Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 81 857
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 990
Аз имам но тогава ме изпратиха на скенер. Не се притеснявайте,по-добре да се отхвърли нещо лошо отколкото да живеете под напрежение, а така би се взело адекватно решение за лечение. Ходила съм и на ЯМР на главата по друг повод, не е страшно.

# 991
  • In the land of Never Never
Здравейте, приятели по съдба. От два месеца и аз имам денонощно пищене, свистене и звънене в лявото ухо, както и намален слух. Ходих при няколко УНГ - изписваха ми капки за нос с кортикостероиди, ноотропил, кавинтон, тебокан, но никакъв ефект нямаше. Мнението на единия УНГ беше, че е болест на Мениер, тъй като от 10 години през няколко месеца получавам пристъпи на световъртеж, които  се повлияват добре от бетасерк. В момента нямам световъртеж, нито загуба на равновесие, нарушена координация и т.н. Вчера бях при невролог и ми назначи ЯМР. Много се страхувам от резултата... Има ли някой, който също освен шум има и намален слух и е ходил на ЯМР?
Ходила съм и аз на ЯМР, не откриха причина за шума. Доста хора си правят, за да изключат че причината е някакъв проблем в мозъка. Не се притеснявайте предварително, причините за световъртежа и шума може да са много.

# 992
Здравейте ,чела съм ,че това е вирусът на Епщайн бар . Прави се пълна диета , без месо и животински продукти , като се започва със сок от стъблена целина.

# 993
Здравейте, момичета
Какви слухови апарати използвате, и на колко години според вас трябва да се сменят. За град Варна освен ототон къде другаде бихте препоръчали. Цените на слуховите апарати са просто космически.

# 994
Здравейте,   с шум в лявото ухо и намален слух съм от 4 месеца. Ходих при двама УНГ и невролог. ЯМР на главен мозък не показа никакви отклонения.  Приемам   теб0кан, к@винтон, в@зонит. Не само, че няма подобрение, но слухът ми е още по-зле - почти нищо не чувам с лявото ухо и имам непостоянна болка като бодеж в него. Мисля да посетя 3-ти УНГ за нова аудиография и надявам се някакво лечение.  Какво бихте ме посъветвали?

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 12:00 от GoddessDiana

# 995
Здравейте на всички, надявам се да сте добре. Имам въпрос къв тези от Вас диагностицирани с неврит на слуховия нерв, като вероятно причина за шума в ушите. Вашият шум високочестотен ли е-съскане, пищене, чуруликане, равен тон? Задължително ли е при тази деагноза до има намаление в слуха на едното или двете уши, или е по-скоро 50/50? Питам ви, тъй като на аудиограмите нямам загуба на слух, не е перфектна, а се води допустима за възрастта - две почти прави линии, които влизат в графата "нормален слух". Самата аз никога не съм имала заглъхване и болки в ушите. В едното ухо имам бучене, в другото пищене, та се замислих могат ли да имат един и същ произход.

# 996
Здравейте на всички, надявам се да сте добре. Имам въпрос къв тези от Вас диагностицирани с неврит на слуховия нерв, като вероятно причина за шума в ушите. Вашият шум високочестотен ли е-съскане, пищене, чуруликане, равен тон? Задължително ли е при тази деагноза до има намаление в слуха на едното или двете уши, или е по-скоро 50/50? Питам ви, тъй като на аудиограмите нямам загуба на слух, не е перфектна, а се води допустима за възрастта - две почти прави линии, които влизат в графата "нормален слух". Самата аз никога не съм имала заглъхване и болки в ушите. В едното ухо имам бучене, в другото пищене, та се замислих могат ли да имат един и същ произход.

Аз съм с такъв. Постоянно бучене,понякога по-силно,понякога по-слабо. При мен проблема е повече в дясно ухо. Аудиограмата ми,не знам до колко е точна .
Шумът може да е от него.Аз съм със шипове и изгладена шийна лордоза, имам 1 стадии остеохондроза😁.Също и със синуит.. Шума може да е от всичко това.  Обмилсям да  отида отново на лекар, търся читав такъв в Бургас.Насочила съм се към др.Ламбов. Бях при др Михова(отоневролог уж).. Не съм доволна.

