Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 134
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • София, Bulgaria
Румка...няма нужда да си повтаряме новините.  Нали говорите за закъснели плащания от минали периоди...извънредното положение е от няколко дни и от няколко дни има хора в неплатена отпуска...Естествено, че са уплашени хората и усещат огромна несигурност, та кой не е...
Казах вече, че всеки случай е частен.
А за нашата работа, вярвай ми мога да правя разлика от генериране на бизнес и обслужване на бизнес.

# 451
Защо си си сменила картинката? Човек не може да те познае 😀😀😀

# 452
  • София, Bulgaria
Защо си си сменила картинката? Човек не може да те познае 😀😀😀
😘 нали уж пролет иде..

# 453
Това с изхвърляне на наематели е самоуправство от доста време. Има си канален ред който е доста дълъг във времето. Особено пък зимата си е мисия невъзможна. Кое се дефинира като зима не зная. Има достатъчно информация, може да се образовате. Хората които обясняват как са нещата ги обвиниха, че са нагли.

# 454
  • София
Имам чувството че на някои хора ще им е безпрецедентен кеф ако някой наемател послуша наглите им съвети и спре да си плаща. Нормална реакция, като все се гледа в чуждата паничка.
Аз пак повтарям - случи ли се нещо такова - действайте не по каналния ред Wink

# 455
Аз нагли съвети не давам. Чужди паници нямам време да гледам, моята си е достатъчно голяма. Аз като наемодател съм се запознал как стоят нещата, след опит с некоректни платци. Иначе за действията сте права.

И нещо по темата:
https://www.imoti.net/bg/novini/view/kak-se-otrazjava-situacijat … a-nedvijimi-imoti

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 14:46 от Stamatko

# 456
Разбира се, почна се със статиите им. Едно време четях през ден как цените растат и купувай народе. Факт, че цените растяха като нямаше нужда някой да пише през ден да ме информира...

# 457
Да, жалко, негативните прогнози се сбъднаха. Уж щяха да почват един строеж, ама нещо не слагат оградите.
Радвайте се, няма да има сгради да сгъчват пейзажа...

# 458
Тук до нас строят с пълна сила. Чак не мога да си отворя прозореца заради шума

# 459
Румка, то си беше ясно доста отдавна, липсваше само катализатор за рецесията. Който вече го има. Изчакайте с падането на цените на имотите, този пазар е донякъде интертен, ще е нужно някакво време на продавачите да осъзнаят, че не могат да продадат нищо и чак тогава ще почнат да падат цените. Всички пазари са яко надолу, всеки ден с по -11,12%. Индексът VIX пък достигна нива по-високи и от кризата през 2008-ма. Така че си правете сметка.

# 460
При предишната криза дъното на цените беше достигнато около 2 години след началото на кризата. 2008 приятелите ми се хвалеха колко изгодно са купили двустаен 50 кв за 70-80 хиляди, 2011 тристсйните бяха на тази цена.

# 461
Фактът , че падат толкова агресивно пазарите, ме кара да смятам, че много хора ще останат изненадани от последващата развръзка. 2008-9 са падали потепенно в рамките на година и половина, така че да се чудиш какво става и да не знаеш. Тука зверски сривове от по над 10 % на ден за седмици. И сега всеки наготово чака кризата при имотите, приготвил парите. Помнете ми думата, че нещата няма да се развият толкова елементарно. Просто няма как масите да се печеливши, очаквайки най-елементарната развръзка.

# 462
Интересно дали студентите се изнасят масово по родните градове или все още си стоят по квартирите?!?

# 463
Отдавна ви разправям, че от рентиерство на апартаменти (мечтата на средностатистическия Ганьо) богат никой не е станал....
Ядове и разправии за едното нищо на края.
Самоуправството е лоша работа, като те погнат полиция и прокуратура.....

Да струва си, ако човек отдава бизнес площи, като онази баба, жертва на имотна измама, за която даваха последно.
От бизнес сграда в центъра на София по 20 000 евро на месец наем. Grinning
Само, че на нейните 78 години, освен да ги трупа, нямало какво да ги прави жената.
На тия години едва ли на някои му се живее, пътува или харчи.....

# 464
  • София
Аз някой да е страдал от самоуправство, не съм чувала. Виж, от некоректни отношения много са пострадали.
Преди 3 дена написах, че кризата от 2008 ще ни се струва като забавление в парка пред това, което ни чака. Тогава предвидих 50% за година. Сега вече предвиждам 50% до края на лятото. След няколко дена като почнат да свършат и плодовете и зеленчуците ще почне бързо разпродаване на занижени цени. Днес във фейсбук вече 7-8 оферти ми изкочиха...
И помнете, че аз никога не съм била от черногледите...
Жалко че не засилихме и другия в Ман ли, щяхме да му вземем 85к евро...

Общи условия

Активация на акаунт