Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 81 989
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 405
Някой може ли да каже общо какво казва д-р Шишонина в клипа ,защото автоматичния преводач не иска да ми преведе на български или английски ,а руския изобщо не го разбирам .

Общо взето нищо особено Simple Smile Най-същественото са упражненията , които показва за да се увеличи притока на кръв към мозъка. Но под видеото пише- ВНИМАНИЕ- има противопоказания и преди да се правят тези упражнения, задължително първо преглед при лекар. Адрес и телефони на клиниката където работи.

# 406
Ясно всеки си прави реклами ..... и само излишни приказки .

Цитат
През последните години при по-младите хора основно значение имат стресът и напрежението. Работата с компютри води до така наречените оптико-кинетични въздействия. Възприемането с очите на бързо движещи се образи (трептене) влияе по съседство в продълговатия мозък на центъра на слуха и центъра на равновесието. При това в някои случаи слуховите клетки, които се намират във вътрешното ухо, се възбуждат патологично. И това предизвиква усещането за различни шумове в едното или двете уши.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 18:56 от ianiovski

# 407
Да знаете че ваксината на Астра е била противопоказна за хора с шум в ушите.
Жена ми днес някъде го е чула и ме мога да дам подробности. Аз не успях да намеря нищо по въпроса.

# 408
Да знаете че ваксината на Астра е била противопоказна за хора с шум в ушите.
Жена ми днес някъде го е чула и ме мога да дам подробности. Аз не успях да намеря нищо по въпроса.
Не знам за какво още ще я обявят за вредна и противопоказна  Simple Smile Да не говорим , че рядко се установява от какво се е появил шума. Причини много
Например пишете в гугъл -противопоказания за ваксиниране против ковид. И четете по-сериозни и професионални сайтове. А не кой какво чул и казал. Но всеки има глава на раменете си и си решава.

# 409
  • In the land of Never Never
Намерих информация от он-лайн лекарска платформа за обмен на информация, базирана в САЩ, където се предлагат и тестове по някои теми, общо взето, доста са специализирани.
Това, което ми се видя интересно, е че около 30% от населението в света е засегнато от тинитус, и че най-често са засегнати хората с депресия.
Това са състоянията, които най-често са причина за тинитус:
•   Reduced sleep (≤ 6 h)
•   Stress
•   Depression
•   Hyperlipidemia
•   Osteoarthritis
•   Rheumatoid arthritis
•   Asthma
•   Depression
•   Thyroid disease
•   Tympanic membrane abnormality
•   Unilateral or bilateral hearing loss
•   Noise exposure from earphones
•   Noise exposure in or outside of the workplace
•   Brief noise exposure

Пускам линк с въпросите, където има и доста специализирана информация по темата.
https://reference.medscape.com/viewarticle/948493

# 410
За някой универсален лек ,който поне да намаля шума няма ли писано ? Този проблем става все по-често срещан, а лекарите нищо не правят по въпроса . Те си знаят само съдоворазширяващи да дават и това е . 

# 411
За някой универсален лек ,който поне да намаля шума няма ли писано ? Този проблем става все по-често срещан, а лекарите нищо не правят по въпроса . Те си знаят само съдоворазширяващи да дават и това е . 
Пускаш си по-силничко хубава музика .Да не чуваш шума в главата ти Simple Smile
А иначе ,но трябва консултация със специалист, четох че има някакви слухови апарати, които заглушават шума. Колко е вярно, не знам.

# 412
Ами на мен бученето в ухото много добре ми го маскира шума от работящ климатик .

П.С. Да ви попитам как сте с концентрацията ?
И другото нещо е липсва ли ви спокойствието на село и тишаната ,която преди умирах за нея или други подобни места ? Някак си вече инстинктивно бягам от тях . Имам го като "враг"

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 20:37 от ianiovski

# 413
  • в кукувиче гнездо
Ами на мен бученето в ухото много добре ми го маскира шума от работящ климатик .

И другото нещо е липсва ли ви спокойствието на село и тишаната ,която преди умирах за нея или други подобни места ? Някак си вече инстинктивно бягам от тях . Имам го като "враг"
Изправи се срещу страха си и ще се справиш с него. Пробвай. Стой в затворено и тихо помещение, отиди точно на село, изолирай се в тишина. Пребори този страх.

# 414
Ми ще пробвам някой път . При мен май е на 90% от шиповете , снощи преди да си легна нямах абсолютно никакво бучене , легнах си и го усещам как малко по-малко започва да ми бучи и след 5-10 минути бученето е на ниво . Някъде нещо се притиска ,но не знам какво е  , лошото е че освен гимнастика друго не спасение не виждам ,а тя не ми и действа като цяло .

# 415
Здравейте, при мен шиповете и схващанията на врата мноого влияят. Дори когато наведа брадичката нагоре или надолу и се засилва пищенето. А когато правя кръгове с врата се замайвам и всъщност вече не правя. Правех упражненията на Норбеков, но вече избягвам кръговете с глава.
Някой има ли добри упражнения за шипове?
Относно универсален лек - може би гинко билобата. На мен ми помага сякаш, също пия антиоксиданти, омега 3, при силни схващания когато и шума е ужасен,  са ми изписвали противовъзпалителни ( от рода на Мелбек, Тилкотил...), които също са ми помагали в комбинация със Сибелиум и гинко билоба (Селеногин, Порексан, Гинко Прим Макс съм пила).
При такива схващания (примерно не мога да си завъртя главата) пищенето се засилва ужасно, а лекарите на доплер установяват снижен кръвоток към врата.

# 416
Здравейте. При мен имаше проблем с дефицит на б12 и витамин Д3 . Промених диетата и приемах добавки. Витамин б12 ми е почти в норма. Показателите на витамин д3 обаче са още по-лоши - 12 при норма 80-120. Оказа се, че пия кокосово мляко , в което има б12 и д2. Трябва да се приема д3 обаче. Дефицититът на витамин Д е също свързан с тинитуса, а както знаем и с проблеми с костите, шипове и т.н. Обърнете сериозно внимание на този проблем,ако го имате ,защото не се усвоява лесно от организма.

# 417

Нормално, всякакъв шум ще маскира шума. Ако си млад се съмнявам да имаш шипове. Отиди за една промивка на УНГ, може да ти помогне.

# 418
На 31 години съм ,а шума го имам от 2 години .Ходих съм на промивка ,резултат нямаше за съжаление

# 419
И при мен, явно от приема на витамини и хранителни добавки, докато карам Ковид, шума изчезна абсолютно. Преди две седмици за последно имах лек шум в едното ухо, като от стар телевизор, провокираше ми го и много седене на телефона. Нямам идея дали от витамините и добавките се е повлияло, дали е било от дефицит на някои витамин, един господ знае. Аз имах шум от февруари миналата година, дойде момент в който ми писна да се заслушвам, опитвах се да съм в по шумна среда, за да не му от давам вниманието си, това ми помогна адски много, дори и сега да се върне, абсолютно не ми пука, толкова бях свикнала, че въобще не му обръщах внимание.

Общи условия

Активация на акаунт