Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 60

• 43 490
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
Бенчита, вероятно и тсх е спаднало, и т3 е в добра норма, след като се "хвалиш". 😁😜 То си е за хвалба. Времето се затопля, дойде пролетта. Всичко в реда на нещата.

# 181
bongo, честно казано съм свикнала МЦ да ми идва точно на деня.. Затова не знам дали е точно хвалене или лека тревожност 😁
Но да кажем, че се чувствам добре 🤗😊
Скоро като пусна изследвания, ще покажа е ще коментираме.

# 182
Привет!
Влизам за да попитам за мое близко момиче:
ТСХ - 0.05
ФТ4 - 41 (12-22)
МАТ - 193
На какво ви приличат тези резултати? Базед? Препоръки? Предстои и преглед, но няма да е скоро.
Благодаря предварително!

# 183
Определено е хиперфункция, а дали е Базед, ще кажат на прегледа. Препоръка - максимално скоро да посети лекар.

# 184
За Базед трябва да се пусне Трак, предполагам и на ехограф трябва да се погледне.
Препоръка-терапия от лекар.

# 185
  • София
Здравейте! Моля за помощ! Това са ми изследванията на щитовидната.

Преди да отида на ендокринолог ми се иска да пусна всички други изследвания, които биха били необходими за диагнозата, че не ми се разхожда по болници в това време. Та, освен йод и вит. Д  какво според вас е добре да изследвам предварително?

# 186
Диагнозата и от тук се вижда - Хашимото т.е. автоимунен процес и  понижена функция на жлезата.

Но въпреки това е хубаво да проверите както сте решили вит.Д, пуснете и вит.В12 и желязо често това са дефицитите при нашето състояние.

# 187
TSH-9.11? Какво следва от тук нататък? Имам често сърцебиене ,бледа кожа, сухота в устата ,косопад и много се изпотявам ,което е нетипично за мен. Не искам да пия хормони. Какво е помогнало при вас в такива случаи?

# 188
Vesence, трябва да пуснеш и останалите хормони (TAT, MAT, FT3, FT4), за да се добие пълна представа. Така като гледам високия ТСХ, пиенето на хормон е неизбежно. Друго няма да помогне. А всички изброени симптоми са характерни за Хашимото.

# 189
Бенчита, преди време мисля ,че ми бяха пускали ТАТ и МАТ обаче не мога да си намеря резултатите .Нещо ми върти  някаква цифра около 200 ,но говоря наизуст. Може би ще трябва да ги пуска отново. Ако си намеря резултатите, ще ти ги снимам.

# 190
За Базед трябва да се пусне Трак, предполагам и на ехограф трябва да се погледне.
Препоръка-терапия от лекар.

Може ли линк към темата с Базед?

# 191
# 192
Благодаря, Леми! Девойката ще ходи на лекар другата седмица, но малко да почете, че нищо не знае за това. Purple Heart

# 193
  • София
Бенчита, преди време мисля ,че ми бяха пускали ТАТ и МАТ обаче не мога да си намеря резултатите .Нещо ми върти  някаква цифра около 200 ,но говоря наизуст. Може би ще трябва да ги пуска отново. Ако си намеря резултатите, ще ти ги снимам.

Фт3 и ФТ4 също трябва да се изследват.

# 194
ФТ3 и ФТ4 май  не са ми пускани. Може би ще изчакам да мине създалата се ситуация и ще действам.

Общи условия

Активация на акаунт