КГБ = Клуб на Готините Баби - 200.

• 53 347
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Мери, дай кройка. И връзката ластик ли е?

# 226
Мери, дай кройка. И връзката ластик ли е?

Ластик е, само че е тесен за кукленски дрехи. Кройката сама правих. Ще ти я снимам, ама какво ще й разбереш, не знам. Това е детският размер.

# 227
  • София
Супер е. Мерси много. Ще докладвам.

# 228
https://www.facebook.com/MaeRinDIY/videos/204031037332013/?t=143

Подробно описание на ушиването на маски и който има фейсбук ще го види.

# 229
  • София
ВАЖНО!
Момичета, има ли желаещи да се включат в инициативата на Социално министерство - горещ телефон за успокояване на разтревожени хора. Така и така си стоим у дома, ето как можем да бъдем полезни. Ще ни направят инструктаж. Нужни са 3 имена и телефон за връзка. Хайде да помагаме!

# 230
  • Кубрат/ Пишурка
Ами добър ден!
Преди малко се върнах - ходих да си платя кабелната и интернета, че както съм в къщи само това ми липсва - да ми спре ТВто! Хора, колкото искаш по улиците! А опашката пред аптека Марешки беше.....ама пускат само по двама! Обаче стоят през метър разстояние  Laughing Понапазарих най-необходимото и ето ме пак у дома. Та в Кубрат няма май разтревожени хора!
Диде, повече ми харесва тази маска от сутиен - става по-бързо и лесно! Става с изрязване на страничните части и залепване ( или зашиване ) на презрамките:

# 231
Римарче, заповядай, за маски
https://www.craftpassion.com/face-mask-sewing-pattern/

Прибрахме се, доста задачи свършихме - покупки, аптеки и т.н
Навсякъде става бавно, чака се отвън, дълга колона, хората на разстояние един от друг, положителното е че вътре в хранителните магазин няма много хора, пазари се спокойно, на касите не се чака.
Трябваше да напазарим - и седмичните покупки, и малко повечко от някои неща, та наистина тази седмица поне да не ходим до магазин и да се редим по опашки за едно или две неща.
Като цяло магазините са заредени.
Във къщи съм си следващите дни и мисля да си стоим изолирани у дома Simple Smile

Тук във Варна има все още отворени разни магазинчета, различни от хранителни /но добре че имаше, та да купя ластик за пустите му маски/
Салончетата за маникюр, фризьор и подобните са затворени.
В аптеките тук маски няма, спирт в една само камфоров,  в друга салицилов, ръкавици продават на бройка, дезинфектанти няма, уж очакват....

На обяд времето се постопли, слънцето приятно напичаше и наистина много хора щъкаха по улиците, като цяло нямаше обаче деца и ученици навън.

Фло, хубаво е че половинката ти се е прибрал, друго е да сте си заедно, макар и в отделни стаи Stuck Out Tongue а как е натъртеното?

Тъй, заседнах аз пред компа, пия си кафето и да обиколя да ви изчета навсякъде Hug ужас, какви са тия скапани сърца в емотките, и прегръдка няма  Hug  Hug  Hug

# 232
  • София
Мерси, ама не ме пуска.

Сега слушам, че карантинния период е 23 дни, а не 14 както нашите обявиха.

# 233
  • София
А пък аз преди малко се прибрах. Отскочих до Пинакотеката в Милано. Wink Разходих се, погледах, послушах музика, приятно беше. Стига съм мислила за разните му вируси, дезинфектанти, маски, каски, ръкавици...
Днес се записах в доброволческата група за работа с изплашени и тревожни хора. Още не са ми се обадили, за да получа инструкции. Моя състудентка вече работи - по 1 час дневно. Дано успявам да ги успокоявам. Ето, разговорът пак се завъртя около короната...
Как я карате, момичета? Я разкажете, да обменим опит. Днес си разясняваме правилата с гаджето. Той се разхожда без маска, а маскираната съм аз. Спазва определената му територия, че иначе война ще водя, ако наруши границата. Движението около нашия блок определено е рехаво.
Съветвам ви, да пообиколите галериите. Wink после ще се хвалим, колко картини сме видели по време на карантината.

