Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 174
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Mini, ако е за собствено ползване, взимай го. При криза и спад, всички читави апартаменти ще се спрат от продажба.  Не знам в кой град си, но добри готови имоти от минимум година са голяма рядкост на пазара, дори и да имаш парите. Така че не изпускай шанса.

# 181
Ако сте си харесали вече и е за живеене, купувайте... Ако паднат цените, може и да не харесате дълго време

# 182
mokka, само за протокола, не бях аз с лихвите, но подкрепям мнението ти.

# 183
И аз съм ЗА купуването. Цените може да паднат, ама и хубавите апартаменти ще изчезнат. А и щом си с налични пари и го искаш за живеене, поне ще ги наместиш в нещо сигурно и ще имаш покрив над главата си каквото и да стане. Утре може да отменят парите и да ги заменят с купони, кой знае?

# 184
За София става въпрос, и е за живеене. Ох, малко ми дойде увереност, че като го купя, няма да сгреша,благодарение на вашите мнения! Абе доста се чудех, но сега реших. Благодаря на всички!

# 185
Имаш ли готовите пари и харесано жилище взимай разбира се!

# 186
Знам, че е риск и в двата варианта. Но трябва да избера единия... За това питам, чета мнения и разсъждения, за да реша окончателно. Аз клоня да го взимам.

По-добре купувайте, след като сте намерили желания имот и е за собствените ви нужди.
Сега е рисковано да се държат много пари в БГ банка или в къщи.
Пък и няма да загубите, продали сте на същите ценови нива, на които купувате.

# 187
И моето впечатление, което вече споделих поне 2 пъти, е че хората са се юрнали да купуват. Заради простотиите с курса на лева. Дори и панелки тотал щета се харчат като топъл хляб.
Това преди короната започна.
Според мен ще има последствия от короната върху пазара на недвижими имоти - кредитирането ще намалее, а за лихвите - не смея да прогнозирам. Цените съответно като минимум ще кротнат.
Пиша това с уговорката, че аз не съм особено добра в прогнозите Smirk

# 188
След Корона вирусът светът ще е в криза. Според мен -рецесия. Няма как да не паднат и имотите. Някои хора ще са измрели, други обеднели, трети забогатели. Отделно с еврото не знам какво ще стане...Сложна е в БГ обстановката...
@monii
ако съм на ваше място, и много държа да съм сигурна, че съм купила, и това ще ми даде спокойствие, купувам.
Но не мисля, че ще е печелившия вариант.
 Ако нямаше Корона вирус, казвам, да, 100%, купувай.
Когато има стегнация, и продавачите ще се скрият, има такива, които сега в пикови цени, излизат на пазара да продават, но не им е спешно, после няма да ги  има, ще чакат следващо повишение. И както са ви казали, тогава, на пазара ще са най-гадните апартаменти. Евентуално могат да се появят като продавачи, хора, които продават от нужда, те може да имат и хубави апартаменти.

# 189
Не след. Кризата Е ЕДНО с корона вируса и след като отмине епидемията еуфорията от облекчението ще поведе нещата нагоре. Те кризите винаги са в главите на хората, превъплъщения на очакванията и страховете, както възходите са превъплъщение на оптимизма и алчността.

# 190
Монни, за да купиш един имот, то трябва да си се "влюбила" в него.  Тоест с местоположение, етаж , разпределение да ти е на сърце.  И с такива мисли "да не се мина" при покупката можеш да откараш дълго, дълго време.  Тогава или губиш, или печелиш, ако цените паднат евентуално. Но кой може да предвиди. Всичко което се пише е само хипотетично. Аз залагам на първото чувство, което съм изпитала когато съм посетила дадено жилище.

# 191
  • София, Bulgaria
Ами да ви кажа, че мачът почна...

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 14:55 от tomeva

# 192
Все още има хора, които си мислят, че даже ще поскъпнат имотите, понеже щели да бързат да платят кеша за гнилата панелка..

# 193
В случая  човекът разполага с пари в брой, но да се купува в момента с кредит е безумно. Хем цената е доста висока, хем и лихвите ще се вдигнат най-вероятно. Тези които са купили например преди половин година на 2,7% нали не смятате че банката ще им запази този лихвен процент? Та идеята е като ще се вдига лихвата, поне жилището да не е надценено, че иначе брадвата става двойна.

# 194
Аз не виждам защо ще се вдига лихвата. Централните банки се чудат как още да ги свалят за да борят кризата, ама няма накъде по-надолу, а да се вдигат???

Общи условия

Активация на акаунт