ОС/AFK Чаатай Улусой, Хазал Кая, проекти и колеги - тема 509

• 25 771
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Привееееееет. Grinning
Сладък бебо и Ча на екран, сууупер.

# 676
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Привееееееет. Grinning
Сладък бебо и Ча на екран, сууупер.
ЖДНБ! Наде Hug
Караш някакви самоналожени форумни карантини, да се чудим как си, добре ли си. Laughing

Ама то такава суша настана при любимците, че ако не се разнообразяваме със странични клюки, ще се гътнем.
Да видим сега Барбаросата как ще ни радва. Впрочем, четейки за пиратска история с пират хлътнал по италианска/гръцка аристократка, веднага ми изплува пред очите Сандокан. И Кабир Беди хич не е със шкембе, а на брадата и чалмата/тюрбана човек не отдава значение на фона на останалото. По няколко пъти ходехме да го гледаме на киното.

# 677
  • Варненска клюкарка
Ехее Наде, радвам се да те видя  Hug  Всеки си има работа или там негови си неща за които да мисли, ама в тези времена като се загубите така и става притеснително Rolling Eyes

Фема вече няколко пъти споменава Рори, тя преди откликваше, а сега не и аз започнах да се притеснявам, дано всичко там да е наред.

Така като чета, явно ще имаме и втори много важен герой- братът на главния, както и още куп не по-малко важни мъже. То като цяло ще е мъжки сериал, в това нямам съмнение не само защото навремето на борда не са качвали жени защото са вярвали че носят нещастие в морето, но и заради естеството на историята която ще е за най суровите и героични морски вълци. Сериалът ще е един сезон, ако обхваща целия живот на героя който за онова време е продължил доста, значи би трябвало да видим и силно състарен главен актьор. За този канал така направиха с Енгин Алтан, но там историята се разположи върху 5 сезона, а тук динамиката на събитията и промяната във визията би трябвало да протича със светкавична скорост... така мисля  smile3506
Ох как ми се гледаше съвременна история с Ча, но може би това което е направил е най-правилното решение, знаем че винаги се стреми към различен образ.

Кой е Барбароса, малко информация от падругите.

КТО ЖЕ ТАКОЙ БАРБАРОССА или РЫЖЕБОРОДЫЙ?

Скрит текст:
Среди пиратов было много превосходных, знаменитых моряков, немало удачливых, благородных, ярких, порой жестоких. Но только некоторых можно без преувеличения назвать великими. Одним из них, без сомнения, был гроза Средиземноморья Хайретдин, или Хайр эд-Дин Барбаросса.

📚 Барбаро́сса Хызы́р Хайредди́н-паша́ (также известен как Хызыр-Реис; 1475 — 4 июля 1546) — османский корсар, флотоводец и вельможа. Командуя корсарским флотом, стал правителем Алжира, а затем адмиралом Османской империи.

📚Прозвище свое «Барбаросса» (от итальянского вarba - борода и rossa - рыжий), он унаследовал от старшего брата Аруджа (Уруджа), обладателя большой огненно-рыжей бороды.
📚Унаследовав после гибели старшего брата, Аруджа Барбароссы I, крупную пиратскую флотилию в несколько тысяч человек, Хызыр-реис в 1518 году провозгласил себя султаном Барбароссой II и признал верховную власть Османской империи. Он продолжил дело старшего брата, продолжив захваты новых земель.
📚Османский султан Сулейман I назначил его главнокомандующим всего своего флота и бейлербеем («эмиром эмиров», а их в Турции тогда было всего семь человек) Африки. И Барбаросса никогда не подводил султана, осуществляя свои дерзкие и сложные операции. Именно он, Хайреддин сделал Турцию главенствующей морской державой Средиземноморья. Вплоть до самой своей смерти в 1546 году Хайр эд-Дин был непобедим на Средиземном море. Барбаросса обеспечивал славу султану, а Сулейман сквозь пальцы смотрел 💥на слабость своего адмирала к красивым женщинам💥, изысканному вину и грабежу захваченных кораблей.
Верными соратниками и лучшими капитанами Барбароссы стали (подбираем актерский состав😉) :
✔ еврей из Смирны Синан, способный определять высоту солнца над горизонтом при помощи приклада арбалета;
✔человек неизвестного происхождения по имени Какка диабола ("Бей дьявола"),
✔тучный араб с Нила Салих Раис;
✔знаменитый путешественник Сиди Али,
✔неистовый сын анатолийского крестьянина Драгут (Торгут) и
✔хитрый хорват Пьяли. Барбаросса ценил людей за их деловые и боевые качества, национальность и происхождение его мало интересовали. Все его приближенные были людьми умными и талантливыми.

