Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 032
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 825
Beche, скенер/ЯМР на главата правила ли си?

# 826
Не съм, тъй като на рентген и доплер нищо притеснително не излезе, прецениха, че няма да излезе нищо по-различно и на други образни изследвания и не са ме насочвали. Дори леко ме наплашиха,че ЯМР би могъл да задълбочи проблема, защото имало пациенти, които се оплаквали от засилване на шума, да не рискуваме излишно Sad Приятели ми препоръчаха ми упражнения (на Норбеков), които отдавна не правя, защото ми засилиха шума.

# 827
Когато постъпих в отделението за лекуване на пищенето,първото нещо което направиха беше да ме пратят на скенер(с контраст ми го правиха). То доплер и рентген са ок но нямат нищо общо със скенер/ЯМР как с лека ръка са го отхвърлили лекарите Незнам. Още повече, че казваш че шума е само в едното ухо + това е било придружено с главоболие. Бих те посъветвала да си направиш скенер , да се изключи някоя лоша причина за това състояние.

# 828
  • In the light side of the Moon!
и при мен така беше, първият доктор при който отидох след шума и мениер атаката края на 2019 ме прати на ЯМР.
Добре е да се мине през ЯМР. не съм чула до сега такова твърдение, че засилва шума.

# 829
Така е, аз настоявах за такова изследване безброй пъти, но никой не ме изпрати. Аз не мога да си го самоназнача, за съжаление финансовите възможности са ограничени. Тотално ме мотаят и неглижират. Препоръчайте ми по възможност специалисти, които биха обърнали внимание и биха назначили още изследвания. Била съм при какви ли не доктори на частно и с направления, включително работещи във ВМА и Александровска, но никой до сега не се е интересувал особено от проблема.

# 830
  • In the light side of the Moon!
Така е, аз настоявах за такова изследване безброй пъти, но никой не ме изпрати. Аз не мога да си го самоназнача, за съжаление финансовите възможности са ограничени. Тотално ме мотаят и неглижират. Препоръчайте ми по възможност специалисти, които биха обърнали внимание и биха назначили още изследвания. Била съм при какви ли не доктори на частно и с направления, включително работещи във ВМА и Александровска, но никой до сега не се е интересувал особено от проблема.

те по принцип докторите не се интересуват много.
"хапче няма за тинитус, ще трябва да свикнеш" ....Angry

# 831
Чудя все пак дали е често срещано едното ухо да бучи, а другото да цвърчи, или по-скоро повечето страдащи имат еднакво пищене в двете уши.

# 832
  • София
Бях при д р Ангов, но прегледа включи измерване на слуха и до там. Оплакването ми беше звук като зън..зън в ляво ухо, на моменти - трае по няколко секунди и пак. Прати ме на ушен лекар, той с фуния погледна ухото и нищо…Попитах някакви изследвания дали мога да направя, нямало нужда. И в момента ухото ми звънти.. Кой по ред доктор да посетя…?

# 833
Чудя все пак дали е често срещано едното ухо да бучи, а другото да цвърчи, или по-скоро повечето страдащи имат еднакво пищене в двете уши.

Аз съм с такъв тинитус от 4 години  , лявото ми ухо бучи ,а дясното пищи . Отначало ми запищяха и двете уши ,след това лявото спря и след време забуча ,а дясното си пищи . Срещал съм и още няколко човека в темата със същия шум . Бученето ми  е много променливо , може изобщо да не бучи ,но може и много да бучи и е адски дразнещо . Общо взето съм го забелязал ,че се влияе от кръвообръщението бученето , ходил съм на ЯМР на врата и главата с констрастно вещество ,също така и при Аджибадем Сити Клиник при Проф. д-р Иво Петров и много обстойно ме гледаха с контрастно вещество и не установиха никаква патологична причина във кръвоносните ми съдове на главата и врата и от там вече се отказах да ходя по болници . 4 години съм ходил къде ли не и никакъв резултат ,само харчене на пари и празни надежди . Единственото ,което ми остана като съмнение за причината е че на моменти ми пада кръвнот на 110 на 80 или 105 на 70 при положение ,че винаги съм бил с високо кръвно  130 на 90  . Кафето много ми влошава бученето в ушите и съм го спрял ,някой път се решавам да пия по 1 на ден ,но нещата се влошават и го отказах тотално ,някой път ако мн ми се до пие само тогава си позволявам 1 . Но като цяло бученето  е в пъти по-гадно от пищенето с него се свиква Simple Smile

