Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 60

• 43 175
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Имунитет се засилва с правилно хранене, с примерно храни богати на витамин ц като цитруси, киви, горски плодове, броколи (на пара), храни богати на цинк като нахут, леща, боб, тиквени семки, кашу, храни богати на селен като бразилски ядки, слънчогледови семки, пълнозърнест ориз, добри нива на витамин д и б12 също подобряват имунитета.
От всичко това, само подчертаното е вярно. За останалото, няма никакви доказателства, само консенсус на хора, докарали със съветите и директивите си, до текущото здравословно състояние, мнозинството от хората на планетата.

# 136
Здравейте! Бременна съм в момента в 22+3 г.с. и имам Хашимото, открито миналата година. От началото на бременността ми вдигнаха дозата на хормона Еутирокс на 100мкг. ТСХ засега е прекрасно 1.24. Имах проблеми със скъсена шийка на матката и ми направиха серклаж, съответно ми изписаха още някои лекарства. Знам, че определени лекарства трябва да се пият след определен часови интервал от приемането на хормона, но не съм сигурна за моите. Моля, някой, който има информация по въпроса да се включи.
Трябва да приемам Еутирокс 100 мкг, Магнерот 3х2, Утрогестан (прогестерон) 3х2, Но-шпа 3х1, както и антибиотик и пробиотик. Антибиотикът го пия в 13:00 ч. на 12 часа х 1, а пробиотикът чак следобед. Въпросът ми е относно магнезия, прогестерона и но-шпато. Колко време след еутирокса трябва да приема първата доза? Благодаря предварително на отзовалите се!

# 137
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Прогестеронът пиеш ли го?

На мен ми изписаха меки капсули за орален прием и ми обясниха да си ги слагам във влагалището, за да действа на “ място” и да няма странични ефекти. Слагат се вечер преди лягане, за да стоят вътре по-дълго.
Аз бях рискова бременност. В Германия съм.
Та, ако решиш, предполагам, че при локална употреба, няма значение колко време след хормона 😊

# 138
Прогестеронът пиеш ли го?

На мен ми изписаха меки капсули за орален прием и ми обясниха да си ги слагам във влагалището, за да действа на “ място” и да няма странични ефекти. Слагат се вечер преди лягане, за да стоят вътре по-дълго.
Аз бях рискова бременност. В Германия съм.
Та, ако решиш, предполагам, че при локална употреба, няма значение колко време след хормона 😊

До преди серклажа и аз го слагах вагинално, но сега поне 2 седмици трябва да го пия, за да пазим влагалището от инфекции, тъй като е по-предразположено заради серклажния конец към бактерии и инфекции

# 139
Спазвай ориентировачно отстояние от 4 часа от еутирокса.

Ако пиеш антибиотика в 13ч и е на 12 часа пий пробиотикът в 19ч. Така поне някаква част от него оцелява.

# 140
  • Столичанин ама не в повече :D
Имунитет се засилва с правилно хранене, с примерно храни богати на витамин ц като цитруси, киви, горски плодове, броколи (на пара), храни богати на цинк като нахут, леща, боб, тиквени семки, кашу, храни богати на селен като бразилски ядки, слънчогледови семки, пълнозърнест ориз, добри нива на витамин д и б12 също подобряват имунитета.
От всичко това, само подчертаното е вярно. За останалото, няма никакви доказателства, само консенсус на хора, докарали със съветите и директивите си, до текущото здравословно състояние, мнозинството от хората на планетата.
Отново виждам нелогичност, първо признаваш, че твърдението, че имунитета се засилва с правилно хранене е вярно, след това пък го отричаш, щот нямало никакви доказателства (което всъщност не е така, макар, че не е нужно дори човек да търси хиляди изследвания, а да почне да мисли и разсъждава), проблема е не в даването на съвети, а в тяхното спазване, защото ако хората се хранеха повече със храната предназначена за човека като животински вид, тогава нямаше сега да се притесняваме от пандемии и т.н. Някой замислял ли се е защо точно Италия е на второ място с най-много заболели, като се има предвид, че това е западноевропейска страна с развито здравеопазване, тоест причината няма как да се търси там, както би могло в други страни като примерно третата Иран  (която пак е с двойно по-малко болни). С кои храни са известни италианците? Пица и паста - рафинирани храни с почти никаква минерална и витаминна стойност, консумиращи се обаче в сериозно количество и мащаби. За съжаление, човек неосъзнал връзката между храненето и здравето (каквито са повечето хора) трудно би направил тази асоциация.