📚Самой блестящей победой знаменитого пирата стала битва при Превезе 28 сентября 1538 года. Превеза - небольшой городок в греческой провинции Эпир. Преимущество в людях у союзного флота было пятикратное. Сегодня трудно представить точно, как проходило сражение, ибо источники описывают этот морской бой по-разному. Но результат бесспорен: благодаря лучшей тактике, мастерству команд и безудержной храбрости турецкому флоту удалось уничтожить 13 кораблей противника, а 36 захватить. Триумф был полный – Хайреддин овладел всем Средиземноморьем.
📚Барбаросса был весьма суеверен и носил на шее распространенный в Средиземноморье оберег в форме глаза — подарок султана, и он никогда не брал на палубу женщин. 📚Современники Хайреддина вспоминали, что он был небольшого роста, но при этом обладал огромной физической силой. Барбаросса был ловок, решителен, отважен, прозорлив и смел, что позволяло ему оставаться непобежденным.
📚Барбаросса II прожил последние годы в Стамбуле, с ним рядом была молодая жена, умер в своём дворце над Босфором и был похоронен в воздвигнутой им же мечети. Долгое время была традиция, как только судно заходит в пролив, громко стреляли пушки в честь «Великого Императора Морей», которого знала вся Османская Империя, бесстрашного морского пирата — Барбаросса Рыжебородого. Флотоводец ушел из жизни, оставив после себя неоценимое наследие. По сути, он разработал уникальный план развития флота и сумел подготовить прекрасных моряков. Спустя многие столетия в Турции после смерти Барбароссы, его не забывают. Барбароссу считают создателем Османского флота. Его именем до сих пор называют: турецкие военные и пассажирские суда, отели, школы, улицы и порты в Стамбуле. Сегодня на Европейской стороне Стамбула, в районе Бешикташ, можно увидеть площадь и скульпутру Барбарос Хайреддина Паши. Рядом с площадью, у берега моря, стоит мавзолей Барбароссы, открытый для посещения всем желающим.

# 678
Мерси, Белл Hug и браво на рускините за инфото!
Скромно да илюстрирам с малко снимки от Чичко Гугъл.
Тюрбето с морските оръдия на площад Барбароса -

Входа на гробничния комплекс  и информационната табела -

Самата гробница и плочата на Барбароса -

Бюстът на Барбароса, като гледам има физическа прилика с Чачко -

Изгледът от дворчето към морето -

Паметникът на Барбароса, който е с формата на кораб -

Още много снимки тук вляво надолу по менюто. Peace

Името Хайреддин, което е турско по произход означава „добро от вярата“, според Уикипедия. Сигурно има нещо вярно, защото "din" е религия.

# 679
Здравейте, Фемирки! Белл, тук съм. Чета в промеждутъците, но не сколасвам да се включа. Тъй като нашия ученик е с двигателни дефицити се налага да карам часовете с него, за да помагам с пособията и техниката. Сега е с класа си и съответно часовете са повече отколкото при индивидуалното обучение.
На мен пиратската тематика ми звучи интригуващо стига да не е с исторически отенък. Нещо в стил Карибски пирати ще е интересно на фона на турските културни и морални особености. Освен това с пиратската визия смятам, че Ча ще е много красив.

# 680
  • Варненска клюкарка
Рори, как се радвам че те виждам  love001 
Барбароса е национален герой, историческа личност с големи заслуги към империята, по-горе в скрития текст метнах на руски някои неща, затова мисля че ще акцентират на това, а тип карибски, пардон Средиземноморски забавни пиратски истории няма да има, залагам на грандиозни батални сцени с много кръв, почти сигурно е че ще се придържат към историческите факти. Просто и каналът е такъв, както ви казах там навярно на премиерата народа ще бъде поканен направо от бащицата на нацията както беше с други подобни национални проекти. Но има време. Едно е сигурно, на Ча ще му е много интересно, ще е доста време на вода Laughing И аз си го представих като пират, ама ме поляха с тези изображения с чалмите и най-вече значението на прякорът Барбароса който означава рижа брада - вярвам че ще направят така че последното особено ще се набива на очи  Rolling Eyes Пишат че имал любима, която била  видна италианска аристократка, доколкото в онези времена е имало нещо общо и цяло  като Италия, по-скоро отделните градове, в онези времена Турция е била и съюзник на Венециаонския дож, както и враг, нападали са венециански кораби, не знам обаче в кои времена конкретно са се случвали добрите и лошите отношения, както и за чумата във Венеция, но не помня от турските галери ли я получават или беше обратното. Катерина било името на майка му - гъркиня по произход.
Някоя от известните битки но не знам коя, може и въобще да не е турска, понеже по ислямските канони не са имали право да рисуват картини, лица и прочие.

