Работа, CV-та, HR-и, съвети - 71

• 32 420
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
И аз мисля, че название е думата, подходяща да замени "лейбъл".
Както в Ексел са обозначени графите, така и тук има обозначение на полето.

# 136
  • Бургас
Понякога няма правилен отговор, а просто искаш да проследиш логиката на мислене и взимане на решение. Говоря за всичко извън практическите ситуации/ задачи, в които трябва ясно решение.
..................................
.............................................

Сега вече разбирам защо, когато имам интервю с ЧР успеваемостта ми е 0%. Аз съм много притеснителен и стеснителен човек и такива въпроси ме изкарват извън зоната ми на комфорт и ме стресират. Обикновено отговарям някакви неща, измислени на момента, които нямат нищо с това как бих постъпила в реалната ситуация. Котато интервюто е с пряк ръководител или човек, разбиращ от естеството на работата, успеваемостта ми е доста по-голяма, защото говорим само за технически неща и хипотетичните ситуации са свързани с тях.

И аз имам един познат голям омайник. Simple Smile винаги го вземат на някакви мениджърски постове. Е, не се задържа много на тях. И с жените много му върви Simple Smile

# 137
  • София
Само да вметна, че това не са СТАР въпроси, а са хипотетични - какво би направил, ако...
Стар въпроси са от сорта: разкажете за ситуация, в която сте надскочили очакванията към вас; разкажете за ситуация, в която сте имали повече работа, отколкото време да я свършите и как се справихте тогава; има ли някакво подобрение, което сте въвели, за да ви е по-лесна работата; разкажете за групов проект, в който сте участвали и е бил успешен и каква беше вашата роля в него.

# 138
Да, аз споделих какво аз съм питала извън структурираните и конкретни задачи. И не съм HR.

Ирене, аз обичам стеснителни хора. Различните характери дават баланс. Няма как всички в екипа да са алфа мъжкари (образно казано) и да не ми гръмне главата Blush

# 139
  • Бургас
Само да вметна, че това не са СТАР въпроси, а са хипотетични - какво би направил, ако...
Стар въпроси са от сорта: разкажете за ситуация, в която сте надскочили очакванията към вас; разкажете за ситуация, в която сте имали повече работа, отколкото време да я свършите и как се справихте тогава; има ли някакво подобрение, което сте въвели, за да ви е по-лесна работата; разкажете за групов проект, в който сте участвали и е бил успешен и каква беше вашата роля в него.

Да, разбирам разликата между двата типа. Аз говорих събирателно - за хипотетични ситуации и за реални случили се ситуации. И в двата случаи ми е стресиращо.

# 140
Irene Adler, за различни позиции ти трябват различни по характер хора, независимо от познанията им в конкретната сфера. Примерно за project manager, който трябва да гони срокове, да изисква изпълнение, да действа като посредник при конфликти, човек, който се стресира лесно и е по-срамежлив, не е подходящ. В работа, в която се изисква прецизност, задълбочени специализирани познания, някой с организационни умения, но пък по-повърхностен и търсещ постоянно светлините на прожектора също няма да е подходящ. Такива въпроси обикновено дават насока именно за темперамент и начин на действие.

# 141
Здравейте, бях писала и преди във форума, в период на търсене на работа съм и имам възможност за НСИ, но  като младши експерт, където парите не са много. Въпросът е, че позицията ми харесва, има и доста какво да се научи, но разходите ми е поти невъзможно да покривам с доходите от тази работа. Атестация ще има вероятно след година. Друг вариант, за който мисля, е да съчетавам тази работа с още една, която да е дистанционна. Какво е Вашето мнение, някой има ли опит с такъв случай, мислите ли, че би се получило с двойна заетост ? Чудя се дали позицията си заслужава за тези пари.

# 142
Някои държавни длъжности имат рестрикции относно упражняването на друг труд, освен съответния за позицията, изцяло, или в зависимост от естеството му.

# 143
  • София

а очакваме - имаше ситуация, в която трябваше да изпратим оферта до вечерта, а нямахме цена за еди какво си, затова аз се обадих тук, писах там, проверих в инернет, намерих еди какво си и предадохме офертата; в резултат успяхме да подпишем договор.

И? Дали точно така се е случило, може ли някой да каже? Ако съм сладкодумна и искам да се направя на велика, мога да ти изкарам, че едва ли не фирмата върви благодарение на мен..../примерно/. Смятам, че точно такива, които се хвалят и разказват с подробности не са най-добрия избор. Ама вие си знаете, де....

Интервюиращите не са идиоти и обикновено зацепват, че става дума за сладкодумник без покритие... особено ако са взимали много интервюта...

Не е нужно човек да изпада в подробности “този това каза, оня от тази врата излезе-влезе...” Въпросът е как се подхожда към дадена ситуация. Може подходът да е бил грешен, но кандидатът да си дава сметка за това и да умее да си прави равносметка така, че да поправя нещата и да е гъвкав...
няма напълно верен или напълно грешен отговор. В различни екипи различни подходи биха се харесали.

# 144
Не съм ви чела няколко дни. Да се изкажа за анкетата за социалните придобивки. Бих разделила бонусите за Коледа и Великден, според мен доста хора получават само от първите. Или примерно коледен бонус и отделен отговор "великденски/други". Други идеи - коледно тържество и/или подаръци за деца на служители; еднократна сума при раждане на дете / брак / смъртен случай в семейството (това май се среща само където има синдикати и КТД ако има значение и ако не бъркам). Относно ваучерите за храна, винаги съм ги вземала като част от договорената заплата, а не като допълнение над нея, та не ги считам за придобивка.

# 145
Здравейте, някой може ли да препоръча онлайн или дистанционни курсове за търговски представител или други подобни в областта на продажбите?

# 146
Здравейте, това изглежда ли ви надеждно?
https://www.facebook.com/job_opening/802945656782459/?source=share

# 147
Не !
Ще правиш безплатна реклама на някой си.

# 148
Зависи какво разбираш под "надеждно". За мен нищо, което обещава допълнителни доходи, не е надеждно. Дори е пълна загуба на време. Занимавала съм се с подобни глупости, когато бях по-глупава (или когато нямах по-добри възможности) и го казвам от опит.

# 149
  • Бургас

В България дропшипинга не е много разпространен и не се печели почти нищо  от него. Най-малкото трябва да имаш собствен сайт и да разбираш от дигитален маркетинг.

Общи условия

Активация на акаунт