живот, но като цяло аз се старая да се храня здравословно, вегетарианка съм от 30 години, станах веган от три години, ям салати, плодове, ядки, избягвам джънка, правя йога няколко пъти седмично, старая се да хода пеша, правя гладуване на плодове за 15-20 дни поне веднъж годишно по метода на д-р Емилова, но не мисля, че по някакъв начин този начин на живот ми е повлиял положително на шума.
Все пак, може да се подобря още, в ползването на телефона и лаптопа вечер, съня, и да прекратя яденето на сладки неща, наистина. Но не вярвам да се случи чудо.
Все пак, благодаря за това, че споделяте своят опит, и вероятно на някои хора това помага.
Според мен, шумът идва от притискането от шийните прешлени на някакви кръвоносни съдове и нарушаване на кръвоснабдяването в главата и по-специално, ушите.
Имам остеохондрия, т.е. шипове, диагнозата ми я поставиха след ренгенова снимка, поради силно главоболие, когато бях на 23 години. Вероятно и от тогава е пищенето в ушите, и даже и йогата не може да оправи това. Лекарят ми каза тогава, шиповете не се оправят, но можеш да спреш развитието им, ако спортуваш. От тогава винаги гледам да се занимавам с някаква физическа активност. По-зле не е станало, но не е и по-добре.

# 681
Сигурно може да се оправят някакви неща в начина на живот, но като цяло аз се старая да се храня здравословно, вегетарианка съм от 30 години, станах веган от три години, ям салати, плодове, ядки, избягвам джънка, правя йога няколко пъти седмично, старая се да хода пеша, правя гладуване на плодове за 15-20 дни поне веднъж годишно по метода на д-р Емилова, но не мисля, че по някакъв начин този начин на живот ми е повлиял положително на шума.
Все пак, може да се подобря още, в ползването на телефона и лаптопа вечер, съня, и да прекратя яденето на сладки неща, наистина. Но не вярвам да се случи чудо.
Все пак, благодаря за това, че споделяте своят опит, и вероятно на някои хора това помага.
Според мен, шумът идва от притискането от шийните прешлени на някакви кръвоносни съдове и нарушаване на кръвоснабдяването в главата и по-специално, ушите.
Имам остеохондрия, т.е. шипове, диагнозата ми я поставиха след ренгенова снимка, поради силно главоболие, когато бях на 23 години. Вероятно и от тогава е пищенето в ушите, и даже и йогата не може да оправи това. Лекарят ми каза тогава, шиповете не се оправят, но можеш да спреш развитието им, ако спортуваш. От тогава винаги гледам да се занимавам с някаква физическа активност. По-зле не е станало, но не е и по-добре.

За съжаление вегетарянството не само, че не е полезно, а ще направи в пъти по-трудно спасението от омразния шум. Гладуването на плодове и то за толкова дълъг период не ми побира главата как може да бъде препоръчвано все още от лекари......какво пречистване е това като плодовете са захар и фруктоза основно?? Това е максимален товар за черния дроб, панкреаса и т.н. Отделно, че нивата на захар и супер резките скокове и падове на всяко хранене водят само до дългосрочни проблеми. Гладуването е супер инструмент, но диета от само въглехидрат, захар и фруктоза със щипка фибри за протокола е тотал щета наистина...

Относно проблемите с врата, определено е възможно щом говорим за пулсиращ тип шум. Упражненията помагат повече от очаквананото дори за щастие, аз също го минах  филма с врата. Хората от сегашното поколение ще бъдат много разочаровани след някоя десетилетка още с тези телефони и монитори водещи до изкривена стойка напред, дегенерация на прешлени и дискове, главобол, шум за което е темата, световъртежи, проблеми с очите и т.н.

# 682
  • София
287383 не е вярно, че вегетарианството не е полезно. Аз също от 31 г.съм такава.
Глюкоза, не съм хипохондричка. Но имам ПА.  Минах два прегледа.  Мисля, че разбрах какво ми е дадоха  какво да пия. Бях решила да ходя и на  3ти преглед, но ще го откажа.