Проф, много благодаря за кадрите. Ето за това говорех, много почитана историческа личност. 
За пръв път обаче чувам за тази продуцентска компания, но предполагам че нещата са проверени, поне се надявам. Дори и с 2 % рейтинг да е, че и по-малко, по държавния канал няма да го спрат, но все пак заради ча се надявам да е повече.

# 681
Аз сега се чудя онази обява за набиране на статисти за  войници дали не е било свързано точно с този проект. Щом ще има батални сцени, ще е нужна доста масовка. Thinking

Илка се е присетила вчера за това -
Скрит текст:
и Хазал я е отразила в сторито си.
А Хазал за това -

Не е пропуснала да оцени по достойнство и чувството за хумор на феновете. Joy

# 682
  • Варненска клюкарка
Не се случва за пръв път, ама вчера няколко пъти рефрешнах страницата, защото четях из форума и мнението на Профа под Надето ми го нямаше. Публикувано е 4 минути преди моето но го виждам чак сега  newsm09
Проф, точно за това се сетих и аз- Сандокан. Не помня къде съм го гледала, само че бях много малка, в онези времена майка ми имаше навик да ме води със себе си на кино, може да съм гледала ако са го давали по тв. Беше ме водила и на Али Баба и 40-те разбойници и малко ми се смесват нещата. Когато съм била на по-осъзната възраст помня че децата навън играеха на пирати, въртяха детски мечове, караха се кой ще е Сандокан, известен филм беше и то доста години продължи. Запомнила само една сцена защото плаках - убиха някаква руса красавица и СандоканЯ е носеше на ръце, помня една голяма брада и май без тюрбан.

Според мен онова в Килклалери си беше друго, имаше информация, заглавие което може да е дошло само от Ча, той по принцип ако не е продуцент, сценарист или режисьор няма защо да обикаля и лично да събира масовка. А и там няма море, предполагам че каста за Барбароса ще се състои някъде в по-реални условия, ще се събират мъже с умения по катерене, гребане, вдигане и мятане на тежести, може би умения по стрелба с лък, такива неща... Сетих се че Ча се занимава с Езда, вероятно ще има сцени на кон Heart Eyes

В кой ли смисъл е направен колажа - че синът е одрал кожата на баща си, или  че Хазалинда прекалено дундурка мъжа си hahaha

# 683
Мисля, че след като Ча е съпродуцент някак няма да се набляга много на турската историческа действителност, въпреки че въпросния пират е историческа личност. По няколко причини - произхода му, това че гледа към участия извън Турция и трябва да поддържа фенска маса и извън Турция, а и защото според мен е светски тип човек и едва ли историческите събития в оригиналния им вид му допадат.
Колажа е много точно попадение и при положение че имаше някакви коментари, че Фико уж приличал на Хазал според мен подтекста е, че прекалено навира Мишо в очите на хората с повод и без повод.

# 684
Рори ,мила ,така се радвам ,че се разписа Kissing Heart
Мъцвайте по нещо когато можете да не се притесняваме . Надето се разписа, остава Ети да се появи и да каже какво мисли за бомбастичните новини. Очаквам и Марги Hug
Достоверни са навсякъде ври и кипи. Само когато подписа в Нетфликс го потвърди от неговото дворче . Това си е прецедент ,иначе двамата с Гинчо малчът като риби и рядко реагират.
Всички коментират възторжено завръщането на ЧУ любимеца на турския екран. Доста изкара в Нетфликс и сега филма му пак ще е там .
Рори ,Чачо не е съпродуцент на пиратската история .
Продуцент е компания, която за сефте я чувам ,чета била добра с възможности.
Това досега е най- скъпо бюджетната продукция за която Ча е снимал .

Рори ,Чачи ще е съпродуцент на фимла, който ще се излъчва по нет платформа вероятно Нетфликс .Големия продуцент му забравих името ,но с нашия красавец са роботили в Защитника . И аз искам да е нещо съвременно филма.    
Този същия правил Атие на Берен Саат.
Дали става въпрос за собствения му филм на който ще е режисьор и главен актьор или става въпрос за друг проект не разбрах съвсем . Ще стане ясно ,има време.
Първо да започне Барбароса . Не се и съмнявам, че е направил правилният избор въпреки че бие на история и не ми се нрави . Винаги се е стремял към различното ,което за един артист е важно,когато иска да се развива и да бъде интересен . Затова ми е любимец от толкова време . Земен ,талантлив ще покаже какво може. Ще ми липсва да съблазнява и да мачка кадъните,но харесвам и пиратски фимли .