# 141
  • София
Здравейте, влизам, за да се оплача, че тези дни усещам доста стягане и напрежение.  Бях  на ехограф - нодозна структура на жлезата - уж нормално, имам възли и кисти, но аз се притесних и от тогава, явно от стрес, усещам това напрежение в жлезата. Пия 0,25 мг еутирокс.

# 142
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Немците са на едно от първите места по консумация на захар, хляб, бира.

Даже скоро бях потресена от наглостта на една реклама за паста за зъби:
Понеже се консумирала много захар, било важно да се мият зъбите🤣
За намаляване на консумацията никой не мисли.
Къде е тогава логиката от Италия?

# 143
Хайде да не го обръщаме пак на дискусии за храната. Консенсус няма да постигнем.
Всеки да се храни както намери за добре, да си следи състоянието и симптомите и да си вади изводи за себе си как му действа едно нещо или друго.

Иначе няма противоречие в поста на Миоки. Имунитет и храна са свързани, но тя не е съгласна с цитираните храни.

Но отново, нека не влизаме в дискусии за храна. Безсмислено е и не е по темата.

# 144
  • София
Във връзка с тази статия https://dnes.dir.bg/obshtestvo/izdadoha-zapoved-koi-zarazeni-s-c … mashna-izolatsiya

ние в тази група ли попадаме? :

"лица с придружаващи заболявания или имунокомпрометиращи състояния, независимо от клиничното протичане на заболяването;

# 145
  • София
Здравейте, предполагам, че има и други като мен издирващи Вигантол - днес успях да си взема един от Софармаси. Продават, но само с рецепта. И май само по един, но за това не попитах - един за сега ми стига.

# 146
И аз трудно намерих Вигантол.Купих и Вит.С.И сега станаха толкова много добавки,че през 1-2 часа все пия по нещо.

# 147
  • Столичанин ама не в повече :D
Хайде да не го обръщаме пак на дискусии за храната. Консенсус няма да постигнем.
Всеки да се храни както намери за добре, да си следи състоянието и симптомите и да си вади изводи за себе си как му действа едно нещо или друго.

Иначе няма противоречие в поста на Миоки. Имунитет и храна са свързани, но тя не е съгласна с цитираните храни.

Природата не я интересува, кой е съгласен с нея и кой не, а само кой спазва нейните закони, единствено тези които го правят ги дарява със здраве и дълголетие, и в това отношение е напълно безкомпромисна.

# 148

Природата не я интересува, кой е съгласен с нея и кой не, а само кой спазва нейните закони, единствено тези които го правят ги дарява със здраве и дълголетие, и в това отношение е напълно безкомпромисна.
Уили ме е разбрала кристално ясно.

Аз не споря кои храни са правилните и кои не в горният си пост. Казвам, че няма доказателства за тези които масово се смятат за правилните, че са такива. Има само консенсусно мнение което не е доказателство.

С други думи, подчертаното е вярно, останалото спекулации, не факти. Само толкоз.

# 149
  • Бургас
Моля за съвет. С Хашимото съм, но освен това с много нисък феритин 13,91 - реф.ст. от 13- до150. Желязото е високо. Как да вдигна феритина ? Предполагам косопадът ми се дължи на това.  Миналата година на изследвания феритина беше 17 с реф.ст. от 13- до 150 т.е пада главоломно.

Общи условия

Активация на акаунт