# 683
За съжаление вегетарянството не само, че не е полезно, а ще направи в пъти по-трудно спасението от омразния шум. Гладуването на плодове и то за толкова дълъг период не ми побира главата как може да бъде препоръчвано все още от лекари......какво пречистване е това като плодовете са захар и фруктоза основно?? Това е максимален товар за черния дроб, панкреаса и т.н. Отделно, че нивата на захар и супер резките скокове и падове на всяко хранене водят само до дългосрочни проблеми. Гладуването е супер инструмент, но диета от само въглехидрат, захар и фруктоза със щипка фибри за протокола е тотал щета наистина...

Относно проблемите с врата, определено е възможно щом говорим за пулсиращ тип шум. Упражненията помагат повече от очаквананото дори за щастие, аз също го минах  филма с врата. Хората от сегашното поколение ще бъдат много разочаровани след някоя десетилетка още с тези телефони и монитори водещи до изкривена стойка напред, дегенерация на прешлени и дискове, главобол, шум за което е темата, световъртежи, проблеми с очите и т.н.
За режима на плодове, прочетете повече. Правя това пречистване на организма от 2008 година. Трета степен омазняване на черния дроб изцяло се премахва с него. С този режим се лекуват хора с диабет, подагра, наднормено тегло, високо кръвно, и даже някои автоимунни заболявания. Над 45 000 души са минали през центъра на д-р Емилова. Ходя почти всяка година, поне за 10 дни, и после си приключвам режима в къщи. Не всички плодове са сладки, например киви, ябълки, портокали, ананас, а в режима може да се включват и доматите.
https://www.emilova.eu/index.php/bg/
За проблемите в шийните прешлени, за съжаление аз си мисля, че може би са необратими, ако не се започне навреме. Младите хора не разбират каква вреда си нанасят с тази постоянно забодена в телефона глава. При мен това е също от работа на бюро, четене, писане с наведена глава, още от детските години.
Йогата е добре за здравето, а и за тинитуса, защото различните стойки, усуквания, разтягания, обърнати пози освобождават място между прешлените, което подобрява кръвообращението. Но едва ли ще се излекувам с това.

# 684
Здравейте! Изчетох предните теми, както и тази.. Имам шум в дясното ухо в следствие на внезапна загуба на слуха, което се случи за 1 ден... Води се невросензорна загуба на слух. Беше 90%, но след лечение е 70%.. Пак не чувам с ухото, но повече ме притеснява шума. Той е постоянен от 1 месец, като работещ тв, не знам каква честота се води това? Има ли някой с такъв проблем и дали с времето е имало промяна в шума?

# 685
За режима на плодове, прочетете повече. Правя това пречистване на организма от 2008 година. Трета степен омазняване на черния дроб изцяло се премахва с него. С този режим се лекуват хора с диабет, подагра, наднормено тегло, високо кръвно, и даже някои автоимунни заболявания. Над 45 000 души са минали през центъра на д-р Емилова. Ходя почти всяка година, поне за 10 дни, и после си приключвам режима в къщи. Не всички плодове са сладки, например киви, ябълки, портокали, ананас, а в режима може да се включват и доматите.
https://www.emilova.eu/index.php/bg/
За проблемите в шийните прешлени, за съжаление аз си мисля, че може би са необратими, ако не се започне навреме. Младите хора не разбират каква вреда си нанасят с тази постоянно забодена в телефона глава. При мен това е също от работа на бюро, четене, писане с наведена глава, още от детските години.
Йогата е добре за здравето, а и за тинитуса, защото различните стойки, усуквания, разтягания, обърнати пози освобождават място между прешлените, което подобрява кръвообращението. Но едва ли ще се излекувам с това.

За плодовете колкото съм чел....обичам много плодове, чел съм много за да се убедя в това. Никакъв диабет не се лекува с тях, особено с модифицираните "плодове", които ядем в днешни дни. Нито пък се чисти черен дроб....как по-точно се чисти като фруктозата се обработва само там и респективно се сладира там под формата на мазнина? Единтвения начин това да проработи се нарича голям калориен дефицит, тогава е все едно какво се яде, а че са плодове е за парлама на вярващите. Черен дроб се чисти с изчистване на всичко, което го натоварва - въхлехидрати, фруктоза и алкохол, както и се прилага гладуване. Така се лекува и диабет, единствения възможен натурален начин.