Докарва го на пират ,само му липсва рижата голяма брада. Ще се бие с мечове,взима уроци по фехтовка. Не му е скучно в изолацията. Обича и да плува, морските сцени във водата не са проблем за него Wink

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 12:48 от femmi2

# 685
  • Варненска клюкарка
Колажа е много точно попадение и при положение че имаше някакви коментари, че Фико уж приличал на Хазал според мен подтекста е, че прекалено навира Мишо в очите на хората с повод и без повод.
А, баш! Че и такива тлупости нашляпа пак тези дни, личи че си умира от скука вкъщи  ooooh!

Рори, Фема е обяснила за проектите - два са, Ча ще е съпродуцент на филма. Но като гледам как вървят нещата той няма да се случи скоро, щом през юли ще започнат снимките на Барбароса, сега ще бързат за да използват хубавото време, за да могат да снимат на вода. Вчера писаха че се строи павилион с изкуствен басейн в Юмрание, значи ще има и голяма дигитална обработка на кадрите, може би затова така ще се забави пускането на сериала след заснемането му newsm78 Дано турците не направят някакви неграмотни анимации, май нямат много опит с такива снимки, които после да обработват. Даже за Нетфликс ефектите им никакви ги нямаше.
Обичайната практика е снимат серия и я пускат, евентуално да си направят  някакъв аванс от 3-4 серии в началото докато се настроят с темпото. Този път ще бъде заснет почти целия сериал и тогава ще го пуснат.Турците един игрален филм го снимат за няма и месец, но за да приключат до юли и да има време да се подготви за сериала, вече трябваше да е започнал, а не е. Сигурно за двата проекта ще иска да е с различна визия и за нейното отглеждане ще е нужно време. Сериалът щял да е на екран догодина, май прочетох някъде януари, така че едва ли ще започне снимки за филма преди да е приключил с това, после филм и още няколко месеца докато го сглобят.... Май по-рано от другото лято няма да е на екран филма, пък кой знае, засега повечето инфо е за сериала и затова смятам че филма е оставен за после smile3506

Тук даже е изобразен със светли очи

# 686
Нищо конкретно не се знае за филма.  За сериала се знае за героя му . Канала по който ще се излъчва ,а за деня на излъчване ще мислят като стартира.
Каста е загадка. Трябва да търсат актьори,масовка ,издръжливи мъже.
Не разбирам що толкова тикат Фарах  и искат да играе с Чачо. Толкова ли е добра,като актриса?
Обикновена външност.
Есра Билгич се разхубави.Умее да играе. Гледала съм я в Надеждата с Толгахан . Няма шанс,защото има проект с Мурат Йелдаръм и то с добър рейт и ще снимат втори сезон. Сега заради епидемията много сериали са в почивка .
Мяркам снимки на  Дениз Байсал.
За исторически проект трябва опит,не може само очи да пули ,като Йозгето и да реве. За Несла Слава богу си гледа щерката . Като реве и надува е ужасна. Фенове ,не фенове това е.
Бел ,ти знаеш ли повече за тази Байсал,заета ли с някъв проект ?

Да се върна на мисълта ми че филм по лесно се заснема ,но и аз мисля ,че първо сериала ще заснеме Rolling Eyes Барбароса е мащабна продукция. Да почват да снимат по скоро за да видим Чачо.
Така се е покрил бетер мечките.
Бива изолация ,неговото е непукизъм .
Може би иска да скрие визията си и затова да не се появява. Знаем за толкова време, не обича мрежите и да го виждат хората.

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 22:47 от femmi2

# 687
  • Варненска клюкарка
Ча се е окопал както винаги преди нов проект. Честно казано не го разбирам много, още с първите снимки които ще излязат  от СП новата му визия ще изгуби актуалност. Вероятно текат разни подготовки-  тренировки по фектовка, тренировки по езда, усвояване на някои маниери типични за онези далечни времена... въобще има с какво да се занимава.
Ауу моля те, пази боже от тая Байсал- заради нея и онова другото дърво с веждите не можах да гледам Фазилет, а харесвах Алп, но то просто не се издържа. На мнението на някои падруги съм - ще изберат не някоя чието име се валя всеки ден по медиите, а навярно някоя слабо позната за широката публика. Например Есра Билгич когато са я взели за ролята е била студентка в Бейкент, само на 22 и това е първата и роля, както се казва съвсем неупотребена, но там е било и до имидж, все пак героинята и е родила първия турски султан.
Преди време я исках за Ча.
Скрит текст:

Не знам по каква причина, Фарах е любимка на арабите, а колажът със спреженията дойде от тях. Виждала съм я в 3 проекта и ми е харесвала само в 1- първия Времето лети, където играеше сестра на героя на Арас. Ни с Киво ни с Енгин Акюрек ми е предизвиквала интерес. Но сега по традицияа ще изредят всички имена за които се сещат- Хандета, Мервета, Фахриета и прочие...

