Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 81 985
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 390
Така да кажа и аз нещо ,нямах го  бученето от 4-5 дена и вчера нямаше какво да правя и седях доста на компютъра  ,ефекта беше на ниво вечерта бученето се възвърна .Има нещо свързано между компютъра и шума в ушите ,реших да се разчетя в чуждите сайтове за подобен проблем и започнаха да излизат доста по тази тема.Казват ,че компютъра излъчва ЕМП (електромагнитно поле ) което влошава шума в ушите . Не знам дали очилата за компютър ще окажат благоприяте  ефект ?

Аз също съм с шум в ушите от 1-2 месеца. Работя по много време пред компютъра и съм решил скоро да пробвам, ако не седя известно време дали ще има ефект. Пише, че много зависи как седиш, позата е много важна, понеже ако седиш прегърбен не достига достатъчно количество кръв, което причинява шумът, може и от шипове.

# 391
Ако мислиш че проблема е в компютъра като не си на работа как ти се отразява, има ли промяна ?
И аз съм ги мислил това, ама лятото две седмици без компютър и нищо.

# 392
@Ivan23 какъв ти е шума бучене ли или пищене ? Бученето се влияе от доста неща и може би вярно има нещо свързано с позата и от шиповете . Аз си поръчах и уред за измерване на ЕМП да видя какво ще покаже . За пищенето си е константно при мен .

# 393
Пищене, като от радиоточката. При мен е ту силно ту слабо.
В петък сутринта едвам го чувах, днес е силно.
В момента дори пия успокоителни и б12 че съм в депресия и в петък мислех че това ми е помогнало, ама...

# 394
ianiovski, аз го забелязах преди около 1 месец, по-скоро шумът наподобява, като съм си слагал черупка от рапан, раковина до ухото, както казваха да чуеш шумът на морето, така че не мога да го определя, но по-точно леко бучене, като имам чувството, че идва повече от дясното ухо. Ако върша нещо или си говоря с човек не ми прави впечатление, обаче ако е тихо в стаята ме дразни. Даже за шипове се съмнявам понеже не съм много дърт, плюс това нямам болки по гърба или врата. Прекарах и ковид доста леко, но шумът е от преди това. Нямам и високо кръвно или каквито и да е заболявания.

Иван Георгиев, скоро ще опитам малко промяна в начина да живот да разбера. Майка ми преди години имаше, малка мушичка в ухото, при нея беше на моменти и явно, че е от чуждо тяло, но при мен е постоянен. До мен работят тонколоните и то силно, та може и това да е повлияло. Както четох

"Over time, exposure to loud sounds can damage the nerves in the ears, causing hearing loss and tinnitus"

Това е най-честата причина за шумове в ушите, така че временно ще опитам повече тишина.

# 395
@Ivan23 ,ако е от загуба на слух на аудиограмата ще ти покаже кои звуци не чуваш  . А на колко години си ?

Нямам си и на представа дали може да е от това ,но замисляли сте се  какви вреди може да причиняват пастата за зъби ? Възможно ли е по някакъв начин да влияе на организма ,защото според много статии пастата за зъби съдържаща Флуорид е токсична . Аз по принцип използвам предимно избелващи ,но и тях ги спрях и сега ползвам някаква хомеопатична ,която не избелва зъбите .

# 396
Разкажете моля повече за пастите за зъби. Напоследък доста такива неща ми излизат колко са вредни. Чак се чудя каква трябва да си купя сега като ми свършва моята, но въобще не мога да се ориентирам в това море от пасти.

# 397
  • София
И аз съм се замисляла за пастите за зъби заради флуора, но понеже не намирам алтернатива, използвам малко количество паста. Вечер използвам електрическа четка и слагам по-малко от 1см от пастата. А сутрин с обикновена четка - още по-малко паста.

# 398
  • In the land of Never Never
И аз съм се замисляла за пастите за зъби заради флуора, но понеже не намирам алтернатива, използвам малко количество паста. Вечер използвам електрическа четка и слагам по-малко от 1см от пастата. А сутрин с обикновена четка - още по-малко паста.
А, има някакви пасти и без флуор, в Ремедиум влезте и пуснете търсачката, излизат доста, много са и детски, но има и за възрастни.
https://remedium.bg/pasta-za-zabi-bez-fluor-32599/c
Аз ползвам една руска, Рецептите на баба Агафия, която купувах от сайт. Пастата се казва Солевая, което неправилно са превели на български солена, това не означава солена, а че е със соли.
Сега гледам, че има и други видове пасти от същата марка, в различни опаковки, може би са сменили дизайна, надявам се съставът да не включва флуор, но на сайта не се публикува какво съдържат.
Ето тази съм ползвала без флуор също и я има:
https://makeup.bg/product/45111/
Ползвам пасти без флуор, защото знам, че е отрова и по-добре да не си го вкарваш в организма, дори и чрез пастата.
В минералните води понякога също се съдържа флуор, за безопасна доза се счита под 3 мг. Ако е повече, пише само, че не се препоръчва за деца.
За тинитуса не съм чувала, че има връзка, но може и да има. То толкова много неща са, че как да установиш кое е точно. Но флуорът определено е по-добре да се избягва.

# 399
  • София
Glikoza, благодаря ти.
Скоро не бях проучвала пасти без флуор - явно вече има.
В момента ползвам черни пасти. Имат избелващо действие без да предизвикват свръхчувствителност на зъбите.

Престанала съм да търся причината за моя тинитус. Мисля, че веднъж настъпилите промени с онези косъмчета вътре, са необратими. Ако не съм права и един ден ме изненадат с тишина, ще почерпя.

# 400
То няма да е за поперпка, а за вдигане на нещо от сорта на сватба 😁. Наскоро попадах на пост във фейсбука  на майка на която сина й е на 11 години и има бучене в ухото,докторката й е казала да намали компютрите ,но с това онлайн обучение няма как. Това вече са някакви аномалии ,според мен със сигурност случайте на тинитус са се увеличили стотици пъти от преди едно време и лошото е че се мълчи за това и никой нищо не прави.Има някъде нещо ,което е причина за появата на голяма част от тинитуса ,но се мълчи за това .

# 401
по колко часа прекарваш на компютър ?
Аз освен работа и много игри си играя на компа въпреки годинките и днес осъзнах че съм като напрегнато зомби. А ако не е компа ще е тела.

# 402
Спрях игрите от кога получих шума демек от около 2 години.Сега ако седна и няма какво да правя мога и цял ден от 8 до 10 вечерта да изкарам с малки почивки ,иначе когато съм на работа и се прибера ако заседна ,мога бързо 3-4 часа да направя преди да си легна .

# 403
Някой може ли да каже общо какво казва д-р Шишонина в клипа ,защото автоматичния преводач не иска да ми преведе на български или английски ,а руския изобщо не го разбирам .

# 404
Едва ли е от пастите. Аз от години не си мия зъбите(чистя си ги с конец, вода и др. неща, но пасти не ползвам). Преди време не съм го имал шумът, от преди няколко дни изчезна, след като се раздвижих повече, намалих звуковете също промих ушите с вода, няколко капки вода във всяко ухо да заглъхне хубаво, изчаквам малко и се наведох да изтече водата. От клечките, с които си чистим ушите само набутваме ушната кал навътре и става по-зле, водата може да помогне да се размекне, може и от това много хора да имат шум, като набутат ушната кал навътре. Може да отидете за една промивка при УНГ, ако не помогнат тея неща. По статистики към 20% от хората в световен мащаб имат тинитус и при повечето не е нещо сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт