Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 81 865
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 450
Добре ,а какво засяга във врата за да пищят ушите ? Нерв ,кръвоносен съд ?
И аз наскоро разбрах че очен, и ушен нерв минава през гръбначния стълб;
https://xn--80aasiq5a.com/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B3%D … B5-%D1%81-%D1%82/
Мислех че са директно към мозъка, но явно не са.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 19:12 от IvanGeorgiew

# 451
Значи проблема ни е в прешлен C2 и C3  (компресия) ........... те отговарят за кръвоснабдяването на ушите .

И аз си мислех ,че нервите са директно към мозъка и заради това не можех да си го обясня какво се случва ,освен ако е притиснат някой голям кръвоносен съд ,но на доплера на врата слава на бога нямах .

# 452
Ти питаше, аз ти отговорих какво съм намирал в интернет. Но нещата май не са толкова прости. Като прегледах симптомите на засегнат С3, С4 има и доста други симптоми, болка в тила в ключицата при мърдане, шум в ухото, болка в очните ябълки.

# 453
За съжаления са само предположения и гадаем ,но не само ние ,а и самите доктори . Направо ми е странно как за такова банално нещо няма лек .

# 454
Здравейте, темата за мен е много важна защото от доста време имам шум в лявото ухо. След ходене на какви ли не лекари ми откриха нещо неврологично. Добре е всеки да се прегледа и на невролог а не само на УНГ. Казаха ми, че това неврологично може да се получи от стрес, начин на живот, недоспиване, наркотици или добавки при спортуващите. Успех на всички вас да се излекувате.

# 455
Какво са ви открили ако не е тайна и кал ви го откриха?

# 456
Хмм това с добавките за спортуващи каза ли точно от какви ?Аз преди да получа шума пиех креатин.

# 457
Някой беше писал за кверцетин , а на друго място шведска горчивка. Може ли да даде линк какво точно е пил.  И двете ми се виждат надеждни, тъй като имат отношение към проблем, който имам.

# 458
Аз съм пил шведска горчица ,но нямаше резултат при мен . Днес пренасях един ъглов диван ,че си бях поръчал и след като го качихме до петия етаж се бях задъхал доста и шума го нямах . Като ми се успокои пулса и кръвното и шума си дойде . При мен е нещо свързано със кръвообращението 99% ,но не знам какво точно . При кръвно 130/90 ми изчезва или намалява .

# 459
  • In the land of Never Never
Аз съм пил шведска горчица ,но нямаше резултат при мен . Днес пренасях един ъглов диван ,че си бях поръчал и след като го качихме до петия етаж се бях задъхал доста и шума го нямах . Като ми се успокои пулса и кръвното и шума си дойде . При мен е нещо свързано със кръвообращението 99% ,но не знам какво точно . При кръвно 130/90 ми изчезва или намалява .
Ами както вече коментирахме, вероятно е намаляване на кръвотока към главата, в резултат на нещо си - шиповете или друго. Като има по-усилена дейност, се увеличава и потока на кръв. Ама то така няма да е добре, утре може да получиш удар, ако решиш специално да си вдигаш кръвното, за да ти намалее шума. Все пак, хората с ниско кръвно живеят по-дълго. Така че, за е предпочитане да не се стремиш нарочно да си вдигаш кръвното, още повече, че високото кръвно не отпушва кръвоносните съдове, а напротив, затлачва ги.
За успокоение, повечето хора имат нарушено кръвообращение към главата, от възрастови изменения, постоянно напрежение във врата поради работата, взирането в телефона с наведена глава също допринася, неправилна стойка, и подобни неща.
Този процес може да се спре, като се правят подходящи упражнения, комбинирани с масажи, някакви добавки, и неща от сорта. Но все пак, по-добре би било, да споделиш за връзката на шума с кръвното и физическото натоварване с отоневролог, който да ти даде някаква подходяща терапия.

# 460
А кой Отоневролог ще ми препоръчате за София ?

# 461
А кой Отоневролог ще ми препоръчате за София ?
Доц. д-р Стефан Лолов, д.м. - най добрия поне ще ти каже какво ти е.

# 462
  • In the land of Never Never
Аз правих някакво проучване по интернет мнения и друга информация, когато започна пулсирането в ухото, намерих две имена, които ми се сториха достатъчно добри, не помня името на втория, но беше август и не бяха на работа, единия беше д-р Широв, при него си запазих час за по-нататък.
Междувременно отидох при д-р Меджидиева, тя има частен кабинет, жената ме изследва старателно, въртя ме на някакъв стол ходех напред назад, и накрая ми изписа някакви съдоразширяващи и антиоксиданти, каза да отида след месец, но не отидох, защото отидох при Широв.
Писах какво ми каза, беше откровен, и разбрах че най-вероятно ще си го имам доживот.
Но при твоя случай, ти имаш достатъчно насочващи наблюдения, може би да има някаква възможност да ти помогне по някакъв начин. Но ако няма, ще ти каже поне.
Може да попаднеш на някои отоневролог, да те лекува дълго, и да ти дава надежда, но накрая да няма подобрение. Но човек ако реши да опита, няма лошо, поне ще знае, че е пробвал.
Днес ходих на УНГ, д-р Ала Сабах Камел, понеже установих, че при навеждане, нещо ми се движи в ухото, с някакъв глух шум, като че ли имам влязла вода. Той каза, че това е от секрета в носа, който прониква и в ушния канал, защото наистина имам непрекъснато леко запушен нос, особено нощем, поради крива носна преграда и алергичен ринит, най-вече от домашна прах. Даде ми някакво лекарство против алергии, нещо да пръскам в носа, и още две неща, не помня какво, не съм ги купила още. Каза, че пулсирането в ухото може да се повлияе леко, от лечението, но по принцип то се получава от притискане на кръвоносен съд. За това в определени позиции на главата не се чува толкова или го няма изобщо, защото кръвоносния съд се освобождава и няма такова притискане.
За пищенето в ушите, каза че няма да мине от нищо.
Изглежда добър лекар, компетентен, чаках около месец, за да попадна при него с направление. Ако трябва на някого лекар УНГ, препоръчвам го.

# 463
Както казах обиколих доста доктори и всеки вдигаше рамене. Най-накрая една лекарка УНГ се сети да ме прати на ЯМР може би другите не са ме пратили понеже е много трудно да го минеш по касата а иначе струва приблизително 300лв. Там на това изследване ми откриха нещо нервно казаха ми както писах по-горе може да се дължи от дълго време стоене пред компютър, недоспиване или вземане на някакви добавки. Това е което мога да Ви кажа. Искайте от вашия лекар да установи при вас шум в ушите ли е или шум в главата. Вие когато се наспите хубаво шума намалява ли? Успех на всички!

# 464
И какво ти казаха ,как се оправя това "нервно" и какво по-точно е ? Аз ако ходя искам и на врата и на главата да ми се направи ,но кой знае колко пари ще ме оръсят ,като ходих на невролог беше една докторка от София ,която идваше във Враца  и ме прати на доплер на врата . След това каза ,че ще ме прати и на ЯМР ,но аз така и не ходих ,защото знам ,че е скъпо  ,а трябваше да отида  . Иначе какъв ти е шума ? При мен не се влияе шума от съня ,но се влияе доста ако цял ден седя на компа в нас и до вечерта бученето доста се е увеличило . Не знам дали е от статичната поза на стола или от самият монитор и то специално моят . Купувах си и уред за измерване на електромагнитното поле ,но нищо не показа пред компютъра . Мен като ,че ли сутрин ми е най-силен шума .

Общи условия

Активация на акаунт