Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 81 909
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 420
Какви витамини и хранителни добавки си приемала ?

# 421
Какви витамини и хранителни добавки си приемала ?

Витамин б-комплекс, имуноформула на Нобел, имунокод, витамин д и ц.

# 422
  • In the land of Never Never
Здравейте, при мен шиповете и схващанията на врата мноого влияят. Дори когато наведа брадичката нагоре или надолу и се засилва пищенето. А когато правя кръгове с врата се замайвам и всъщност вече не правя. Правех упражненията на Норбеков, но вече избягвам кръговете с глава.
Някой има ли добри упражнения за шипове?
Относно универсален лек - може би гинко билобата. На мен ми помага сякаш, също пия антиоксиданти, омега 3, при силни схващания когато и шума е ужасен,  са ми изписвали противовъзпалителни ( от рода на Мелбек, Тилкотил...), които също са ми помагали в комбинация със Сибелиум и гинко билоба (Селеногин, Порексан, Гинко Прим Макс съм пила).
При такива схващания (примерно не мога да си завъртя главата) пищенето се засилва ужасно, а лекарите на доплер установяват снижен кръвоток към врата.
На д-р Шишонин упражненията за врата са добри, но тези които са в интернет свободно, са стари. Той пусна преди година някъде един нов комплекс, който подобрява тези упражнения и включва нови, защото хората често са ги правели неправилно и това може да предизвика проблеми. Но за съжаление, те са платени, и въпреки че правих опити да ги купя на някакъв носител през сайта му, не се получи. Нещо има проблем в плащането, може би защото е в Русия.
Някой беше направил копие на новите упражнения и беше пуснато в интернет, аз започнах да ги правя, но доктора успя да спре това, като нарушение на авторските му права, и клипът изчезна. Не бях го записала за съжаление, и прекратих гимнастиката.
Според мен, има полза от нея, ако се прави редовно и правилно.
По принцип, правилните движения помагат да се съхрани проводимостта на съдовете, и да не се влоши състоянието. Може би с времето, също водят до подобрение.
Съдовете и костната система дегенерират с времето, и на този процес трябва да се противодейства.
Масажът на врата помага при схващане, купих си преди време един уред от сорта на шиацу масажорите. Рекламираха го по телевизията, беше доста скъп. Но се намират и по-евтини. https://revbul.com/shiatsu-massager/
Не лекува, но облекчава временно главоболието и подобрява кръвообращението на мозъка. Вземам и панадол, ако главоболието е по-силно.

# 423
Здравейте, ще се радвам някой,ако може да сподели мнение за д-р Савов-отоневролог от гр.София? Имам шум в ухото от много години.Ходих при д-р Михова в Бургас,но искам и второ мнение.  Прави ми аудиограма-колко е вярна не знам.,но ме изкара с голяма загуба на слух. Според нея е неврит на слухов нерв. Пих Милгама,Кавинтон форте и тн.. За синузита пих... Няма подобрение.Ходих на невролог.,който ми прави доплер. Има някакво забавяне по  вената  според другата лекарка. С постоянно запушен нос съм,обонянието ми е слабо  Sad. Вече не знам ,какво да пия.Приемам предложения и за някакви билкови хапчета и т.н 😄.Ако някой е имал макар и малко подобрение от такива Simple Smile Благодаря.Направо ще откача 🤪🤪. Този шум ще ме побърка ,плюс бонус запушен нос Sad

# 424
  • в кукувиче гнездо
Е, как дишаш? Да не ползваш ксилометазолин дълго време?

# 425
Е, как дишаш? Да не ползваш ксилометазолин дълго време?

Не не ползвам.Ами трудно .Дишам си,но постоянно го чувствам запушен.Неприятна работа.Едната ноздра е по-проходима по принцип. С двустранен фронтален синуит съм(бях правила ренген преди). Алергичен ринит  ми каза Михова.

# 426
А шумът не ви ли пречи да спите? Аз имам от над две години и дори ми помагаше да заспя, бях си създала такава нагласа. От два месеца ми пречи, изнервен период ми беше, и ми се насочи вниманието натам.

Имам час за ваксина и малко се притеснявам да не се засили след ваксината. Има ли някой от вас с ваксина?

# 427
Аз съм с две дози на модерна

# 428
И няма проблем след ваксината с шума? Не се е засилил?

# 429
Не. Но моя шум е с различна сила, понякога едвам го чувам, понякога е много силен.

# 430
  • Sofia
Здравейте, а дали може да се направи ваксинация по време на прием на Бетасерк/Тебокан форте?

# 431
Имате предвид в напълно тиха стая колко се чува, нали? Аз го чувам вечер, когато лягам да спя и сутрин, когато се събудя.
Получи се, когато един приятел гръмна в ухото ми с детски пистолет с капси. След един-два дни започнах да се чудя дали компютъра може включен, когато той не е. Такъв е шумът. - все едно има включен компютър.
И моят е тих, но аз напоследък се изнервих явно.

# 432
На пазара вече е пуснато устройство , нарича се lenire , в ютуб има обещаващи мнения за него.

# 433
Аз смених работата и бях доста притеснен първите дни и не го чувах вечер и сутрин в продължение на 5 дни ....беше изчезнал .Дойде петък ,прибрах се от работа и шума си беше тук.Тъкмо се бях зарадвал ,че съм се отървал от бученето ..... Не знам на какво се дължи вече .Предишния ден бях  направил лека тренировка и цяла седмица си ядях мюслито  с кисело мляко .След това 3 дена не съм пипал да тренирам и да ям мляко обаче си го имаше .

# 434
На мен протеснението ми го усулва.

Общи условия

Активация на акаунт