# 688
Така е не се окопава за сефте. Свикнали сме с тази негова черта.
Ще изтекат снимки от сета и ще се види визията,дотогава ще се чудим.
Признала съм го нашия знае как да е загадъчен и да те кара да тръпнеш. Хем се ядосваш ,но като го видиш всичко забравяш.Blush
Силно се надявам да е с пиратска хубава визия.
Не знам дали ще се придържат едно към едно с образа и историята . Ошкембен и прекалено чалмосан няма да е .Ще извае тяло ,ще изтърпим рижавата брада. Може би ще има пиратска превръзка на окото,разни там пиратски неща.
Представям си го нещо като Джак Спароу само  че с рижава голяма брада,  за косата Тарзан не искам да става.
Изгледала съм всички части на Карибски пирати с Джони Деп . Евалла за таланта му и превъплъщението !

А,затова ли всеки път я бутат до Ча, защото арабите им е любимка  Фарах Зейнеп.
Големи фенове са на Чаатай .
Не ,няма да бъде тя в проекта.
Есра Билгич я искам все още за Чачослав.Красива жена,цъфти след развода.
А,Фахрие Ефджен също не я искам. Нещо ме отблъсква в нея ,прекалена помпозност с мъжа си. Без да ми се сърдят нейните фенки ,мое си мнение. Не съм я гледала многоне мисля ,че е кой знае колко добра.
Да имаме късмета , като досега да ни се размине със Шекерджито:imp:

Не знам на коя да заложа ,но може би сте прави за някоя непозната. Няма значение стига да стои добре до харизмата на Чачо и да може поне малко да играе.
Да не фъфли и да не гледа ,като отровена жаба. Много харесвам с топли погледи нежни . На него му отиват бронетки нежни ,не кобилести. Аааах ,Чачи как гледа с един негов поглед припадаш ,та не знам негови колежки как издържат . Аз кО съм ще изгоря ,признавам си, поглед казва ела при мен .
Чачо и Хазал умеят да играят с очи Heart Eyes

ново от Дуда - огледалце кажи аз ли съм най красива на света Joy  Ще се направим красиви за ашкъма , ама той ме харесва и без да се пудра .
Дуда е забила който трябва .Как се задържаха толкова време , ми е чудно. Любов необяснима , лоялност ли ,не го притиска.

новичка от Хазалка , пак се е мацала с филтри.

нова - стара от 2012 год.
хубааав в лице и с бяла ризка Heart EyesHeart Eyes

Revolving Hearts

съблазнител , изкусител . Мъж за грях !
Как я завъртя само Nature Fire

яхтени страсти с Капитан Левент

Heart Eyes

по нищо не отстъпва на Казановата , Санем хлътна,но капитанчето се влюби във Фера.

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 22:55 от femmi2

# 689
  • Варненска клюкарка
И аз идвах със снимките на Хазал и на Дуда. Втората много странна поза е избрала да се покаже, това с което е увита, защото ми прилича да е увита, а не облечена сякаш е хавлиена кърпа и я е стиснала между краката си да не се свлече и покаже по-.нагоре newsm78

Тези дни забравих да кажа че един от актьорите който може би ще получи роля в сериала ще е Исмаил Филиз - Чачов приятел, Гинчов подопечен, който наскоро сам прави някакъв исторически филм, ама не разбрах успя ли да направи премиера, май точно тогава запряха всичко. Преди време така Гинчо пробута за брат на главния в Защитника друг свой подопечен -  Енгин Йозтюрк.
Още няма новини от братя Тайлан спряганите за предполагаеми режисьори, но сценаристите са сигурни. Имената им не помня, но са писали Долината на вълците, дългогодишен хит, у нас ако не се лъжа са показвали 1-2 сезона от общо 7-8 преди много години, мисля че вървеше по времето на Перла. Опитах се да гледам тогава но не е моето - сивите вълци и други терористи, нещо между криминале и политически трилър.... Накратко писали са нещо много яко нямащо нищо общо със сополиви розови истории.

Общи условия

Активация на акаунт