Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 81 860
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте! Чета тази тема от известно време, защото и аз съм от хората с шум в ушите, който все още не е открил диагноза и лечение. Моя шум се появи през септември миналата година и е само в дясното ухо. Понякога е като пулс, друг път като трион. Като спя между 9-11 часа на денонощие, е по-слаб.  Ходила съм при отоневролог и впоследствие няколко УНГ. След това при двама невролози и един ендокринолог. Направен ми е ренген на врата и доплер и все още не е открита причина. Изпих доста лекарства, предписани от лекари, но нищо не помага. Всички "доктори" вдигат ръце и се чудят от къде може да е това, но във Бургас те са преди всичко бизнесмени. От известно време чета из нета, че само ЯМР дава истински резултати. Не съм си и помислила, че ще успея да го мина по каса, защото съм вписана за скенер за месец юли. Решила съм, ще плащам и ще го правя, че вече се притеснявам. Случайно или не, работата ми е между 8-9 часа на компютър.

# 466
Ямр на глава се прави за да се отхвърли
тумор друго няма да ти открие най често причината е лека настинка или грип или
Някои лекарства/антибиотици които увреждат слуховия нерв-власинките за различните честоти ,а те не се виждат на ямр ,аудиограма може да ти даде отговор дали е поразен слуховия нерв-лечение няма,също така и високо кръвно може да го причини,хубаво е да се взимат витамини от групата б те подхранват тези нерви,но не лекуват.

# 467
Аз мисля да си направя на врата и на главата ,но ще видя кога имам свободно време  да отида на София . При мен това бучене е много променливо буквално в рамките на един ден може напълно да изчезне за някакъв период от време и след това да се завърне .

# 468
Щом ти се променя и даже изчезва е от нещо друго не от нерва и имаш шанс да се оправиш.

# 469
Запазих си час  за ЯМР на 2 области(врата и главата) ,днес се обаждам за да ми дадат дата и час и ме карат да ходя на специалист за да ми каже на какво да ми направят ЯМР .На врата на прешлените или меките тъкани и на главата на вътрешното ухо или на самия главен мозък.А мен ми е писнало от "специалисти" и направления и празни приказки .Та на кое е най-удачно да си направя от изброените ?

# 470
  • In the land of Never Never
Запазих си час  за ЯМР на 2 области(врата и главата) ,днес се обаждам за да ми дадат дата и час и ме карат да ходя на специалист за да ми каже на какво да ми направят ЯМР .На врата на прешлените или меките тъкани и на главата на вътрешното ухо или на самия главен мозък.А мен ми е писнало от "специалисти" и направления и празни приказки .Та на кое е най-удачно да си направя от изброените ?
Трябва отоневролог да ти каже на какво точно, защото те знаят къде точно могат да бъдат причините за шума в ушите. Като исках да си покажа направения по-рано ЯМР на Широв (обаче после той отказа, защото беше на флашка, за да не му заразя компютъра с някой вирус), той каза че все едно най-вероятно няма да му покаже нищо, защото трябвало да бъде някакъв специален, цветен.
Не знам,  да не се окаже че си направил нещо, което не ти върши работа. Все едно после трябва да ти го разчете специалист отоневролог.

# 471
Като се замисля наистина е по-добре така ,аз бързам и ми се иска всичко да приключи ,но  така може само да дам 400 лв на вятъра.Ще си запаза час първо за отоневролог и след това ще отида на ЯМР и без това ваучера ми важи  до Август месец .

# 472
Аз утре съм на невролог, защото ме наболява и слепоочията като шуми ухото. И се надявам да обхване и ушната област на ЯМР. Днес е особено критично положението.