# 234
Седя и си мисля, после само седя , пипвам оттук-оттам по нещо да не хвана паяджина.Изрязаха дървета , една черника с много клони вся прави боклук, сянка пазела , но и без сянка ще минат колите  им, сега ми падна.Въпросът  е с клоните ,много нещо , не е за мен ,щях да платя да ги оправят ,де за дърва де за боклука че много нещо ,но не сега,никакви контакти.Поне няма да пуснат листа, да стоят докато им дойде времето ,на царя бе 800 дни ,все ще стане за толкова.
Не скучая ,щото съм свикнала сама.Не се карам с никого ,щото няма с кого.Чист въздуп бол тъдява, книжки  и  филми, само плетка нямам за пред филм, може ,но иска да гледам и няма да стане сега.Никога по точно ще  е.То не ми трябва нищо плетено , да се намирам на работа  е.Маска нямам, само се моля  ако ще се разболявам ,да е оправено всичко.Да не ме търсят  из натур,клоните не броя.Малките са си вкъщата и лудуват ,ще ми се да ги поканя  и не ми се ще.Пратиха снимка как се скрили в едни кошове и ме питат виждам ли деца , ами няма.Не  е момент,че ако стане беля ще е моя вината, другият си сяда на д-то ,че и полети няма планирани въобще.Не си и мечтае за момента ,иначе все го тегли насам.Да мине и това ,все ще мине, НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА  казва една мъдрост.Боб си сварих, да си пръцкам насаме.Питка ще си направя ,само кучетата са проблем с храната.Трябва да пазарувам и за тях.Диета им слагам -по две филии, криза  е.

# 235
  • Кубрат/ Пишурка
Жабче, как е при вас с короната? Нещо доста стресиращо го дават...

# 236
🙏❤🙏
                        😄😄😄

Внимание! Не искам да ви плаша и да създавам паника, но Световната Здравна Организация (СЗО), съобщи лошата вест, че се е появила нова изключително опасна пандемия.

🤔🤔🤔
 В света с бързи темпове расте количеството на здравите хора.
Те вече са стотици милиони в Китай, огромно количество в Италия и Европа и са милиарди по целия свят.

😉😉😉
Хората заразени с вируса на здравето са крайно опасни. Те не купуват лекарства в аптеките, не ходят по болници, не разговарят за болести, занимават се със спорт, хранят се здравословно и най-опасното е, че мислят самостоятелно.

😊😊😊
 Те се усмихват и почти винаги са в добро настроение. С това те нанасят огромни загуби на фармацевтичните компании и цялата огромна индустрия свързана със здравеопазването.

🥰🥰🥰
 Но СЗО съобщава, че вече са предприети мерки за борба с вируса на здравето.

ℹℹℹ
За да се предпазите от този вирус е достатъчно да гледате редовно телевизия, да слушате изявленията на правителството, брифингите на Националния оперативен кризисен щаб, да се поддавате на паника и внушения, да четете внимателно медиите и статусите в социалните мрежи и най-важното никога да не се усмихвате и да не вярвате в доброто.

👌👌👌
Тези предпазни мерки ви гарантират, че никога няма да се заразите от вируса на здравето!

# 237
  • София
И аз като Борянка - нямам проблеми със седенето в къщи. 12 г. работех сама в стая по цял ден. А и сега Пл е в къщи от Нова година, свикнахме си. Или си говорим, или си мълчим на различни теми. Провеждаме дълги видео разговори с Мрънчи и мама му. Следя си трейдърските новини, търгувам си - сега е златно време. Днес по обяд първо Пл., после  аз излязохме за по 1 час из квартала. Улиците празни, местния вмирисан Т маркет и той. Най накрая успях да инвестирам и аз в тоал. хартия - взех си пакет с 4 рола. Даже касиерката ме агитира да взема още, то не се знаело....
И крушка купих, Скъпия я смени след кратко пуфтене.
Така се отлага командироването на ЛА на Янка.
Свалих си бълг. книга - Затвори сърце. Ще видя какво чудо е сътворил т.н. Папи Ханс.
Фло, сетих се - ако си ходила на летището да посрещаш  гаджето - няма смисъл да се делите сега. Ако е имало нещо ти го е предал в колата. А какви са тия изплашени, тревожни хора? То като се плашиш по-зле става, срива се имунитета. Като ми каже някой - ПА имал. Ми много удобна болест - няма да работи, ще го носим на гърба си глезльото. Направо ми иде да взема сопата и да ги погна тревожните. Скатават се и използват да мързелуват - мое мнение.
Аз си знам, че като трябва нещо да се направи - стягам се и го правя. Каква паника -  няма безсмъртни, все от нещо ще се разтикаме.

# 238
  • София
Фло, ти ме уби направо. Точно той трябва да е с маска.

# 239
  • София
У нас е обратно, РИМАРЧЕ. Simple Smile Господ да ни пази, че ние едва ли... По някога си казвам, че каквото е писано да иде на глава, не ходи по дърветата. Е, не е лошо все пак и ние да помагаме на Господа. Simple Smile
Нямам нищо против да сме в карантина толкова дни, колкото е необходимо. Работа имам за много време-кротко и спокойно, без да бързам. За сега не ми е скучно. Не мисля да нарушаваме карантината.
ДОБИ, натъртеното така и не посиня. Все още ме боли, но вече е по-малко. Мажа се по 2 - 3 пъти на ден с Арника гел.

Общи условия

Активация на акаунт