Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 40 375
  • 785
  •   1
Отговори
# 120
Е тя ако е свършила, значи още не е дошла, така да се каже. Две седмици са далеч от криза.

# 121
Конспирациите и слуховете са си част от нещата на финансовите пазари, мотив, защо го прави и какви пари иска да спечели от цялата работа. Манипулаторите не спят и слуховете влияят и на пазара и на икономиката. Случвало се е откачени теории да се превърнат в реалност.

Проблемът с конспирацията за затриване на възрастното население е, че мотива ще е държавен, да се облекчи някоя осигурителна система, която ако избуши, може да доведе до доста катастрофални последици.

# 122
  • Пловдив
Иначе съм оптимист, че сега хората ще осъзнаят, че може да не се пътува толкова, да не се правят нон стоп срещи и пак да се върши работа. Като си заминат и бумърите и най-накрая ще се работи нормално.
м не, не може...напр. в хотелиерството не става. Там точно потокът на хора движи колелото...

# 123
  • На остров
Аз за себе си знам и не бързам за никъде. Радвам се на настоящето и ценя това, което имам.
Не вярвам в конспирации и други пъклени замисли на определени хора или държави. Всеки си прави заключения сам за себе си. Ти която си с толкова претенции в форума съм сигурна, че знаеш 70 днес не е като 70 преди 30 или 40 години. Най малкото не е хуманно според мен пожеланието ти за смърт на определена група хора.

Иване не знам кои борси следиш, но лек спад или възход не определят нещата. В дей трейдинга нон стоп има такива точки. Погледни прогнозите за БНП на европейските държави. Помисли за изборите в САЩ и т.н. нещата са комплексни.

# 124
Доста интересно ми стана в какво общество живеем, след като едва ли не някои хора пропагандират колко е хубаво да се изчисти поколението над 70... той и Хитлер е имал подобни идеи за цели етноси, ама май историята го зачеркна. Проблемът за мен е не какъв вирус излиза, а в липсата на човещина у хората....

# 125
Колкото и човещина да има, сега ни чака едно чудовищно поколение над 70. С помощта на интензивна медицина бумърите ще изсмучат милиарди, за да се докарат оттук до 95-годишна възраст с неестествени мерки. С което още повече ще скъсят живота и кефа на милениълите. Щото сега не е като едно време - човекът падне, залежи се, погледат го криво-ляво една година и айде при дядо Боже. Сега може и 20 години да изисква скъпи и интензивни грижи и яко да тормози другите. А ако има и гаден характер...

# 126
Октомври са президентските избори. Икономиката я задържат и според тях бумти. Маркета е с около 20%доходност. Крупни мерки, за да вярват избирателите...обаче в изнесат чака, нови големи проекти няма, някой индустрии замират. Фалиралите компании като брой са на нива кризата от 2008.

# 127
  • На остров
TIntina те нещата май още сега стават ясни за изборите октомври.
Без да претендирам за детйални знания по темата "Великият вторник" беше доста показателен.

За сега може би в авиационият бранш най много се усеща кризата. Там загубите са големи и ще има дълготрайни последствия.

# 128
  • София
Октомври са президентските избори. Икономиката я задържат и според тях бумти. Маркета е с около 20%доходност. Крупни мерки, за да вярват избирателите...обаче в изнесат чака, нови големи проекти няма, някой индустрии замират. Фалиралите компании като брой са на нива кризата от 2008.
Доколкото съм чувал от хора в САЩ, всъщност там (поне до м.г.) са си много добре - икономически. Дали и какви изцепки прави Тръмп навън хич, ама хич, не ги вълнува, ако те са икономически стабилни. Дали наистина такъв процент, какъвто казвате, фалиращи фирми и на какво се дължи това, конкретно в САЩ- не знам, тъй като е ново инфо за мен.

# 129
  • Пловдив
И аз така съм чувала...
Всъщност амариканците не го харесват Тръмп, нали...? Simple Smile Титина...?

# 130
  • София
Е, аз съм чувал точно обратното, че Го харесват, в смисъл че икономически, щом са добре... не говоря за милионерите холивудски звезди, дето го плюят всеки ден, те са друга бира

# 131
  • На остров
Една част от тях със сигурност си го харесват все пак са гласували за него и се очаква да спечели и втори мандат.
Проблема на Тръмп идва от щатите където бялото население е миноритет всеповече.

Аз се надявам Б. Сандърс да спечели но американците си решават. Тинтина ти ще гласуваш ли ?

# 132

За сега може би в авиационият бранш най много се усеща кризата. Там загубите са големи и ще има дълготрайни последствия.
И в туристическия сектор нещата слизат на долу. Хотелиерство, ресторантьорство...спад.

# 133
  • Пловдив

И в туристическия сектор нещата слизат на долу. Хотелиерство, ресторантьорство...спад.
точно това пиша от началото на темата...жалко е.
Сутринта пуснах камери на живо от Милано, Рим...еми не съм ги виждала така празни...щъка тук-там народ, ама...

# 134
  • Street of Dreams
TIntina те нещата май още сега стават ясни за изборите октомври.
Без да претендирам за детйални знания по темата "Великият вторник" беше доста показателен.

Телевизия ZDF изкараха теория, че нещата на борсите се успокоили и тръгнали нагоре заради Великия вторник. Joy

Всеки практикант на борсата знае, че Байдън няма никакви шансове срещу Тръмп, както и че  FED и EZB безкрайно помпаха пари. Непоносими са тези журналисти и изказванията им.

Общи условия

Активация на акаунт