Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 81 902
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 435
  • в джунглата
Докато бях болна от Ковид шума беше много намалял, почти изчезнал. Сега когато съм вече здрава пак се възвърна в пълна сила. Мислих си, че подобрението може да е от добавките които се пият по време на Ковида, но уви не е. Пак пия вит Д, Цинк, Селен и Магнезии и промяна няма. Остава да е от АБ, кортикостероидите или най-вероятното кръворазреждащите.

# 436
  • в кукувиче гнездо
Аз спрях кверцетина след ковид и шума пак започнах да го чувам. Отново го пия от няколко дни и спря. Плюс порексан. Чувствам се чудесно, трябва силно да се съсредоточа, за да го чуя. А без тези добавки го чувах и при пуснат телевизор.

# 437
lechugitka, може ли да помоля за линк към кверцетина, който пиеш?

# 438
  • в кукувиче гнездо
lechugitka, може ли да помоля за линк към кверцетина, който пиеш?
Пия, какъвто намеря. Сега точно е обогатен с витамин С.
https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%86%D0 … rc=2QrO6wuY0OzNlM

# 439
Благодаря!

# 440
На пазара вече е пуснато устройство , нарича се lenire , в ютуб има обещаващи мнения за него.

2500 евро ли струва, ч е не можах да намеря много информация?

# 441
При мен мисля ,че когато съм притеснен вдигам кръвно и от там бученето ми изчезва.

# 442
А шумът не ви ли пречи да спите? Аз имам от над две години и дори ми помагаше да заспя, бях си създала такава нагласа. От два месеца ми пречи, изнервен период ми беше, и ми се насочи вниманието натам.

Имам час за ваксина и малко се притеснявам да не се засили след ваксината. Има ли някой от вас с ваксина?
Няма да се засили от ваксината Simple Smile Над десет човека от семейството и близки приятели сме ваксинирани. И с Астра и с Пфайзер. Никой няма оплаквания нещо да му се е влошило.

# 443
На пазара вече е пуснато устройство , нарича се lenire , в ютуб има обещаващи мнения за него.

2500 евро ли струва, ч е не можах да намеря много информация?
Да

# 444
Вижте на какво попаднах днес , има доста интересни неща . Още не съм го и прочел до край .

Цялостен Наръчник за Лечение на Шум в Ушите --->https://ekpgim.files.wordpress.com/2012/02/6um-v-u6ite.pdf

# 445
  • In the land of Never Never
Здравейте, ще се радвам някой,ако може да сподели мнение за д-р Савов-отоневролог от гр.София? Имам шум в ухото от много години.Ходих при д-р Михова в Бургас,но искам и второ мнение.  Прави ми аудиограма-колко е вярна не знам.,но ме изкара с голяма загуба на слух. Според нея е неврит на слухов нерв. Пих Милгама,Кавинтон форте и тн.. За синузита пих... Няма подобрение.Ходих на невролог.,който ми прави доплер. Има някакво забавяне по  вената  според другата лекарка. С постоянно запушен нос съм,обонянието ми е слабо  Sad. Вече не знам ,какво да пия.Приемам предложения и за някакви билкови хапчета и т.н 😄.Ако някой е имал макар и малко подобрение от такива Simple Smile Благодаря.Направо ще откача 🤪🤪. Този шум ще ме побърка ,плюс бонус запушен нос Sad
Не съм ходила при него, ходих при д-р Широв и при д-р Меджидиева. Само за да ми стане ясно, че нищо не може да ми помогне.
За запушения нос, при мен се оказа от млечни продукти. Станах веган, вече нямам проблем. Ако по погрешка изям нещо с млечни продукти вътре, веднага през нощта носа ми се запушва. Не е точно алергия, но просто стомахът не може да разгражда млечния протеин и дава такава реакция. Но при мен няма връзка с шума, пищенето ми е от шипове, а пулса в едното ухо - от стрес.
За шума, ако пречи, пробвайте нощно време с някакви звуци, приспивна музика, т.н., има доста в интернет, т.н. white noise, бял шум. Избираш си нещо, което ти е приятно - морски вълни, щурчета, от сорта. Има и шум на коли и климатик, ако човек е свикнал и не го дразнят. Клиповете са по 10-11 часа. Има и клипове с приспивно говорене, на английски най-вече, ако го говориш, също могат да те унесат.

За апарата lenire, преди около година аз бях писала за него, това всъщност е апаратура, която се ползва под лекарско наблюдение. Периодично се прави консултация с лекар и се калибрира апарата според силата на шума. Прилагаше се само в Ирландия и в Германия. Не при всички минава, обаче. Не знам дали вече не е и в други страни.

# 446
Добре ,а какво засяга във врата за да пищят ушите ? Нерв ,кръвоносен съд ?

# 447
На мен врата ми мина, но шума не е минал. За врата вариантите не са много - сериозен дефицит на д3 или някаква бактерия или гъба, която причинява възпаление , или храни ,които го причиняват - брашното,захарта или млечните са сред най-честите. Може да си направите детокс с билки или чай - то вече е задължително всяка година по веднъж, защото чисти храни няма вече, и въздуха не е чист. На мен това ми помогна за врата поне. За дефицита на д3 е сложна работа,добавките не помагат при мен да се усвои качествено.

# 448
Какво ще рече за врата ? Шиповете  ли  че изчезват или по-скоро не пречат ? Аз млечните продукти съм ги спрял изцяло , а преди това консумирах мнооого млечни продукти . 

# 449
От млечните - само кокосово мляко, и от време на време - кефир, препоръчват го, но рядко го пия, защото не знам как ми влияе общо. За врата - много ме болеше, в момента нямам никакъв проблем - 6 е,то и енергията ми се повъзвърна. Д3 поне малко съм вдигнал-беше много в дефицит, но малко смених диетата - 3-4 пъти в седмицата ям риба- скумрия,херинга или треска, и задължително 1 път в седмицата - телешки черен дроб и яйца -варени,рохки - това помага и за колагена и костите.

Общи условия

Активация на акаунт