Относно врата, много пъти макар на снимка нещата да не изглеждат обещаващо, резултатите от физическите упражнения са над очакваното. Организма е сподобен на много ако му се помогне дори малко. Много пъти когато има болка и проблем човек се снима, вижда че има проблем, но няма гаранция че проблема от снимката е източника на болката. А и като цяло за операция и дума не може да става, следователно решението на проблема е обратното на това, което го е причинило - стойка, упражнения и хранителен режим.

# 686
Здравейте! Изчетох предните теми, както и тази.. Имам шум в дясното ухо в следствие на внезапна загуба на слуха, което се случи за 1 ден... Води се невросензорна загуба на слух. Беше 90%, но след лечение е 70%.. Пак не чувам с ухото, но повече ме притеснява шума. Той е постоянен от 1 месец, като работещ тв, не знам каква честота се води това? Има ли някой с такъв проблем и дали с времето е имало промяна в шума?
Разбирам, че са ви лекували, лекарят не посъветва ли нещо във връзка с този шум? Отоневролозите казват, че ако шумът се лекува веднага, има повече шансове. Не знам дали е така, защото повечето хора чакат известно време, като се надяват да им мине, но обикновено не минава от самосебе си. При мен беше така с пулсирането в ухото, като отидох на отоневролог, ми каза това. Ако все още не сте опитали да се лекувате при отоневролог, може да направите консултация, все пак вашия случай е особен и може да има някакво лечение.

За плодовете колкото съм чел....обичам много плодове, чел съм много за да се убедя в това. Никакъв диабет не се лекува с тях, особено с модифицираните "плодове", които ядем в днешни дни. Нито пък се чисти черен дроб....как по-точно се чисти като фруктозата се обработва само там и респективно се сладира там под формата на мазнина? Единтвения начин това да проработи се нарича голям калориен дефицит, тогава е все едно какво се яде, а че са плодове е за парлама на вярващите. Черен дроб се чисти с изчистване на всичко, което го натоварва - въхлехидрати, фруктоза и алкохол, както и се прилага гладуване. Така се лекува и диабет, единствения възможен натурален начин.

Относно врата, много пъти макар на снимка нещата да не изглеждат обещаващо, резултатите от физическите упражнения са над очакваното. Организма е сподобен на много ако му се помогне дори малко. Много пъти когато има болка и проблем човек се снима, вижда че има проблем, но няма гаранция че проблема от снимката е източника на болката. А и като цяло за операция и дума не може да става, следователно решението на проблема е обратното на това, което го е причинило - стойка, упражнения и хранителен режим.
Наистина, плодовете са природна аптека.
Била съм при д-р Емилова, и там всичко се документира, при постъпването се правят пълни изследвания, вкл. ехография на вътрешните органи, вкл. черния дроб. Говорила съм със десетки, ако не стотици хора, защото ходя вече много години.
Режимът е 1-2 кг плодове на ден на три приема, четири пъти билков чай, всичко това на всеки два часа, и с чая може да се сложи лъжичка мед по желание. В резултат на това се приемат около 1300 калории, така че отслабването е неизбежно, но в същото време, понеже непрекъснато поемаш някакви калории не се чувстваш отпаднал, напротив, след третия ден получаваш невероятен прилив на енергия и можеш да караш така без проблем, да се движиш, правиш упражнения, да си вършиш работата.
Ефектът върху организма е както при пълно гладуване, защото плодовете и медът не се нуждаят от храносмилане, съдържат прости захари, които се усвояват веднага, и тялото започва да се самолекува, т.е. енергията, която иначе отива за храносмилане, се насочва към местата в които има някакъв проблем. Препоръчва се двадесет дни гладуване, и десет дни захранване, което е много важно да се направи по правилата. Първият път се препоръчва гладуването на плодове, чай и мед поне за 10 дни да се направи в клиниката, където всички са под лекарско наблюдение, защото при чистенето на организма, ако човек има много токсини, може да се получат кризи. Там дават и схемата на захранване, ако човек реши да продължи в къщи.
Погледнете на сайта по-горе, там има видеа по 1-2 минути, с разкази на хора, които са се излекували от различни заболявания. В клиниката идват и много чужденци. Лекарите у нас обаче не я обичат много, защото без хапчета лекува хората от заболявания, които много казват че няма лечение.
Диабет втори тип е резултат от начина на хранене, развива се обикновено при хора с наднормено тегло, които се хранят предимно с рафинирани въглехидратни храни, месни и животински продукти. С режима на д-р Емилова захарта при диабетиците се нормализира на 2-3 дни. Бях преди няколко години с брат ми, който е диабетик, лично мога да го потвърдя. За месец при д-р Емилова той отслабна с 14 кг, от 94 кг стана 80, беше с нормални показатели на захарта за  около шест месеца след приключване на гладолечението на плодове, чай и мед, но после започна да се храни както по-рано, и захарта започна пак да се повишава. Разбира се, храненето е основно, трябва да включва повече растителна и необработена храна - салати, плодове, зеленчуци, по-малко сладки неща, тестени и животински храни.
Прегледайте сайта, който посочих горе, там ще намерите разказите на реални хора, с реални заболявания и резултати.