# 997
Здравейте, влизам в темата с въпрос - на някого случвало ли му се е да чува пулса в ушите си, но само и единствено когато е обърнат на съответната страна в легнало положение? Това се случва при мен - легна ли наляво - чувам пулса си в лявото ухо, легна ли надясно -  в дясното ... При никакви други обстоятелства това пулсиране в ухото не се чува.

И при мен е така от няколко дни, при теб какво се оказа? Продължава ли все още?
Пулсът го мерих днес няколко пъти и е 91-95.

# 998
Здравейте, влизам в темата с въпрос - на някого случвало ли му се е да чува пулса в ушите си, но само и единствено когато е обърнат на съответната страна в легнало положение? Това се случва при мен - легна ли наляво - чувам пулса си в лявото ухо, легна ли надясно -  в дясното ... При никакви други обстоятелства това пулсиране в ухото не се чува.

Доста висок пулс, въпреки че съм чела, че само ако е над 100 в спокойно състояние, тогава трябва да се търси кардиолог.
Постоянно ли ви е така? Пулсът трябва да е по-нисък, идеално 60, но до 70 е също нормално.
При мен имаше също такъв тинитус с чуване на пулса, продължи няколко месеца, на една страна можех да заспя. Сега пулсирането в ухото се появява от време на време, но за кратко.
Да добавя още една причина за тинитус, която до сега никой не е споменавал, но при мен се установи при генетично изследване хистаминова непоносимост. Като един от симптомите се посочва тинитус. При мен не мога да кажа дали е това е причината за пищенето в ушите. Не е изключено, до сега съм си мислела, че е от шийните прешлени и някакво притискане на кръвоносни съдове, също възможна причина.
Какви могат да са симптомите на хистаминовата непоносимост (обикновено са няколко от тях):
Честа или постоянна диария, синдром на раздразнените черва, хроничен запек, подуване на стомаха след храна, газове, стомашни болки, гадене, зачервяване на лицето и/или гърдите (много често срещан симптом), главоболие, подобно на мигрена, оток, който се появява предимно около очите и устата, секрет от носа, дразнене в гърлото, обриви, екземи, уртикария, акне, дисменорея, безсъние или разстройства на съня, аритмия, ниско кръвно налягане, тинитус, промени в настроенията - от отпадналост до раздразнителност и агресия.

Кои са храните с високо съдържание на хистамин и хистаминови либератори:
Замразено месо, месни консерви, сушени, мариновани, пушени или други предварително приготвени меса: колбаси, шунка, бекон, кайма, карантии, вътрешности (особено черния дроб). Съдържанието на хистамин има тенденция да нараства със степента на раздробяване на месата.       
Рибни консерви,  осолени, сушени, пушени или мариновани риби и морски дарове. Някои видове риби (по-специално семейство Scombroidae): риба тон, скумрия, херинга, сардини, аншоа, скариди, миди.         
Пикантни или консервирани храни.         
Яйца         
Зрели сирена: твърдо или полутвърдо бяло сирене, топено сирене, синьо сирене, фондю, Гауда и др.         
Зърнени и бобови култури         
Орехи, кашу и др.ядки         
Шоколадови бонбони и други продукти на основата на какао.         
Цитрусови  плодове.       
Продукти с консерванти и изкуствени оцветители         
Кисело зеле, туршии, спанак, домати (включително кетчуп, доматен сок и т.н.), патладжан, авокадо, банани, маслини, мариновани зеленчуци, гъби.
Кисело мляко и подквасени продукти.       
Алкохол, особено червено вино.   

Така че, ако имате няколко от изброените симптоми, чрез спазване изключваща тези храни диета може да се установи дали имате хистаминова непоносимост. Хистаминовата непоносимост се появява, защото някои хора имат ниско ниво на ензима Диамин оксидаза, който отстранява хистамина, внасян чрез храната. Като се намали ниивото на внасяния с храната висок хистамин, симптомите би трябвало да намалеят или изчезнат.
По друг начин не може да се установи със сигурност, защото съществуващите изследвания не дават достатъчно точни резултати. 
Има отделна тема за хистаминовата непоносимост, ако някой се интересува.

