КГБ = Клуб на Готините Баби - 200.

• 53 351
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Айша, аз съм пропуснала или недоразбрала 🤔
Вече не ходиш на работа ли?
Уж чета редовно🤔

А да си в къщи не е лошо.Аз вече свикнах.Скоро си говорихме с ММ на тема работа и аз му казах,че ако ме потърсят -заминавам веднага.
Той просто беше потресен,как ще си оставя рахата в къщи и ще отида накъде си някой да ме командва 😎😊
Та аз нямам проблем със стоенето в къщи.
Пазарувах,както всеки месец без излишни количества.Само малко повечко брАшно съм взела.
Днес ходихме до Чирпан да купим лекарствата на свекърите, да им платим сметките,да понапазаруваме.
Надяваме се да не сме им занесли някой вирус.
Прави впечатление малкото хора из града, спазването на определен брой хора в магазин и т.н.
Магазините заредени,но поограничават в количествата за пазаруване.
И по магистралата  автомобилите са малко.

Фло,дано бързо,бързо да отмине удареното.

А като имате ел.проблеми да ви пращам бат Павли?😎😉😉
То и аз ел.спец съм ,но повече теоретично😁😁😁

Хайде лека и спокойна  нощ за всички!

Мишо,Рижко и Грими 😊

# 241
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Вече спите сигурно , а аз на запис гледам предавания ,
които съм пропуснала днес. И преглеждам темата.
Яне , справяме се , паника няма. В града има двама заразени и в болница.
Тук всички спазват разпоредбите. Положението не е никак розово.
В столицата Мадрид е големия пик. От тази вечер
затвориха границите с Португалия , Мароко и Франция за 15 дни.
Могат да влизат само испански граждани , лица постоянно живеещи тук
/като мъж ми , който е във Франция и утре вечер трябва живот и здраве да се прибере
у дома/ , трансгранични работници и дипломати със служебни ангажименти и чужденци намиращи
се в неотложна ситуация.
До магазин , аптека , санитарен магазин , табак /тук цигари се продават само и единствено там/,
химическо чистене може да се отиде , но един човек от семейство.
Фризьорските салони бяха също отворени , но днес около обяд ги забраниха и ги затвориха.
Национализираха частни болници и хотели временно заради вируса. Не дай Боже да потрябват.
Като хотелите ще ги превръщат в болници. Надявахме се по рано да бяха въвели тези мерки ,
но .... На Санчес жена му и каталунският министър председател Тора са заразени , от правителството
също има заразени. В кола не може да се возят повече от един човек. Заводи за автомобили затвориха
за около месец. Банките остаат отворени , но призовават по интернет да се вършат операции.
Сметките ще се разплащат със закъснение или в срок , всеки да прецени кесията си. Кредити и подобни ще се отложат във времето , като няма да има наказателни лихви , а просто се удължава срока за изплащане според месеца/ите в които не са правени плащания. Дават безлихвени кредити за нуждаещите се , като изплащането ще започчне през 2021 г. Ако има съкратени или без доходи останали поради това , че сезона по хотелите не може да започне , ще се изплаща помощи. Мобилните оператори дадоха на хората безлимитен интернет и обаждания. Ние сме на безлимитен план за интернет и обаждания , та не ни касае , но много хора не са , а други са на предплатени услуги , та поне да са спокойни и да имат връзка без притеснения с близки и роднини. Много жестове се правят от фирми , компании и държава.  Горе долу това се сещам на първо писане хахаха. Общо взето всички сме по домовете и се чувстваме сигурни.
Днес докато отивах до магазин и аптека /всичко е заредено/ и срещнах непознати хора , които се поздравихме не със Здравей /Hola/ , а със Здраве за всички /salud para todos/. Много впечатлена останах.
Това е , лягам и аз.

# 242
  • София
Честит рожден ден,Иха! Да си здрава,щастлива и заобиколена от любимите хора и верни приятели!
           Добро утро,момичета!
  Жабче, благодаря за информацията,която даваш за положението в Испания.Дано Господ ни запази всички,че ние нямаме дисциплина и едва ли сами ще се предпазим! И тук въвеждат подобни мерки,но ние нали сме нация от умници,все си имаме свое мнение и не изпълняваме стриктно.
  Попаднах на много добри статии и ги споделям и тук,защото знам,че някои нямат Вайбър.Тези,които приемат лекарства за Хипертония,Диабет,бетаблокери и др.се заразяват по-лесно.Точно това и аз  не знаех.Който се интересува да прочете!http://covidresource-bg.org/?fbclid=IwAR0k2-Y-WulWmvofXloOt6ioyZ … 8F0lyCFstIRQo3oyQ
   Хубав ден ви желая!