И аз все пак се надявам, че упражненията в йога могат да доведат поне до намаляване на интензитета на шума. Но не мога да правя всичко, като свещ например, именно защото имам изпъкнал седми прешлен на врата, болезнено е и трябва да се внимава. Но позите, в които главата виси свободно надолу, са полезни, освобождават място между прешлените.

# 687
Относно плодовете, диабета и шума.... по принцип не обичам да губя време и да споря в пустото, но в случая пиша това защото съм изумен от ниското ниво на тема лечение, здраве и теория по темата...

Първо плодовете, захари и прости въглехидрати са изключително противопоказни при лечение на шум в ушите. В модерноте врме в което живеем, особено последните 20-30години всеки плод е модифициран до степен да няма общо с първоизточника си, всичко е направено да бъде по-вкусно, по-сладко, повече въглехидрат и т.н.

Плодовата диета без да го извъртам изобщо ще кажа, че е пълна глупост и ще обясня защо и как хората се лъжат и залитат по нея... Първо ефекта от нея идва от големия калориен дефицит, който обикновено се въвежда, тялото няма избор освен да гори мускули и минимално количесто висцерална лой.
Само че какъв е проблема с това нещо за диабетиците, за хората със шум, а и масата 30+ годишни в днешни дни?

Повечето хора, диабетиците особено имат омазнен черен дроб от прекомерна употреба на въхлехидрат, захар и невъзможността на организма да се справи с големите количества. Според гена тялото има горна граница колко въглехидрат/глюкоза може да превърне чертния дроб в мазнина по тялото и съответно остатъка няма къде да иде (а трябва да се изкара от кръвта) и съответно започва омазняване на органите.
Когато черния дроб е омазнен очевидно няма да работи добре.

Плодовата диета е глюкоза и фруктоза основно, глюкозата се вижда в кръвта и може да се поеме от мускулите и други ограни докато фруктозата се обработва само и единствено в черния дроб. Как е нормално орган, на който трбява да дадем почивка да го заринем с 5х количество материал за преработка? След това какво се случва - краткосрочно заради калорийния дефицит пациента ще свали килограми, повечето мускули обаче и ще изчисти минимално и подкожната мазнина и от междуорганната. Това се нарича лов на муха с базука.

Дългросрочния ефект - единствените есенциални макроси са протеина и мазнините, тялото няма нужда от захар и въглехидрати. Загубата на муслкулна маса прави плодовата "диета" yo-yo диета, защото метаболизма ще се забави и след спирането на "пречистватене" с пълна сила ще се върне първоначалното състояние и ще е по-зле дори от стартовата позиция. Всеки диабетик, който пробва плодове получава пикове в кръвната захар, които ще му вдигнат средната захар и инсулина в небесата, не знам каква теория смята, че този подход може да помогне на диабетно болен? Диабетно болен или инсулиново резистентен индивид не трбява да пипа такива храни дори.

