СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 12

• 37 050
  • 816
  •   1
Отговори
# 780
Дават сам9 някакви идеи. Чух по ТВ за предложение- часовете предназначени за консултации, да се ползват като редовен час( не гарантирам, че точно съм разбрала информацията).
Да, бе, да, само това остава. А и часът за консултация е един седмично и е за всички паралелки. Математика и БЕЛ имат всеки ден. Колко месеци трябват, за да се наваксат пропуснатите часове и да се вземе материалът на консултация?
Лично на мен ми е леко безразлично. Специално по математика не очаквам нищо от училищната подготовка. Гърчът е вкъщи.

# 781
Не можах да чуя добре, защото вечеряхме и дърдорехме.Simple Smile

# 782
  • София
През 2007 е имало 40 дни учителска стачка и не се е отучвало нищо.
А сега 1 седмица повече от обикновено даваните грипни ваканции.
Айде нЕма нужда да отлагат....

# 783
За пореден път се убеждавам, че моето дете е извън всякакви страсти и вълнения около НВО. Дори не беше разбрал, че днес има пробен изпит по математика.
Тази сутрин се чудехме дали да пропусне курсовете заради грипната епидемия, та реших да видя какво ще учат  по математика, за да му го обясня вкъщи. И така разбрах, че имат ПИ...
Няма такова спокойствие.
То не че и аз не съм за порицание, защото нищо не следя, но все пак си мисля, че е негова работа това.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 08:38 от Amanda.D

# 784
Нашата класна е по математика и тази седмица използва часа на класния за допълнителна математика. Но е само един час. Пък и като се появи короната може трета епидемия да обявят. Та... Неприятно става. Здрави да сме само!

# 785
Аз не знам дали на курса не са напред с материала, но като му давам стари НВО, обикновено оставя по една задача най-много с мотива,че е с още невзет материал. Неравенства казва, че не са учили, но и по тях решава нещо с предположения как е.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 13:54 от Amanda.D

# 786
  • Някъде в Европа...
https://www.standartnews.com/balgariya-obrazovanie/nyama-da-udlz … gripa-416837.html

Ще си отидем по плануваните почивки спокойно 😁😉😉😉.....ама и материал няма да отпада 😒

# 787
Оффф, да се свършва с това НВО, че на въртоглави ни направиха.

# 788
Любимо ми е това преструктуриране на материала, а най-любимо "учителите знаят как да обединят две теми в една". Просто разкош. Отделно колко понеделници изгубиха есента заради празници и избори.

# 789
На мен ми хареса това с "индивидуалният подход с оглед спецификата на класа". На нашите учители индивидулизма им е много силна черта Sunglasses

# 790
Най- силната, да...

# 791
Сега стоя и се моля и детето, и учителите да са здрави следващите седмици..
До средата на април съм под голямо напрежение в офиса и как ще успея да следя и младежа какво е разбрал и какво не с това бясно препускане, което се очертава

# 792
  • у дома
Моето най после направи един цял ПИ по бел-тест 4 от книжката с ПИ на Педагог-като цяло времето ца 1та част му стигна на косъм за разлика от математиката, където доста му остама като време...Ако може да го кжмбинирам с някоя девойка на кжято ро бел времето й е предоснатъчно,а по мат не стига ще е сепер,ама не може. Тръшка се на чостта с откриванено на грешките защо трябва да я преписва и де факто това му изяде време,ако трябва да превръща постоянно телБотирани листове абсурд да му стигне.Иначе 1 грешка на 1 въпрос и още 1 за мен е достатъчно-плеразказ и теза ще ги нося на една приятелка,която е учителка по бел-очаквах да е по-зле работата с нашето нехайство  с подготовката по бел,но съм доволна.Ама на НВО не очаквам чудеса де...

# 793
А моето пък най-много обича задачата с редактиране на правописни грешки. Досега никога не е правил грешки на ПИ на това. Не го мързи да пише, но задачи го мързи да решава, те са безсмислени...Колко са различни всички. ... Хубаво е да можем да ги комбинираме:satisfied:
Аз си взех отпуск до сряда. Ще го потормозя вкъщи.
След като  днес го върнаха от ПИ по математика,  защото според административния персонал в школата детето е  болно, тъй като е пропуснал БЕЛ, ще трябва да наваксваме със задачи за упражнения. Много се вбесих, по едно време емоционално бях решила да сменяме школата.  Проблемът е, че той не иска, защото бил свикнал с децата.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 19:41 от Amanda.D

# 794
И Моника най- лесно и бързо се справя с откриването на грешки, но я помръзва за преразказите.

Общи условия

Активация на акаунт