Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 095
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 780
В Милгамата б12 е под формата на цианокобаламин. Ако има съществуващ дефицит, който може да се прояви като шум в ушите е препоръчително да се приема като метилкобаламин. Има такива изследвания относно тинитуса и терапията с б12.

Относно слушалките си слушам музичка и нямам проблеми, въпреки че при мен протече със загуба на слуха в началото. Още тогава така замаскирвах шума, защото ми беше много трудно да свикна.

И да, случва се да имам шум и в другото ухо. Но за това влияят и други странични фактори - емоционално, физическо състояние. Например като ми падне кръвното.

# 781
  • София
При мен пищенето е или в едното или в другото или и в двете, а звъненето винаги общо. Слушалки самата аз не обичам и не слагам.

# 782
В Милгамата б12 е под формата на цианокобаламин. Ако има съществуващ дефицит, който може да се прояви като шум в ушите е препоръчително да се приема като метилкобаламин. Има такива изследвания относно тинитуса и терапията с б12.

Относно слушалките си слушам музичка и нямам проблеми, въпреки че при мен протече със загуба на слуха в началото. Още тогава така замаскирвах шума, защото ми беше много трудно да свикна.

И да, случва се да имам шум и в другото ухо. Но за това влияят и други странични фактори - емоционално, физическо състояние. Например като ми падне кръвното.
Благодаря ти за полезната информация. Би ли ми препоръчала на коя марка да си взема б12 метилкобаламин? Не съм сигурен, защо доктора ми препоръча да пия б12 само 2 седмици, а Тебокана да го продължа 2 месеца.

# 783
  • София
Когато на мен ми препоръчаха Б12 докторката каза, че най добрият е на Солгар. Една таблетка дневно под езика. Не съм  питала за инжекции или спрей.

# 784
Аз имам 2 вида шум в ушите. Единият ми  е от дете. Внезапно пищене, което заглъхва в рамките на минута. Отключва се денем. Другият шум е коренно различен. Пулсиращо звънене в уши/ глава. Получавам го главно в съня си, призори. Също преминава, но по - бавно . Това се появи точно преди година след Ковид.
Явно вторият шум се отключва при заразяване от някакъв вид вирус. Вие казвате, че шумът се отключва и преминава, това означава ли, че има периоди в деня, в който нямате абсолютно никакъв шум?
Аз също съм чувал, че на Солгар продуктите са много качествени, именно на този производител си взех омега 3 добавка и най-вероятно ще си взема и вит.б12.

# 785
  • София
Да, по - скоро шумовете са ми рядкост. Но е ежедневно. И пак е ужасно неприятно. И се чудя до кога и дали да не ходя на преглед...

# 786
Аз приемам метилкобаламин В12  2  пъти в седмицата, защото не  усвоявам другата форма както и Фолиева киселина В9,доказано с изследвания но като цяло нямам дефицит та не винаги проблема е от липса на даден витамин. Хубаво е да се изследват нивата преди да се реши приема им особено за дълго.

# 787
Аз приемам метилкобаламин В12  2  пъти в седмицата, защото не  усвоявам другата форма както и Фолиева киселина В9,доказано с изследвания но като цяло нямам дефицит та не винаги проблема е от липса на даден витамин. Хубаво е да се изследват нивата преди да се реши приема им особено за дълго.
А можете ли да ми препоръчате добър специалист? Явно трябва да си запиша час и при някой друг.
Да, по - скоро шумовете са ми рядкост. Но е ежедневно. И пак е ужасно неприятно. И се чудя до кога и дали да не ходя на преглед...
Вашият случай е доста интересен, според мен е добра идея да отидете на преглед.

# 788
Най-добре се обърнете към личния си лекар и той да прецени къде да ви насочи.

# 789
Само след доказан дефицит чрез кръвни изследвания, иначе Солгар съм приемала и аз няколко месеца след изкаран ковид. И успях да си вдигна стойностите.

# 790
  • София
За да пия Б12 правих изследвания. Нямах дефицит, а стойности към долната граница.

# 791
Най-добре се обърнете към личния си лекар и той да прецени къде да ви насочи.
Това и направих, той ми даде направление за невролог, но ми каза да отида на отоневролог. След което се обадих до УНГ доктора, който ме хоспитализира и лекува и той ми каза, че след като не ми се вие свят,  нямам гадене, припадъци и т.н. не съм за отоневролог и да продължа да си пия тебокана и да очакваме подобрение.

# 792
Относно витамините говорете с личния си. Или на своя глава пуснете В12. Според резултатите се ориентирайте дали да търсите лекар.

# 793
Относно витамините говорете с личния си. Или на своя глава пуснете В12. Според резултатите се ориентирайте дали да търсите лекар.
Благодаря, ще си пусна такова излседване със сигурност.

Аз обаче се питам един въпрос, дали в България има специалист, който да е тясно специализиран в проблемите свързани с ушите? Доколкото ми е известно в други държави има такава професия аудологист, който се занимава с превенцията, идентифицирането и управлението на загуба на слуха, шум в ушите и дисфункция на системата за баланс и т.н.

В ютюб гледах клипчета в които се твърди, че най-добрият подход за справяне със симптомът тинитус е когнитивно поведенческа терапия, заедно със звукова терапия и това лечение може да се проведе от добър аудилогист. 

Тук в България има психолози, които предлагат  когнитивно поведенческа терапия, но не съм сигурен доколкото могат да помогнат с преодоляването на стреса от този симптом и дали има смисъл човек да тръгне в тази посока.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 10:17 от Ivaylo Tokiev

# 794
И аз да се включа в дискусията.В началото кат се появи моят шум март месец бях много изплашена,четях всичко по темата,пих тебокан един месец,милгама ,имаше някакъв ефект сякаш,но ми писна ,имах и пукане във врата ,болки точно в дясната част на врата,дясното ухо беше шума ,после и в лявото ,появи се и пискане което е по-гадно от шума ,но какво да ви кажа писна ми и спрях да му обръщам внимание,много ми помага забързаното ежедневие,спя на отворена врата и сутрин се събуждам от писукане на птички и съответно не чувам пискането ,но и то определено намаля с що при мен е свързано сякаш и със кръвното защото усещах едно огромно заглъхване и натиск върху тъпанчетата ,особено ако не съм се нахранила сякаш падане на кръвното и особено вечер си знаех ,ако усетя това напрежение и заглъхване значи ще ми пищят и през нощта .Смених и възглавницата с ортопедична,вратът също спря да пука,гледам да правя упражнения,да вървя,пека дясното ухо на слънце и гледам да не го мисля и определено от всички тези неща има ефект.Лек за това няма,ако няма намален слух е супер добра новина,защото се свиква с шума ,по-гадно е пищенето,наистина е добре да се избягва висок шум и също е важно спокойствието и хубавите преживявания. Моята лична лекарка ми каза,че е имала и случаи на прекалено вслушване в шума които пък така увеличават един вид шума.Моето мнение е ,че сме го имали и преди ,но по-слабо ,аз като тръгнах да споделям с други хора ,те ми казаха ,че покрай  мен са взели да си чуват шума ,а допреди това не са обръщали внимание. Храната не знам дали има значение,може би кафето ,не знам,аз не пия,гледам да се храня с полезни неща ,нямам намерение да изключвам нещо определено.
Това е от мен ,дано съм помогнала на някой!
П.с всяка зима съм с доказано ниски вит.Д и В12
За вит Д лекарката ми изписа капки вигантол ,а за вит В12 ми каза по едно варено яйце всеки ден

Общи условия

Активация на акаунт