# 473
Мен ми направиха ЯМР на цялата глава тоест на мозъка то там идва проблема, че нещо имало и това нещо кара ухото да го предава като пищене. Най-добре си направи на главата (мозъка). Понеже врата и другите части могат да ти ги видят с доплерова сонография, която е безплатна и става много бързо но мозъка може да се види само с ЯМР. Аз първо като повечето от вас минах през няколко "специалиста" УНГ имам правени поне 5 аудиограми понеже всеки нов лекар искаше той да ми я направи съответно срещу заплащане. Накрая вдигаха рамене и казваха не е при нас проблема но за всеки случай ще ти дадем хапчета милгама, бетасерк, тебукан. Те естествено не действаха при мен понеже проблема се оказа друг. Касата поема ЯМР стига да намерите лекар, който да ви даде направление и да го ЗАВЕРИ в касата. Повечето лекари не им се занимава и отказват направление тогава варианта е платен ЯМР струва малко повече от 300лв. Много важно е да знаете след като сте се добрали до ЯМР по време на самото изследване може да не се вижда добре мозъка ви затова влиза лекар и ви казва трябва да ви сложим контрастно вещество, което струва допълнително около 140лв.
Това вещество не се налага да го слагат на всеки но бъдете подготвени и за този вариант. След изследването. Лекар специалист разчита резултатите и ги описва. Най добрия вариант е на всякъде да пише БО (без отклонение). Ако има недай си боже нещо го пишат най-отдолу със следния текст изолирахме:...... Дори и да пише БО или изолират нещо задължително трябва все пак да занесете резултата от изследването на лекаря, който ви лекува и ви е изпратил за да ви обясни по-подробно какво е показал ЯМР и ако има нужда да ви назначи вече адекватно лечение а не както е било досега лечение на сляпо. Успех на всички да ви е добър ЯМР. Ако има друго питайте ще пиша. Извинявам се, че пиша така но не знам как да прикача отговора си към въпроса.

До ianiovski сега видях, че ти се е променяло пищенето намаля и изчезва да със сигурност проблема ти не е в ухото а е от нерви, стрес нещо такова. Забелязал ли си как когато си се наспал добре и си отпочинал шума е намалял или изчезнал и когато си цял ден пред ПЦ или си под стрес шума се появява и усилва. Това са предупреждения на организма ти, че  го претоварваш. И аз карах така дълги години мислейки си ще ми мине не си промених начина на живот и сега вече шума ми стана постоянен и не спира както преди.

До IvanGeorgiew цената на всички ЯМР е приблизително една и съща така, че ако сте от град където има няколко ЯМР изберете най-новия и модерен поинтересувайте се за това. Много е важно да изберете и добър специалист, който да разчете правилно резултата. Оказа се, че било много сложно и не всеки лекар има умението да разчита резултатите. Тука ще изкажа моето мнение когато си в безизходица гледаш да отмяташ едно по едно нещата за да намериш причината аз поне така правя. При всички случаи един ЯМР ще отхвърли доста съмнения само ще помогне няма да навреди. Много трудно е обаче да се уредиш да го минеш по касата и затова повечето лекари така казват.

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 13:16 от bgmilen

# 474
Не знам как стои въпроса при ЯМР на мозъка, но за кръста ми бяха казали :
"Не ходете там че не прави хубави снимки!"
Преди да ходите някъде може да се поинтересувате дали им е добра апаратурата.

# 475
  • оттам, откъдето започва България
Възможно ли е проблеми в кръста и шума в ушите да имат нещо общо? (това лично аз го извеждам от четеното  досега)

# 476
neznae6ta Какво стана с твоя преглед?

# 477

Последния лекар, на който ходих ми предложи да мине по каса, но ще подаде документи първата седмица на юли.  Тепърва предстои продължение.

# 478

Последния лекар, на който ходих ми предложи да мине по каса, но ще подаде документи първата седмица на юли.  Тепърва предстои продължение.

Ако можеш да го минеш по касата би било чудесно. Това не е като другите направления. Трябва самия лекар да го завери в здравната каса. Такаче нещата стават малко по-бавно и трудно.

# 479
  • все тук
Здравейте, влизам в темата с въпрос - на някого случвало ли му се е да чува пулса в ушите си, но само и единствено когато е обърнат на съответната страна в легнало положение? Това се случва при мен - легна ли наляво - чувам пулса си в лявото ухо, легна ли надясно -  в дясното ... При никакви други обстоятелства това пулсиране в ухото не се чува.

Общи условия

Активация на акаунт