Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 41 124
  • 785
  •   1
Отговори
# 150
  • here and now
Колкото и човещина да има, сега ни чака едно чудовищно поколение над 70. С помощта на интензивна медицина бумърите ще изсмучат милиарди, за да се докарат оттук до 95-годишна възраст с неестествени мерки. С което още повече ще скъсят живота и кефа на милениълите. Щото сега не е като едно време - човекът падне, залежи се, погледат го криво-ляво една година и айде при дядо Боже. Сега може и 20 години да изисква скъпи и интензивни грижи и яко да тормози другите. А ако има и гаден характер...
Сирено, а иде ли ти на акъла, че точно милениълите са тези, които я работят тая интензивна медицина, фармация и квото друго там се сетиш и че изсмуканите милиарди няма да идат на оня свят а тъкмо ще бъдат похарчени от спечелилите ги за каквото там си искат.
Понякога яко плискаш легена, честно.

# 151
  • София
Много се радвам, че има такава тема. За съжаление кризата ми се струва неминуема. Доскоро работих с корейци и миналата седмица, говорих с колегите, които имат поглед на корейсния бизнес. Казват, че страшно много малки и средни фирми фалират. Причината е и, че те изнасят производството си в Китай

# 152
Аз се чудя всичките тези пари у нас, дето ще се спестят от почивки, екскурзии, а и от търкане на билетчета, за какво ще ги похарчат хората? Не може всичко да отиде за ориз, макарони и тоалетна хартия.

Световна криза не мисля че ще има. Дори и да се разпространи извънредно много, само една част от хората ще са болни, други все още здрави или преболедували и завърнали се на работа. Няма как всичко да спре. Дано обаче се изгражда имунитет след оздравяването, иначе лошо...

Много ви бръкнаха тези екскурзии в темата на психираните, но пари от екскурзии спестени смятам че няма, защото държавите в европа нито препоръки, нито забрани дадоха,  съответно както се пише навсякъде, от туристическия и транспортния бранш почти нищо не се връща, така че хората, планирали предварително и платили, просто са загубили парите си. Навсякъде хем клиентите се оплакват, че не им връщат пари, хем бизнесите реват още от сега, защото прецакалите се - прецакани, но нови не се записват именно заради липсата на официално обявени причини за форс мажор.

По темата - лошото е, че в Германия смятат, че короната ще бъде спряна, едва когато 2/3 от хората придобият стаден имунитет. Това натрупване можело дори 4-5 години да се проточи. А едновременно с това са задъжителни всякакви ограничения в социалния живот за да могат болниците да имат по-равномерен прием на пациенти. От което аз си правя лаишки извод, че поне няколко години всякакви нежизненоважни бизнеси - концерти, кина, туризъм, почивки, масови мероприятия, спорт, и т.н. ще лежат на дъното и ще повлекат всички от средна класа надолу  Sad

От днес: Гугъл преводач казва:
„Това може да изглежда шокиращо, но не е заплаха“
Президентът на задължителната здравноосигурителна компания Андреас Гасен също приема, че голяма част от населението ще се зарази, преди разпространението наистина да спре.

"Това може да изглежда шокиращо за лаирсъна, но когато се гледа трезво, това не е нищо опасно: има вируси, които засягат практически всички поне веднъж. Например херпес и грип", заяви изпълнителният директор на Националната асоциация на задължителните лекари по здравно осигуряване (KBV) в "NOZ". Човек говори в случай на „заразяване“ на обществото, което в крайна сметка води до един вид имунитет на стадото.

"Вирусът на короната също не трябва да изчезне", каза Гасен. Въпросът е колко дълго трае „инфекцията“. "Това може да отнеме четири или пет години. Колкото по-бързо върви, толкова по-голямо е предизвикателството пред здравната система. Но определено не виждам, че ще достигнем някакви граници, дори ако броят на случаите продължава да нараства бързо." В момента Корона е "по-скоро медийна, отколкото медицинска релевантна инфекция", каза Гасен.

# 153
  • София
Аз разбирам туристическите агенции и хотелите. Ако няма официално държавно разпореждане или спиране на самолетите, няма на какво основание да се върнат парите. Много от фирмите в бранша са доста под пара, защото ще бъде безкрайно труден период за тях.

# 154
Напротив, има. Нарича се форсмажор. Китайците го обявиха.а и тези неща се покриват от застраховката

# 155
  • София
Ако официално има обявени форсмажорни обстоятелства. Ако една авиокомпания не е обявила, че спира полетите си до държавата Х, тур агенциите и застрахователите нямат основание да върнат парите, преди всичко защото авиокомпанията няма да ги върне. Има специална застраховка - отказ от пътуване. Иначе малко застраховки ще покрият просто така отказите

# 156
Написах, че китайците го обявиха вече. Иначе не ми се числи при демюрейдж колко трябва да се плати.

# 157
  • На остров
Днешните новини при нас са, че прогнозите са за икономическа криза в целият свят подобна на кризата за гориво през 70.
Това е спор с доклад на ООН и харвардският икономист Кенет Рогоф.

# 158
Мен друго ме гложди от 2-3 дни...ясно е, че коронавируса е перде, парлама, за замазване на очи.
И не спирам да се питам, Какво се готви Зад завесата на коронавируса?И кой какви ползи  има от масовата  паника и психоза?

# 159
Най-вече все повече масов контрол. Също така може да е само прелюдия. Може Айнщайн да не е бил прав, че Третата Световна ще се води с атомни бомби. Според мен ще се води с биологично оръжие. Евтино е, а нанася много вреди.

Светът в последните десетилетия беше едно непрестанно веселие за хората. Сега някой е решил малко да ги натегне и да живеят в паника.

Иначе отдавна си мисля, че идеята "всичко е позволено" не може да доведе до хубави неща, нито да вървим само нагоре с все повече забавления и икономически растеж.

# 160
Ограничения на пътуванията. Голямо шматкане напред назад е от около 10-15 години.

Плюсът е намаляване на замърсяването от самолетите и круизните кораби, които както се оказа са едни от най-опасните места в създалата се ситуация.

# 161
Замислих се досега колко страшки са минали и заминали. Във втори клас някъде си ходехме с маски от марля в чантите, щото се чакаше Саддам Хюсеин да ни нападне с химическо оръжие. Преди това Чернобил, разбира се, бях на 4, пак изолация, шушу-мушу и цялостно усещане за нещо много кофти. После две десетилетия всякакви изненади с вируси.

Но точно сега реакцията е много специфична и мисля, че ситуацията е много повече от просто нов вирус.

# 162
  • На остров
С отваряне на Стокхолмската борса и се отчита голям спад третият подобен от 80 те насам. OMX пада с 7 процента и всички нотирани компания са с моинуси.

Аз все повече започвам да мисля, че най страшното за Европа тепърва се очаква, вчера четох, че вече и в България има слуачи на вируса.

# 163
  • Пловдив
Има..за сега 4ма.
Ама досега тествали и със смотани испански тестове даващи грешка, та...нямам идея кво става и какво идва.
Децата са във ваканция, принудителна до 11ти...втора грипна, но с това няма да се размине. После кво се случва?
Аз днес съм във втория ден от неплатения ми отпуск...другия месец хич незнам Confused

# 164
  • На топло в неговото сърце.
И това е само началото!
Снощи в хипермаркета всички пазаруваха на стекове брашно,ориз и захар.Рафтовете с консерви празни,а суха мая имаше като по чудо 4 пакетчета останали!Пълна истерия!

Общи условия

Активация на акаунт