# 243
Добро утро.
Да наобиколя местата за срещи Simple Smile .

Иха, да си честита!
Много здраве и много хубави моменти с близки и приятели да те чакат и за напред!

И това ще мине.
Само трябва да го изтърпим.

# 244
  • в малка спретната къщурка
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ИХА! ЩАСТЛИВИ ДНИ И ПРЕКРАСНИ МОМЕНТИ ТИ ЖЕЛАЯ!
Започнах да пиша, зарязах компа и сега се връщам отново.
Днес ще сме на мусака, след малко ще я залея и след това едни пиперки ще метна във фурната. Днес съм МАСТЪР ШЕФ, а утре ще се трудя.
Дидиа, аз също нещо не ми влияят хлорните препарати. Снощи легнах с дразнене на гърлото и сякаш бях пила белината. Днес съм добре, но ще видя утре как ще съм.
До после.

# 245

Честит рожден ден, Иха!
Здраве  и дълъг живот, душата ти е красива  и ми липсват пътеписите  на красиви места! Бъди щастлива баба , любима и във всяка отредена ти от живота роля!

# 246
Добро утро!И аз ,като Клечицата,да наобиколя местата за срещи.
                     Яжке,нищо не ми се чете и гледа вече.За това , след като си посвърша работата из къщи,се хоризонтирам на дивана с лаптопа и филмите.Гърбът ме заболя вече.
                       Иха,честит рожден ден!Здраве,здраве и пак здраве ти желая и всичко друго ,за което си мечтаеш да се сбъдне!

# 247
Иха, честита бъди, здраве, щастливи моменти за теб и близките ти!

Жабче, мерси за споделеното.
И тук мерки се вземат, ама дали се спазват стриктно?

Едно слънчице е напекло при нас, много примамливо изглежда и кани навън...
Гледайки през прозореца, доста хора виждам да вървят - дано са по неотложни дела навън

Ох, това го пиша от един час - мъничката ми се обади по вайбър та 50 минути се гледахме и си говорихме
Добре че са тези комуникации, иначе не ми се мисли...

Хубав ден и здрави да сте всички!

# 248
  • София
МИЛА ИХА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ, БОДРОСТ, СИЛИ И ДЪЛГИ ГОДИНИ ЩАСТИЕ С ЛЮБИМИТЕ ТИ ХОРА. НАЗДРАВЕ.

Минахме сутрешния тест за здраве - задържане на въздуха за 10 сек. До тук добре. Simple Smile
Ох, момичета преди малко яко се смях, та и с вас да споделя. Бабата, дето иска да ме "осиновява", ми звъни и ядно ми обяснява, че на ТЕЛК-а и пише - " Валиден за 5 години" Имало и посочен срок за обжалване, ако не е доволна. Пита къде да ходи и да се разправя. Успокоих я, като й казах, че за нея сега е опасно да се движи по улиците и институциите, да си седи у дома, а след 5 години ще го мислим. За протокола - сега е на 86. Ами на това му казвам - оптимист. Има си дългосрочна програма за живот и действие! Hands Plus1

# 249
Добре сие  жената и  психология на здравето не е учила,  а я прилага.Смешно ни  е, но бабето  се готви  отдалеч и това  е.Трябва да взема уроци от нея ,аз все казвам ,че съм готова ,пък каквото дойде е подарък и  добре дошло, с мерак го поемам.
Само да си довърша боядисването ,че много се проточи, но това са условията.Не съхне бързо боята.
Сега ще пикирам розови домати и после на обекта, че западно изложение и да напече и светне, нъмно ми  е.
Жабке, вие водите интересен живот там, само кафепиенето не знам какво прави.

# 250
  • тук, на мястото си
Честит рожден ден, Иха!
Здраве, здраве и пак здраве - това ти желая!

Малко в "обедна почивка" съм, после пак навън. Хладно е, в 10.30 часа имахме все още слана, на сенчесто място , но  значи не е била  слаба.
Яжке, благодаря за линка! Предпочитам да не чета, да не слушам и да не гледам. Започвам да усещам лъжи в изказванията им, особено за изследванията. Трима колеги на сина ми с оплаквания, нито изследвания, нито прегледи, нищо и разбира се в областния град няма болни, какво остава до малкото градче, за селата да не говорим. Те селяни - за какво им са.  За тока може и да правят 10 дни отстъпка, но телефоните трябва да платиш.
Надух ви главите, търкам буквите на клавиатурата.
Боряна, какъв сорт розови домати пикираш?