П.С. Може и да е свързано с врата ,защото когато ми се усили бученето ме схваща врата горе високо в тила . Съшо ми се е случвало някой път изобщо да нямам бучене ,лягам си и по някое време се събуждам с бученето и схванат врат.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 19:30 от ianiovski

# 834
Бученето определено се дължи на промяна на кръвопотока,  макар изследванията да са в рамките на нормалното. Увеличава ви се и след хранене без значение вида на храната? При мен е така. Когато за първи път отидох на лекар заради това оплакване, той ме попита по принцип какво ми е кръвното? Ами от къде да знам, никога не съм си го мерила. От както го меря е в приемливите за възрастта граници, но може би някога е било ниско, кой знае?! От няколко дни цвърченето в доскоро "здравото" ухо се превърна в силнохпищене, а няма причина. Кафе не пия, както и други стимулиращи нервната система течности и храни. До кога ще е това усилване, се питам?! Това не е живот.

# 835
След пиене на алкохол същи ми изчезва  ,а имате ли болки във врата ? Според мен си направи ЯМР с констрастно вещество . Напълно те разбирам как се чувстваш ,но освен да се примиряваш до колкото е възможно и така . С яд и злоба и защо точно на мен се случва няма да се получат нещата . Не казвам ,че и аз съм го преминал този етап ,но просто се чувсвтвам безсилен към това нещо и се примирявам до колкото мога ......
Иначе не ми се увеличава след храна ,дори някой път ми изчезва .

# 836
  • София
Яновски, болки във врат и оттам даже в тила имам периодично вече няколко месеца. Не зная кога и защо се явяват. Шумът в ушите ми почти изчезна. Появява се рядко, едва едва като далечно пулсиращо звънене, но аз съм доказан бърнаут. Вси повече си мисля, че при мен това е коренът на проблема.

# 837
След пиене на алкохол същи ми изчезва  ,а имате ли болки във врата ? Според мен си направи ЯМР с констрастно вещество . Напълно те разбирам как се чувстваш ,но освен да се примиряваш до колкото е възможно и така . С яд и злоба и защо точно на мен се случва няма да се получат нещата . Не казвам ,че и аз съм го преминал този етап ,но просто се чувсвтвам безсилен към това нещо и се примирявам до колкото мога ......
Иначе не ми се увеличава след храна ,дори някой път ми изчезва .

Имам болки и ми е пернаментно схванат, но така си е от сумати години, а шумовете са от близо година. Когато за първи път се появи бученето, че и пищенето, започнах редовно да се мажа с масажни гелове от рода на Афламил и Магнезиево олио, ползвам и масажор, но така и не видях промяна в интензитета на шума.

# 838
  • In the land of Never Never
Попаднах на една книга за лечение на тинитус с невропластичност (не знам дали се превежда така). Ето книгата, ако на някой му е интересно:
https://www.amazon.com/Rock-Steady-Healing-Tinnitus-Neuroplasticity/dp/1989603858
Имам я, ако някой я иска, ще я споделя. Сега започвам да я чета, не мога да дам отзиви.
Аз правих една програма, на този сайт: https://www.seekingbalance.com.au/
Това е една австралийка, програмата е доста скъпа, нещо над 2000 долара, нещо подобно се казваше - Рок Стеди, отказах се, но имаше някакъв вариант за една седмица, пращат ти имейли седем последователни дни, и правиш занимания по тях за около час. Тя беше 50 долара, направих тази.
Общо взето, беше по овладяване на тялото, прехвърляне на усещанията от главата към тялото, което намалява фиксацията към шума, от този сорт. Няма лошо, това е най-важното може би, човек може да го постигне, ако реши, но не е нещо необичайно. Повечето хора се нуждаят от някаква подкрепа, някой да ги ръководи, особено в началния етап, когато стресът е най-голям и се чувстват объркани какво да правят. Така че е полезно, особено ако търсиш начин да се отървеш от натрапчивото фиксиране върху проблема.

# 839
  • София
Гликоза, за същата става дума. Ако искаш книгата, ти я пращам веднага.
Накратко невропластичност е да се създадат нови невронни пътища и да се използват те. Иначе старите, които създават проблеми, не могат да се разрушат. Но може да се зарежат и да се използват нови. Нещо такова. Има резон в смисъла на тинитус.
Аз се сдобих с много книги за mind-body и други подобни, но практикувам хаотично. Самото приемане на идеята също променя нещата. Почти всички считат, че проблемите mind-body са игри на мозъка, така че когато съзнателно внесеш нова идея, той взема че се засрамва хаха. Аз още не мога да реша точно коя система да следвам. Ще реша до края на лятото, че сега ми е много лежерно.

Общи условия

Активация на акаунт