# 999
Моят мъж си чува пулса при високо кръвно. По принцип няма шум в ушите.
А ускорения пулс може да говори за проблем с щитовидната жлеза. Ако скоро не сте правили изследвания хубаво е да си пуснете.

# 1 000

Доста висок пулс, въпреки че съм чела, че само ако е над 100 в спокойно състояние, тогава трябва да се търси кардиолог.
Постоянно ли ви е така? Пулсът трябва да е по-нисък, идеално 60, но до 70 е също нормално.
При мен имаше също такъв тинитус с чуване на пулса, продължи няколко месеца, на една страна можех да заспя. Сега пулсирането в ухото се появява от време на време, но за кратко.
Да добавя още една причина за тинитус, която до сега никой не е споменавал, но при мен се установи при генетично изследване хистаминова непоносимост. Като един от симптомите се посочва тинитус. При мен не мога да кажа дали е това е причината за пищенето в ушите. Не е изключено, до сега съм си мислела, че е от шийните прешлени и някакво притискане на кръвоносни съдове, също възможна причина.
Какви могат да са симптомите на хистаминовата непоносимост (обикновено са няколко от тях):
Честа или постоянна диария, синдром на раздразнените черва, хроничен запек, подуване на стомаха след храна, газове, стомашни болки, гадене, зачервяване на лицето и/или гърдите (много често срещан симптом), главоболие, подобно на мигрена, оток, който се появява предимно около очите и устата, секрет от носа, дразнене в гърлото, обриви, екземи, уртикария, акне, дисменорея, безсъние или разстройства на съня, аритмия, ниско кръвно налягане, тинитус, промени в настроенията - от отпадналост до раздразнителност и агресия.

Кои са храните с високо съдържание на хистамин и хистаминови либератори:
Замразено месо, месни консерви, сушени, мариновани, пушени или други предварително приготвени меса: колбаси, шунка, бекон, кайма, карантии, вътрешности (особено черния дроб). Съдържанието на хистамин има тенденция да нараства със степента на раздробяване на месата.       
Рибни консерви,  осолени, сушени, пушени или мариновани риби и морски дарове. Някои видове риби (по-специално семейство Scombroidae): риба тон, скумрия, херинга, сардини, аншоа, скариди, миди.         
Пикантни или консервирани храни.         
Яйца         
Зрели сирена: твърдо или полутвърдо бяло сирене, топено сирене, синьо сирене, фондю, Гауда и др.         
Зърнени и бобови култури         
Орехи, кашу и др.ядки         
Шоколадови бонбони и други продукти на основата на какао.         
Цитрусови  плодове.       
Продукти с консерванти и изкуствени оцветители         
Кисело зеле, туршии, спанак, домати (включително кетчуп, доматен сок и т.н.), патладжан, авокадо, банани, маслини, мариновани зеленчуци, гъби.
Кисело мляко и подквасени продукти.       
Алкохол, особено червено вино.   

Така че, ако имате няколко от изброените симптоми, чрез спазване изключваща тези храни диета може да се установи дали имате хистаминова непоносимост. Хистаминовата непоносимост се появява, защото някои хора имат ниско ниво на ензима Диамин оксидаза, който отстранява хистамина, внасян чрез храната. Като се намали ниивото на внасяния с храната висок хистамин, симптомите би трябвало да намалеят или изчезнат.
По друг начин не може да се установи със сигурност, защото съществуващите изследвания не дават достатъчно точни резултати. 
Има отделна тема за хистаминовата непоносимост, ако някой се интересува.

Много ти благодаря за мнението! Изключително полезно! Имам доста от описаните симптоми. Знам, че в червените вина например има хистамин и в последните години много рядко пия такова вино, защото ми се запушва носа дори и след една глъдка. А има ли кръвен тест за тази хистаминова непоносимост?
В последните 4-5 дни измервам пулса в спокойно състояние и винаги е около 94-95. Дори в момента съм с часовника, в седнало положение и показва 102-104. Вероятно ще направя консултация с кардиолог.

В последната година няколко пъти посещавах и ендокринолог заради евентуална хипофунцкия, но за момента всичко е наред.

# 1 001
Много ти благодаря за мнението! Изключително полезно! Имам доста от описаните симптоми. Знам, че в червените вина например има хистамин и в последните години много рядко пия такова вино, защото ми се запушва носа дори и след една глъдка. А има ли кръвен тест за тази хистаминова непоносимост?
В последните 4-5 дни измервам пулса в спокойно състояние и винаги е около 94-95. Дори в момента съм с часовника, в седнало положение и показва 102-104. Вероятно ще направя консултация с кардиолог.

В последната година няколко пъти посещавах и ендокринолог заради евентуална хипофунцкия, но за момента всичко е наред.
За съжаление, малко се знае за хистаминовата непоносимост. Всъщност това е пренасищане на тялото с хистамин, и при хранене с високо хистаминови храни, или други фактори, които увеличават хистамина, като стрес, плесен и мухъл в околната среда, някои лекарства и обезболяващи, полени, и други. Постоянният излишък на хистамин в тялото предизвиква възпаление и то се проявява в различни органи и системи. За това е трудно да се диагностицира, защото като имаш проблем с аритмия, отиваш при кардиолог. Като имаш проблем със стомаха, отиваш на гастроентеролог, съответно ортопед,  кожен лекар и т.н. Всички прояви лекуваш отделно, но причината е съвсем другаде, и няма как да се открие от лекар, който е специализиран в определена област.
По принцип, личните лекари трябва  да са наясно с проявите на това състояние, и това трябва да е работа на здравното министерство да го разясни, но тъй като в това няма пари и проекти, никой не се интересува. От хистаминовата непоносимост въобще няма как да се печели, с продукти или лекрства, защото всъщност трябва да се ограничаваш в храните и да ядеш предимно прясно направена храна, готовите храни се почти се изключват.
Аз също съм с хипофункция, ТСХ 5,75, но по принцип за сърцето е по-добре да си хипо, това забавя по принцип функциите и сърцето се натоварва по-малко. Това ми го каза ендокринолог.
Но сърцебиене имам, на моменти ускорен пулс и екстрасистоли. Това е от хистамина.
Кръвно изследване може да се направи, на нивото на Диамин оксидазата (ДАО), не знам обаче къде го правят. Но според огромното количество неща, които прочетох и гледах в ютуб, това изследване не винаги е  показателно, може да даде фалшиви резултати. Най-добрата диагностика е да ограничите храненето до храни с ниско съдържание на хистамин поне за две седмици и да видите дали ще имате подобрение на симптомите. Но е добре да е под наблюдение на лекар. Не мога да посъветвам за лекар обаче, аз  съм в Испания.
Аз правих пакетно генетично изследване Геника през декември, точно преди да дойда в Испания, и там се установи че генетично имам ниски нива на Диамин оксидазата. По моя инициатива, заради хранителната непоносимост към няколко храни, което установих по-рано. Генетичното изследване е скъпо, обаче. Но исках да разбера къде е именно причината.
Спирам да пиша тук за това, защото има отделна тема, така че там може да ги обсъдим тези въпроси по-подробно.
Що се отнася до шума, не знам дали появата му при мен е свързана с ниското ниво на диамин оксидаза, и висок хистамин, но интензивността определено се мени, в зависимост от симптомите на хистамииновата непоносимост. Минава в по-високата честота, става като пищене в ушите.

# 1 002
Моля, пуснете нова тема.

# 1 003
Здравейте от около 3 месеца вече поддържам високо кръвно. Първоначално беше 180/170/160 сега с лекарства спада на 150/140
Но оттогава имам и ужасен шум в ушите. По-точно свистене. Сякаш бутилка с газ има отворена и изпуска. Често се събуждам сутрин с направо заглъхнали уши. Меря кръвното и то е в небесата.
Мислех че кото започна с хапчетата ще се нормализира но не.
Преди го чувах вечер на тишина. От известно време го усещам доста осезаемо и през деня.  Въпреки всичките шумове навън.

# 1 004

Общи условия

Активация на акаунт