Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 41 099
  • 785
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Аз даже незнам кои са претенденти освен Тръмп Simple Smile
А какво е това за "Великият вторник" ?

Две в едно, при вас как е...? Има ли паника, болни, криза? Усеща ли се нещо?

# 136
  • На остров
Не знам, сложни са нещата.
Колкото и да не ми харесва аз мисля, че Тръмп ще спечели дори и да има по малко гласове както беше на изборите 2016 когато Хилъри имаше над 2 милиона повече гласове но въпреки това загуби.

От демоктратите смятам, че Сандърс ще е кандидата но и Байдън и Сандърс са близко в класацията.

Ята изказва мнение и прогнози за големи загуби но вярва в рехабилитирането на авиобранша. И съвсем точно казано от Лъки и Мистик покрай авиобранша страда и туризма основно.

Мистик Великият вторник беше сега на 3 март и тогава се провеждат предварителни избори в Калифорния и още 13 щата.

При нас има все повече болни, има вече затворени училища, дори в метрото човекопотока е намалял.

# 137
  • София
За кризата - харесва ми, дава много възможности за печалби.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 16:17 от Не се сърди, човече

# 138
Ето една статия от Рей Делио, инвеститор, милиардер, има графики за влиянието на предишните вируси върху икономиката и очаквания за сегашните.
https://seekingalpha.com/article/4322792-early-thinking-on-coron … rus-and-pandemics

# 139
За кризата - харесва ми, дава много възможности за печалби.
единственно ако имаш свобопдни пари и не пипаш инвестициите зависими от пазара.

# 140
  • София
 Aisha така и не сподели с нас какви са тези Много Възможности за Печалби. Може би се страхува да не докопат хората таргета й, но нали са Много Възможности.
И да, действително, трябват свободни капитали.

# 141
  • София
Писала съм в други теми - търговия с CFD регулиран брокер.
Наблюдавам графиките на 2 - 3 инструмента. Като достигнат тавана за деня - продавам. Няма комисионно и такса към брокера. И 20 лв. да се спечелят - пак е нещо, над другите доходи.
Докато уж нямаше криза по-бавно се случваха нещата.

# 142
Играли сме я тази игра, имахме дни с по $1000...но като удари кризата.
Айша, то криза няма още. В момента доходността от инвестициите е над 20%

# 143
Добре е да се говори единствено с проценти иначе се сещате колко са 20лв спечелени от инвестирани например 50 000. Да, колкото пазара е с по-големи амплитуди заради някаква паника се появяват много повече възможности за печалба, но трябва и много да се внимава защото тогава за някои стават и най-големите загуби.

# 144
  • На остров
Аиша а ти на коя борса действаш ?

# 145
Забравяте и нещо много важно. На тези пари спечелени се дължат данъци. Който са доста високи.
И брокерите подават информация към НАП или съответните на НАП в др страни. Не го забравяйте, да не се окажете направили сметки без кръчмар.

# 146
  • На остров
Тинтина при нас и за този вид сметки, за които писах по рано се дължи данък само върху капитала и е само 0,375 за 2020. Което е чудесно в сравнение с 30 процента ако се плаща данък приходи.

# 147
  • София
Титина, всяка година си плащам данъка. ИП издава служебна бележка, изпраща я на мейла ми и си попълвам данъчна декларация. Все пак и аз искам да покажа и узаконя  прихода си.
Който не иска да плаща данък работи с чужди ИП. Няма да изброявам, за да не се счита за реклама. Основното е, че пари там се превеждат през Скрил, Револют и подобни.
Но съм сигурна, че НАП и на тях ще им намери цаката все някога.

# 148
Аз се чудя всичките тези пари у нас, дето ще се спестят от почивки, екскурзии, а и от търкане на билетчета, за какво ще ги похарчат хората? Не може всичко да отиде за ориз, макарони и тоалетна хартия.

Световна криза не мисля че ще има. Дори и да се разпространи извънредно много, само една част от хората ще са болни, други все още здрави или преболедували и завърнали се на работа. Няма как всичко да спре. Дано обаче се изгражда имунитет след оздравяването, иначе лошо...

# 149
  • Пловдив
Да се спестят пари у нас...? Надали средностатистическият българин ще се справи.

Общи условия

Активация на акаунт