# 251
Сбъркала съм ,сорт "палава"(като рилата са) да готови и пикирах 30, има още, но кофички няма, пазя малко за "биволско сърце"  и някакъв Розали ли беше.Последните ще са направо навън , то има време да растат.Тази година без домати на ястъка, в сандъчета , да стават рано   и докато не са тръгнали болести.Май ще питам за кофички ,поръчах да ми събират , ще мия ръцете после и няма да се пипам.Но и така ще станат.Може в сандъчета , ама после креят като ги разбуташ.Много са, то не знаеш колко ще никне, но не ми се хвърлят, имам приятелки ,дето работят или ги мързи.То и светлина иска, времето бе слънчево и топло, нямаше да станат и за това повече семки пуснах.Не че не може да купя готов разсад, ще продават и  то евтино мисля ,че  и те са спрени от пазарите, но знам ли.С какво да се занимавам иначе.
И да ,пуснах по десетина семки чери някакво и  едни за сушене, те не искат много , за опитване да видя какви са. Останалите семена за догодина.Бе знам, че съм луда, ама ми харесва.

# 252
  • тук, на мястото си
Този Палава за първи път го чувам, сладък ли е?
Аз всяка година си сея Розова магия и един червен селски превъзходен Grinning,  от татко съм си го взела преди много години. Тази година сложих и розово Биволско сърце, какво ще стане не знам. Винаги ми остава разсад ама го раздавам да си го пикират, не са малки. Вместо кофички ползвам чашки от 200 мл, събирам по 24 в касетка.

# 253
Ще стигна  и до чашки сигурно, ми не щат бе , оранжерия  има една  и не ще да се занимава.Не ми се хвърля , розово биволско сърце  е, и другия розали, а палава видах на снимка, увиснал от плод корена ,като рила  е. не  е розов ,  хибрид  е.Имам пикирани рила и наслада и раздадох да си ги крепят .
Имам и  бяла шипка и едни ранни чушки , не пише сорт.Тях направо, но под найлон.Изморих се макар малко работа свърших ,утре пак  и да изпръхне, ще подготвя за ястъка , пипер ,чубрица , то целина и  праз  поникнаха почти и магданоз.Очертаха се ,но кое  не е не видях.Настаних си  ел печката на място ,но другата утре ще чистя , ръжда ,че влага там доста ,но няма друго място.Ще ми отнеме доста време,телена четка ,боя , съхнене и на място. Не мога наведнъж.и да боядисвам имам неща.

# 254
  • София
Земеделките, имам въпрос - да си сея ли вече семената от тученица в сандъчета?
Габката, да не съм на работа от началото на януари. Не си разбрала, защото не сме се виждали. Мислех да ти пиша ЛС, но защо пък да не е тук. Нямам какво да крия, но роб не искам да бъда.
Просто ми писна - заплатата трицифрена, не е актуаризирана от 2014 г, без да ме питат ме преназначиха в друга фирма/та губя и заплатите при пенсиониране/. От над година ми бяха увеличили и работата - от всички бензиностанции/3000 бр/,  който забравил да си поиска фактура аз да ги издавам и изпращам по мейла. Преди мене 2 души го правеха, но напуснаха.Ежедневното ел. банкиране си върви, инкасова дейност не спира.  В същото време по-младите ми колеги получаваха над 1500 лв. Като се обадех за пари - думите на Гл. счетоводителка и заместника и бяха "Ще бъхтиш, няма къде да ходиш - жена пред пенсия си." Не можах да отида за по-дълго време при  Ани като се роди Мрънчи. Тя малко се разсърди тогава. За всяка отпуска трябваше да треперя до последния ден дали някой ще иска да ме замества. Иначе приказките на офисния планктон бяха, че цял ден си клатя краката.
Ами писна ми и метнах заявлението. Започнаха с уговорки и увещаване. Предложението за заплата стигна крупните  1000 лв. Като попитах на седмица ли е се възмутиха. Можех да отида при Биг Бос в Двете кули/срещу Фло/, познати сме от много години и щеше да им свие сармите и да оправи фиша. Но предпочетох да се отдалеча без да моля.  Рано ми е за пенсия, но пък имам тр. стаж да продавам. От деня на напускането  го няма високото кръвно, не треперя, нощем не правя планове как по-бързо да се свърши работата. То работа и след мене ще има.
Сега си върша моите неща спокойно. За сега не търся работа, не ми е омръзнало да си седя в къщи. От няколко места разбраха, че съм свободна и отправиха добри оферти. Отложих с мотив - зимен грип и после Короната. Лятото ще го мисля, но пък вече не ми се слугува на прости хорица.
ПП - Борянка, видях тия домати палава. Цяла зима ги продават  в Лидл като домати на клонка, около 3 лв., вкусни са.

Общи условия

Активация на акаунт