Тази диета прави и индивида въглехидратно зависим и въвежда постоянен глад в последствие, адаптацията към използване на мазнина за енергия не съществува, инсулина е постоянно високо и на болен и на здрав човек и макар да се свали някой и друг кг заради ниските калории, дългосрочно хиперинсулинемията води до за"заключване" на подкожните/висцералните мазнини като източник на анергия, защото това е работата на хормона инсулин. За капак хронично високото ниво на захар води до хронични възпаления и огромен дефицит на микронутриенти, в плодовете реално няма кой знае какво, няма нищо което да оправдае поглъщането на тези супер физиологични количества захар и фруктоза. Да изпиеш портокалов сок заради съдържанието на витамин С е абсолютна пародия на здравословна теория...

В модерно време всички консумираме хипер количества въглехидрати/захар, това е основната причина диабета да се е увеличил по х5 за последните 20 години. Модерната болест вече не е алкохолен черен дроб, а въглехидратен черен дроб по обективна статистика. И някой натурално лекуваш предлага пречистване на черен дроб с.....въгледидрати и специално фруктоза??? Лечение с точно с нещото което е причинило проблема.

Относно шума, на вегетарианска диета по тези причини и заради някои други фактори свързани с високовъглехидратните храни излекуването е изключително сложно макар и не невъзможно.

Много дълъг пост става отновно, но супер накратно вместо тези тотални глупости (дори се ядосвам само като слушам как се лъжат хората за пари) може да се прави контролирано гладуване, да се работи по fat adaptation фактора, да се балансира хрането с въглехидрати под 100гр на ден, да се подредят храненията правилно във времето и също комбинациите и реда в който се консумират храните. Резултатите са абсолютно гарантирани и говорим за устойчиви резултати във времето, не диета с ефект 2-3 месеца и отново в изходна ситуация. Плана трбява да бъде дългосрочно изпълним и устойчив.

# 688
Моят шум навярно е физически проблем ,защото бученето в лявото ми ухо изчезва при физическо натоварване и  в покой се възвръща или усилва .Ходил съм на доплер на врата 2 пъти и проблем с кръвообръщението във врата нямам .Сега ще ходя на ренген с контрастно вещество на главата .И вече мисли много ми се въртят в главата ,дали ще се намери проблема и ако се намери дали ще може да се отстрани ......абе като в  задъдена улица съм .

# 689
Много дълъг пост става отновно, но супер накратно вместо тези тотални глупости (дори се ядосвам само като слушам как се лъжат хората за пари) може да се прави контролирано гладуване, да се работи по fat adaptation фактора, да се балансира хрането с въглехидрати под 100гр на ден, да се подредят храненията правилно във времето и също комбинациите и реда в който се консумират храните. Резултатите са абсолютно гарантирани и говорим за устойчиви резултати във времето, не диета с ефект 2-3 месеца и отново в изходна ситуация. Плана трбява да бъде дългосрочно изпълним и устойчив.
287383, явно няма да можем да се убедим взаимно по тези въпроси. Thinking
Това което искам да кажа само, е че аз говоря от личен опит, за лечение срещу болестите на съвремието, което е помогнало на десетки хиляди хора и е добре документирано, през последните 25 години.
Разбира се, всеки е свободен да вярва в това, което на него му се струва по-убедително.
Това което напълно съм съгласна е, че поддържането на нормално тегло е важно, и консумацията на рафинирана захар е вредна.

Моят шум навярно е физически проблем ,защото бученето в лявото ми ухо изчезва при физическо натоварване и  в покой се възвръща или усилва .Ходил съм на доплер на врата 2 пъти и проблем с кръвообръщението във врата нямам .Сега ще ходя на ренген с контрастно вещество на главата .И вече мисли много ми се въртят в главата ,дали ще се намери проблема и ако се намери дали ще може да се отстрани ......абе като в  задъдена улица съм .
Едва ли, и да видят нещо, ако ти предложат операция би ли се съгласил? Защото ще те накарат да подпишеш документ, че ги освобождаваш от отговорност, а при положение че ти бъркат в главата, винаги може да стане и по-лошо. А не виждам с какво друго могат да ти предложат да те лекуват, защото ако имаше някакви хапчета, които помагат, щяха да ти ги предложат и сега. Мисля че с тези изследвания само пълним джобовете на болниците, които и без това са доста печаливши.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 14:20 от Glikoza

Общи условия

Активация на акаунт