Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 128
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • София
За да паднат цените, този вирус трябва да вилнее още месеци, години...вие това ли искате? Айде да си изясним понятията.

Като гледам колко да доволни някои, явно да, точно това искат. Не знам дали се сещат, че при такъв сценарий ще страдаме всички.
Някои няма да оживеят да видят спукания балон, дето бленуват.
То е ясно, че в София няма да паднат под себестойност от да кажем 750евро за Младост. Обаче имаше нереални оферти от 1700-1800 евро за панелки. И се купуваха на поразия - ето това странно...

# 496
Като сме по цял ден вкъщи няма да има къде да си харчим парите и ще спестяваме за къщи => след кризата ще има голямо търсене и няма да паднат цените
Някои пазаруваме он лайн. парите вървят така или иначе.

Чиана, аз виждам спад от 10-15% ако кризата е 3 месеца. А тя ще е толкова Wink

# 497
  • София
Стискаме палци да си права, Лъки. На мен май ми дойде в повечко нервите покрай моя бранш.
Сега говорих с приятелка - купуват си тристаен в Овча Купел, утре подписват, явно инерцията ще си върви

# 498
  • София
Още не е дошъл пикът на вируса. И да ме прощавате, но не може да сравнявате това за колко време са се възстановили в Китай и за колко ще се справим тук. Просто не е реално, предвид това те какви мерки взеха и какви ние. Очаквам към есента да има сериозен спад в цените на имотите и наемите.

# 499
Ако не стигнем скоро пика,  а се задържи настоящата геометрична прогресия, няма начин математически нещата да се проточат до есента, освен ако вирусът не повтаря и потретва.

# 500
За да паднат цените, този вирус трябва да вилнее още месеци, години...вие това ли искате? Айде да си изясним понятията.
Искаш ли да се обзаложим? На една вечеря.

# 501
Истинският гейм чейнджър, поне за хората с планувана ипотека, може да дойде още в петък. Очаква се тогава НС да гласува промените в Закона за извънредното. Една от които е правото на работододателите да пускат служители в неплатен отпуск без тяхно съгласие...Те не че някои вече не го правят де, но ако имат и юридическо основание, играта свършва, никой не може да гарантира на 100 %, че извънредното няма да продължи една година, например...

# 502
Като сме по цял ден вкъщи няма да има къде да си харчим парите и ще спестяваме за къщи => след кризата ще има голямо търсене и няма да паднат цените

Като ни изпоуволнят масово , ще видим какво ще стане с пестенето. Никой не е застрахован. Ако продължи извънредното положение над 3 месеца, в което съм почти сигурен, жална ни майка.

# 503
Искаш ли да се обзаложим? На една вечеря.
Не съм баба Ванга, не знам. Надявам се, до 3 месеца да има утихване на пандемията.
Моля се за това!
Спад ще има, факт. Колко ще е драстичен зависи от периода на криза (вируса вилнее).
Подчертавам дебело, че сме много прост народ и може да  не успеем да се поучим от грешките на жабарите.
Бог да пази България!
Айде и Тексас.

# 504
Тексас/САЩ ако нещо ще ги спаси, това е, че къщите са отдалечени една от друга...и че затвориха барове и ресторанти.

# 505
Тексас/САЩ ако нещо ще ги спаси, това е, че къщите са отдалечени една от друга...и че затвориха барове и ресторанти.
и при вас напредва доста бързичко.
да дават ваксината, че много народ ще отиде зян.

# 506
Лъки, няма ваксина, която да я пуснеш без 2 г тестване

# 507
Само който пусна вируса има антодот, но няма да се издаде, пък и патент май няма.
Поне 6 месеца ще минат до откриване, тестване и пускане на ваксина на пазара.
В Китай ако са ги освободили от карантината и ако отворят границите, каква е гаранцията, че няма да пламнат пак?

В Андалусия било над 30 градуса.
Интересно там има ли случаи и умира това нещо от жегата...

# 508
Иран са на трето място по брой заболели, доскоро бяха и на второ. Мислиш ли, че жегата му влияе?

# 509
В Иран не е жега в момента. Всъщност в топлите държави няма много случаи.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 22:14 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт